所謂本土論述根本垃圾

820 回覆
49 Like 298 Dislike
一個政府應該代表當地利益行事, 面對壓迫, 政府唔反檯, 要靠民間去做, 咁要個政府做咩? 你竟然覺得唔係有公權力果班人有問題, 而係冇權嘅小市民唔做嘢, 又係乜嘢邏輯?
點解有公權力果班冇良心, 你唔係怪有公權力果班, 係怪啲搵方法嘅小市民?
可以點改變? 選議員都唔俾選喎.
又係咁, 無視之前啲討論, quote都唔quote, 就自己下個所謂結論.
即係你都支持小市民改變政治體制?
原來講一句已經駁晒你就真係駁晒, 你平時買嘢食飯係咪掉低句已經俾咗錢就拍拍羅友走人?
咁你覺得應該點改變?
你唔好咁話你自己啦.

我同你講本土主義點解會有, 你就死都話連登果類極端排他先係本土.

我同你講梁天琦係本土主義代表, 你就話梁天琦係移民.

我話正係因為咁佢先代表本土主義唔係針對移民, 你就死都話佢自相矛盾.

我叫你搵個梁天琦針對移民嘅言論嚟睇, 你就扮睇唔到, 唔應.

咁叫駁到?
請貼出一個本民前針對移民的言論.
人地既左翼係要武裝鬥爭
拎槍去打迫害者,解放勞動者

你就。。。
反本土者就賣港賊
阻止香港大陸化唔係為香港好?
香港是支那既一部分
唔同支那人同流合污就係法西斯,就係排外

#曲
研究政策又點,而家政府俾班賣港賊把持住
賣港賊把持政府,有幾好嘅計劃又有咩用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞