所謂本土論述根本垃圾

820 回覆
49 Like 298 Dislike
香港冇人死? 香港自己冇人出世? <---irelevant 1999

仲未計之前單程證名額未用盡 <---搶咗7 成, 都未搶哂, 所以冇問題?

同埋增加房屋供應,唔該樓宅非商品化先。<---文不對題

D右翼本土狗唔屌炒樓香港人,反而去屌新移民。<--1. 臭蟲論, 有人炒樓不等新移民唔係問題 2. 你又知我冇屌 3.新移民佔7-8成供應, 點計都係最大問題來源啦屌你老母
殘體字, 蝗語, 共狗偏頗歷史同政冶觀, 絕對係垃圾
英文係國際語言, 高級語言, 我唔反
蝗語係劣化中文, 就反對, 得唔得?
垃圾蝗語有資格同英文平起平坐?
其實我唔係晌香港讀書嘅.
我咪講過囉, 當我理解力低, 希望你就咁用係或唔係咁答一次囉.

你就當我理解力低. 請問你覺唔覺得加泰教授, 韓國政府同法國政府, 係盲目文化保護主義呀?
你話香港教育失敗出咗我依啲垃圾呀嘛.

我而家咪同你講, 我依個垃圾唔係香港教育教出嚟架囉.
1. 你哩啲真係僞科學,香港對上十年人口增長9成以上都係黎自新移民,仲有香港資源俾番香港人用冇問題,益支那種就係仆街

2. 炒樓係根源?source?科學?同埋炒樓既咪又係支那賤種佔多數

家庭團聚到搶哂啲樓就有問題啦
香港人冇家庭既
1. 因為蝗種冇交稅,我同我家人有

按你邏輯,全世界都係非洲黎,全世界出入境管制由非洲人話事

2. 佔7-8成供應都唔叫科學你就算撚數啦垃圾

解決方法咪係cut 150囉
1. 冇交稅有咩資格佔用資源?
仲有,如果你話香港市民係外來人冇資格決定,同一邏輯香港政府一樣冇資格,中共一撚樣冇

嗰時佔唔多,依家佔好多,樓價升爆機丫嘛屌你老母
外國會保護一d歷史悠久嘅文化/文物,但唔係好似本土港獨狗,一味盲反外來文化,例如中國文化。

咁你而家發現外國都係咁做, 連政府都係咁做, 你會唔會覺得自己講依番說話有錯?
你老母比狗屌 生著你狗話連篇
絕大部分香港人都係近幾十年大陸落黎
新界所謂原居民只不過早幾個世紀,一樣係大陸落黎

本土港獨支持者盲反咗啲咩? 請列舉下.
1. 屌你老母偷換概念,落黎嗰啲難民黎架,大陸冇屋住咩?
香港人就真係冇得揀啦 ,有限資源下保護本地人先全世界都係咁行
你想移民歐美,話家人團聚,人地都會有審判權控制咩人,幾多人入境啦

2.你講文革走難時係呀,嗰幾年咪好大社會問題囉
所以依家就唔好重蹈覆轍
完你老母臭閪咩
早撚過你地就有話事啦
定係諗住全中国向非洲稱臣呀弱撚智
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞