20歲既我,asso yr1,用左141叫雞。(重甜)

922 回覆
416 Like 54 Dislike
加速
結局篇-第八章:表白前夕

返到屋企後,我再係我背包拎出今日買果條頸鍊,望住條頸鍊我心諗:「咁靚既頸鍊,婉婷一定會鍾意,然後就會應承做我女朋友,哈哈哈」,毒L最易自high, you know?

同老豆老母食完晚飯後,我繼續喱係房,因為我要好好咁規劃下聽日個表白流程,人生第一次表白,緊係要做足d。

唔知你有無試過,沖住涼哼歌,哼哼下哼左個旋律出黎,而今次我決定將佢寫埋詞,聽晚唱比婉婷聽,佢實會感動死~。寫完詞,再唱一次,嘩,完美呀,實會霖死婉婷。於是我成晚就係到ff聽日個表白點成功,點抱得美人歸,婉婷點樣感動法...

就咁樣諗諗下就已經一點,而呢個時候手機鈴聲響起,我一望,係婉婷個名呀,即刻接聽,不能有誤。

婉婷:「我就知道阿明你還沒睡,嘻嘻」

阿明:「那當然,我在等你嘛」

婉婷:「阿明明天是不是你包晚了?」

阿明:「對呀,你怎知道...」

婉婷:「老大說的,說有一個年輕的老客戶約的,所以我就猜想是你了...」

阿明:「你周日要走嘛,所以...所以我想多見你...」

婉婷:「好的~,先不說了,我今天有點累,想洗完澡就直接睡了」

阿明:「好的,趕緊去吧~」

就咁樣,我懷著期待同興奮感度過左呢一晚..
會唔會聽日婉婷突然返左大陸...冇再返過黎
加速啊樓主!
ending係主角因為無帶套生嘢
結局篇-第九章:告白(一)

由於琴晚太興奮既關係,所以成晚都訓唔著,到朝早6點左右先訓著左。再加上今日無堂同婉婷果邊係約左12點過晚,所以呢一覺我一訓就訓到下就既4點幾...

一起身時,望一望手機,兩條wechat訊息,訊息時間分別係11:15同11:50。
婉婷:「早安,阿明醒了嗎~」
「我要工作了,阿明晚上見~」

我即刻拿拿林覆:「對不起婉婷,我剛剛醒...」。其實我都知婉婷未必覆到,但我都係照send。覆完之後就去左沖個涼,因為係約左夜晚12點過晚,所以我就算4點幾先起身,都仲有好幾個鐘...

而去到6點半左右,婉婷覆左我:「睡得那麼晚,阿明你昨晚是去做賊了嗎? 嘻嘻」

毒L本色,速回訊息!所以我都即刻覆
:「沒有..就一不小心睡晚了...」
「婉婷怎麼有空回微信呢?」

婉婷:「因為我在吃晚飯呀~」

阿明:「是喔,那你還是先吃飯吧,不要餓著」

婉婷:「好~那我先吃飯囉,等著你來~」

而今晚老豆老母去左親戚個女既結婚酒宴,所以屋企得我一個。同婉婷傾左幾句後,我就出門到樓下搵野食。

之後死磨難磨終到磨到十一點,我袋好份禮物後就出門搭地鐵前往酒店...
去到酒店撞正老豆老母去飲
快啲出埋佢
結局篇-第十章:告白(二)

著得靚靚仔仔既我,帶住份禮物再次黎到酒店樓下,跟手就打左比蛇頭。

今次既心情好緊張...好緊張,但同時都帶有期待感,我對自己講:「此役...許勝不許敗,不成功便成仁」,我深呼吸左一大啖,然後步入酒店,再搭𨋢上樓層。

行到門口準備敲門,而呢一刻既我,真係極度、特別,超級緊張,我feel到我手心出晒汗。抬起手,「確確」兩聲,婉婷一如既往咁好快就開門,而一開門就拉左我入去。關上門後,我企定定望左一下婉婷,然後婉婷有點怕醜咁講:「好看嗎...」

婉婷...婷婉佢著住好性感既黑色透明蕾絲睡衣...。我終於明白點解婉婷一開門就拉左我入房,隱約咁睇,婉婷上身好似仲無著bra...下身就好似係有著條黑色底褲...。呢一種若隱若現既感覺真係好誘人...好吸引...我望到眼都凸埋咁濟,走晒神...

婉婷拍一拍我,然後講:「阿明..阿明...怎麼了?不好看嗎...」

被婉婷拍一拍,回返晒神,然後我即講:「不是...是婉婷你這麼穿...太吸引我視線了...」

婉婷:「人家知道阿明今晚在這過晚嘛,當然要精心準備一下...喜歡嗎」,講完呢句,婉婷再轉多一下身...

太刺激眼球啦,我完全覺得呢一刻我血脈沸騰晒!

黑色透明蕾絲睡衣示意圖:

樓主有幾多個結局?整兩個ok
屌你平時讀書番工已經夠大壓力,番到屋企睇甜故都要sad end
得一個結局
留名
快啦樓主
快啦
快啦
快啦屌柒你
快啦
好少會追故 但樓主呢個好有吸引力
係日日都搵佢出精有d痴線
出未呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞