所謂本土論述根本垃圾

820 回覆
49 Like 298 Dislike
議員職責係向政府表達市民意見、要求政府解釋政策、同提出建議
人身攻擊政府官員、拉布有咩建設性可言?做show? 發洩?
出完氣之後香港會有咩進步?
香港行普通法,司法覆核等終審法院定奪都比拉布有效得多
下, 邊個揀佢出嚟, 佢就對邊個負責, 咁簡單嘅道理, 都要我講出嚟?
香港會唔會要企業整黨委?
都係果句啦, 你寧願揀何君堯都唔揀梁天琦, 實在白痴.
真係有良心同想香港好, 晌主權移交之後嘅特首選舉, 有冇當選嘅可能?
係,議員職責的確係為左問責
但係目前嘅政府可以用釋法去避過,亦有一地兩檢嘗試先通過再審議嘅例子存在,可以話係破壞緊香港嘅司法與憲法
拉布係為左防止件事迅速惡化(雖然響目前嘅情況會被剪布,所以越黎越難有作為),而實際上呢種或者有人會認為係出氣,但重點係亦都要向大家展示呢種姿態,並唔係單單因為唔gur就要做呢種行為,而係比大家明白政府已經唔再去聽市民嘅諗法
咁我咪就係話個分別就需要分治囉.
依幾位冇良心又關香港人咩事? 幾位冇良心就證明全部香港人冇良心? 有男人係強姦犯就全部男人係強姦犯?
我講有分別, 你就話差唔多.

我講出個分別, 你就話差唔多唔係一樣.

我講番個分別, 你又話差唔多.

Loop.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞