20歲既我,asso yr1,用左141叫雞。(重甜)

922 回覆
416 Like 54 Dislike
未結局呀
好撚搞笑
番外篇

阿明和婉婷拍拖之後,出街遇上佢3個毒撚朋友,耀武揚威

底胸的婉婷烏低身,露出小小乳溝,三個毒毒流曬口水,各自回家回味黎打飛機,並一同妒忌阿明行好運,食大陸妹,中港關係無好下場

阿明就勝利者姿態,繼續帶婉婷上屋企扑野,帝王的感覺湧上心頭

當婉婷去洗手間時,剛巧見到明爸爸

明爸爸回想,這不是我上星期四點放工就狗衝去酒店扑的vivi嗎?

明爸爸於是對婉婷說「hi」,卻展露邪惡的笑容
好邪惡呀
樓主實際hi過幾多vivi
唱歌其實剷左佢冇壞
歡場尋真愛 床上覓知音
快啦屌
好多雞都有錢架

假設一日十二個客,抽4成,日薪4800,開20日工,就96000

大陸技師係高收入職業

低學歷高收入,有車有樓,咁都要供
我都 黑人???
見到唱歌嗰part尷尬到唔敢睇
終於要進入返老家起樓ending了
岀文未?
好想睇阿明失戀!
快!
樓主!!!
快啦仆街
爸爸果到真係頂唔順
快啲出
快啦
推 快d出啦
結局篇-尾章:完

此刻,我同婉婷相擁著...我終於真正擁有婉婷啦...婉婷應承我啦...婉婷係我女朋友啦!此刻我既心情好激動,完全好難用語言去形容,我戀愛啦!

因為婉婷仲不斷喊住,可能感動到收唔到聲。我伸雙手抱住婉婷個頭,然後用兩隻大拇指幫佢抹走d眼淚,再輕輕錫左婉婷一啖。

婉婷哭泣聲逐漸平緩落黎,然後開口問:「阿明你是認真的嗎...」

我用堅定既語氣同眼神深望住婉婷然後講:「認真...我發誓絕對認真,這一生只愛婉婷一個...不然...」我要講埋既時候,婉婷用手封住我嘴阻止我繼續講:「傻瓜~我知道了」

之後我地兩個躺係床上,互相相依住,戀愛既感覺就真好正...而且仲要係一個靚女...果一刻,我真係覺得自己好幸福。我地兩個係躺上傾左陣計:

婉婷:「阿明...如果我有一天突然消失了,你會怎樣?」

當時神經大條既我,根本無聽出呢一個係咩意思,所以好白痴咁答:「好瑞瑞的一個人怎麼會消失呢,婉婷會待在我身邊一輩子的!」

婉婷:「我說...如果...」

阿明:「沒有如果嘛,我還有你微信手機呢,你消失不了,哈哈」。當時既我根本無留意到婉婷果刻傷心既表情。

婉婷:「你明天要跟我回去老家一躺嗎?」

阿明:「當然可以,我陪你回去辦證吧」

婉婷:「阿明,你有想過我們以後嗎?」

阿明:「當然有想,等我畢業了就娶你,然後努力賺錢養你」

婉婷:「那現在呢」

阿明:「這個嘛...還沒想好,但有婉婷在身邊就好了」

同婉婷約左星期日十二點酒店樓下等後,第二日,我就一早返到屋企執杉。答正十二點,我已經拖住行李到酒店樓下等婉婷落黎,我wechat婉婷:「婉婷,我到樓下了」

但婉婷無應,我心諗可能仲執緊野吧? 係我等緊婉婷之際,有一個著住黑色連身褸屌裙既成熟靚女行到我面前,然後講:「梁家明是嗎?」,我應左聲:「嗯」,我叫Pinky,這有封信,婉婷叫我給你的,比完我之後就掉頭走左,走前仲同我講:「有需要...也可以找我喔,我很好服務的」。

我無理到佢,拿拿林拆左封信,封信寫:

「阿明,你看到這封信的時候,我已經走了...對不起。

我喜歡你...真的喜歡你。但阿明你明白嗎?我們是兩個世界的人。你的背景跟我的背景是完全不同的,阿明你會有很好前途,你以後肯定可以找到一個比我好一百倍的女生...

而我只是一隻...一隻雞,根本配不上你...。我好高興能聽到你說你喜歡我,要給我幸福...但此刻的你和我根本不可能的。

阿明,別費精力跟時間找我了,你找不到的。
。記得要把大學讀好,然後找一個好女生,幸福下去。」

而且封信仲夾住我呢幾次141既所有錢... 望住封信同入面d錢,我竟然...流下眼淚。

尾言:

呢個世界就係咁搞笑,個天成日玩鳩人,「錯的時間,遇到對的人」。假如我唔係20歲學生哥,而係一個事業有成既男士,有能力比到婉婷既需要,比到幸福佢。或者...或者呢一切既一切都會唔同,婉婷亦唔會離我而走。

我好憎個天,同時亦好憎自己既無能,但我相信我會再見返婉婷,而到再相見果日,我唔會好似宜家既自己,我肯定...肯定可以...

算唔算食免費餐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞