20歲既我,asso yr1,用左141叫雞。(重甜)

922 回覆
416 Like 54 Dislike
見到啲章節咁短但又有題目,唔知點解覺得好好笑
寫作規定格式,唔係我風格
或者你當個故係日記咁睇,會好d
補返小小背景資料:

引言

我叫梁家明,今年20歲,讀緊asso yr1。由細到大,成績一般般,屬於中游份子。老豆老媽要求好高,所以我都一直令緊佢地失望,恨鐵不成鋼。

中學DSE成績唔理想,考唔到大學。自己對讀書又無咩興趣,所以本身諗住就咁出黎做野算。但係,老豆老母點會放過我呢,係佢地既淫威下,我最終只能就範繼續讀落去。最後,簡左科asso marketing 黎敷衍老豆老母。點解我會簡marketing?因為夠晒吹水科,對於我呢種唔鍾意背野既人黎講,就非常之合適啦。

講返我屋企,老豆老母都係專業人士,唔算大富大貴,但都叫小康之家,唔憂食唔憂著。零用錢夠晒洗,加上我性格本身就係一個小毒毒,所以洗錢唔多,都積落左少少錢。

至於感情狀態方面,我中學係讀band one學校,成績屬中游份子,所以係學校非常唔顯眼,存在感十分低(焦點都集中係成績好果堆男仔到)。係中學時期我都鍾意過兩個女仔,但都係暗戀,完全無膽去追佢地...所以至今都係A0毒男一個。
我唔要背景資料
我要下一部
認真好睇
加速
Live
反水蛇竟然出甜故
雖然我已經戒左賭
但係我都會繼續支持你
無寫分析後手痕,所以轉寫故
等你出山
繼續plz
推到有第四部
屌!推爆佢!
多謝咁多各巴打既支持
我先出住第四部小小比大家過住癮先,可能要再晨少少先會再更新。

第四部-第一章:等待回覆

我搭地鐵返屋企既途中係到回想返同條女既對話,心諗:「點解婉婷問既問題咁奇怪既,唔單止問我佢呢type做女朋友覺得點樣,又叫我遇到鍾意既女仔要勇敢去追...。唔通婉婷都鍾意左我,要我去追佢? 唉...都係唔好太ff先,再睇睇之後點先再算..」。

係我愈諗愈頭痛之際,電話響左一響,彈出微信個通知,我望左一望,見到「婉婷」兩個字呀,「婉婷...係婉婷wechat 我呀!」而呢一刻,我心入面好激動,一來係鍾意既女仔發訊息過黎,二來係...阿媽呀,我從來都未試過比女仔主動發訊息呀!!

我打開wechat,婉婷個icon右上有粒紅點,代表有新訊息。然後,我禁入去個對話到就望見條訊息:「阿明,你到家了嗎?」,我內心突然覺得好幸福呀~因為除左老母,都未有過女仔問我返到屋企未...

毒L本色,速回訊息!平時訓練有素既我,手速當然係非常之快,所以我迅速咁打左「還沒呢,但也快到家了,還有兩個地鐵站」,然後禁「傳送」。發送左後,我就一直望住個mon,期待緊條女既回應。但直到我返到屋企攤上床果刻,條女都仲未有回覆。等鍾意既人覆訊息係有幾...有幾痛苦呀,毒L巴打們你地明嗎...

條女無覆,我就不斷係腦海入面諗各種既原因。係咪去左沖涼呢?睇緊電視無留意到電話?訓左?定係...接緊客...之後就唔敢再諗落下,我驚我會愈諗愈嬲。
推呀
明顯去左接客啦
日日含核突肥佬條脂肪J
不要再說了
一個星期
文呢, 快
又live咗
接緊客
樓主仲未出文
應該都係接緊客
no. 呢?
走左之後點算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞