所謂本土論述根本垃圾

820 回覆
49 Like 298 Dislike
話人唔關心社會問題,只不過係你嘅偏見

支那人有自由
唯獨香港人無自由
要順從支那人
雖然知講左你都會唔想明,但故且講下

公民社會唔止包容呢點
佢地既自由搞到我呀
唔屌得?
即係鵲巢鳩佔

睇少d馬列毛啦
無出過聲?
幾時無出過聲
開口埋口本土港獨狗仲學人講包容
樓主你算鳩數啦 唔好係度扮有邏輯
見到你個id我已經知到冇可能正常討論
小學雞 好心啦,五毛唔係咁做架,低質得到咁嘅樣
依家整體望返成個post都見到你同樓豬有嚴重偏見,永遠只有你自己正確咁嘅款,根本就只係隨便引起罵戰嘅level
不過都明嘅,近得中國嘅都唔慌有咩好嘢,人地當撈侵都玩返本土保護主義,你咪繼續踩囉

In Trump we trust
粵港澳大灣區係加強硬件連接,同時政策拆牆鬆綁,方便香港人喺珠三角創業就業
香港科研、融資,深圳產品設計,東莞生產一條龍
廣州文化產業有活力,香港設計師有個租金相宜、接近內地市場嘅基地
香港專業服務可以喺區域擔當諮詢、管理、仲裁等角色
一帶一路已經吸引唔少非洲、中亞、東南亞人喺廣東省做生意
連美國創業者都去深圳開研發分部
各位反對之前有無睇到自己可以從中有咩發展機會?

撇除超支問題(個人支持錦上路方案),高鐵連接全國城市,將來甚至可能接駁東南亞、中亞,香港人去旅遊去玩都方便啦
港珠澳大橋令香港去粵西連接性大增,商務即日往返方便好多,香港人成日去澳門玩,條橋起好咗唔好正咩
咪防長雙眼望下邊個先係正確囉,學似你咁以人廢言?唉,望見你班五毛都覺得真係可憐,以前風叔同朱紅姐都仲覺得佢地有d意思,雖然都係五毛,起碼佢地有試過去宣揚中國有咩好

而你?一直就係擔當盲反,根本毫無理據都係繼續反,你個位都真係易做呀,根本咩解釋咩論證都唔需要,廢up幾句就算,隨便9up人地某種行為而全冇解釋,手法低到根本你連討論都唔係,你咪繼續狗吠囉

反正你都係想贏姐,得架啦知架啦贏國人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞