嚴選UNIQLO 十宗罪

1001 回覆
4480 Like 87 Dislike
傻豬黎,做U記part time

利申:做U記外判,人工高part time $5/hours 仲要唔洗背書
店長bouns 1年都10幾萬 計計埋埋點止一個月2萬幾😅
憑title黎講
我覺得店長至少要月薪五萬先叫合理
計埋花有三萬
Vcity?
份份工都差唔多咁做
唔洗下下都話人狗既
咪講左當識朋友同訓練下eq幾好囉
正常人做u記pt一定揾到位蛇同應付到,
辛苦唔適合咪好似我咁走囉
定係你被人杯同自己有問題乍
事實上零售業的確好多唔包
i.t,gap,baleno...
仲有好多都唔包

我又無話過U記有邊點係好過其他公司,
只不過係想講好多宗所謂既罪都係平常事,
係你地大驚小怪者
10年前開舖果陣做過半年pt
開頭跟大佬冇咁多on9野
係辛苦不過時間過得都算快
有時收夜仲會同大佬食宵夜

不過之後換左個西女人
唔到數要伙記買到夠
你講到好似無間包咁喎 如果真係講緊retail 你真係肯定冇?
利申: 做緊另一份retail 包飯鐘
Tmt前店長
你一定係uq做得唔耐
店長多bouns起黎可以年薪近百萬
你有心唔怕捱絕對可以五至六年上店長
之後就變輕鬆工
返過fast fashion PT同luxury brand PT 真係天同地比 人地冇咁多on9 不設實際既野要你做 PT主力做FT backup就夠 d FT要跑數 backroom野要靠哂你 所以會對你好好 幫得手既話
好多同無係2回事
大brand同細brand又係2回事
之前係TMT番
番左一年 但全年人工加埋得3千幾
入面有個UMC死到癲 個candy tong
私底下同佢講果日學校有野做番唔到 之後佢將成件事放上pt gp公審 對仔就姣到出汁 女就收皮啦
屌你老母
佢好中意係gp公審人
U記隻狗
u 記既柒頭經理聽住,依家唔做咪唔撚做囉,洗撚比面你地? 揾幾十蚊一個鐘比你地屌?
跟埋d 19 rules 人唔笑狗都吠啦
做過一個月pt
係倉補緊貨
個店長突然衝入嚟嚟屌咗我十分鐘
話我做緊野做乜同同事傾計 我係cctv見到我個嘴郁緊
Cls公司
有冇得向總公司投訴店長 ?
coc to sv
請起就嬲
幾年前做過 好多野背 咩裝咩色咩size全部都係code
ipod打卡要00分先打得 早一分鐘都唔得
仲有briefing果陣好似中學check校服咁由頭望到落尾
手指甲十隻伸晒出黎比人ckeck
放完break又要背書互鞠躬
答咩都要答「清楚」
同期八個人 一個月內走剩兩三個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞