20歲既我,asso yr1,用左141叫雞。(重甜)

922 回覆
416 Like 54 Dislike
其餘時間用左黎促膝長談
結局篇-第一章:父母期望VS溝女

返到屋企既時候,一入屋就見到老豆老母坐係廳,跟住老母就開口講:「阿明呀,sem 2就快完啦,之後就要考試,阿媽要返工無咁多時間睇住你,唔好掛住玩。總之阿明你記得做好d同考好d試,只要繼續保持住你上個sem咁既成績,之後就可以升返上大學架啦。」。其實sem 1,我拎到咁高GPA都嚇下跳,可能我真唔係背書派。

老母跟住對住老豆講:「哎呀,你都幫手講返句野啦」

老豆咳左兩聲,然後講:「明仔呀,上得返就最好,老豆都知你壓力大,盡力而為啦」

我應左講:「喔,阿爸阿媽我知架啦」,然後就行返入房。由細到到大我都聽晒老豆老母講,佢地話點就點,我都好少反駁佢地,因為我都知老豆老母都係想我有出色姐。但唔知點解,今日聽完老豆老母呢一番說話之後,個心好似赤赤痛咁,但我都無理咁多。

入返房後,我攤係張床上到開始係到諗究竟要點樣表白呢?就咁直接開口問婉婷?再買份禮物同束花?但會唔會太老土呢?表白對於我呢d毒L真係好難既事,完全都無經驗...

食完夜晚後,我繼續攤係床到,諗表白呢樣野真係諗到我頭都爆...媽呀,有無人可以教下我呀...一於聽日先去買左份禮物先,禮物實無死既。但係...但係又買咩禮好呢? dllm 好複雜呀!都係唔好諗住先啦,聽日出去行返轉睇睇再算。

婉婷應該未有咁快就「放工」,咁我唯有打返幾場機慢慢等佢算。於是到我搵左果三條毒L fd陪我食下雞消磨下時間。
之後原來三個毒L FD都係婉婷恩客
咁快結局
希望有第二季
作為青頭仔既我

真係覺得好正!
每晚接完呀明唔見左人就係接佢d fd
同佢地討論呀明有幾細
結局篇-第二章:探口風

食食下雞,電話又再響起微信通知聲,再望望個時間,原黎已經一點啦。我即刻除左個耳機佢,拿拿林拎起部電話睇。

婉婷:「阿明睡了嗎?我下班了」

阿明:「還沒睡,一直在等你呢~」

婉婷:「嘻嘻,真的😳?」

阿明:「當然是真的!」

婉婷:「好好好,我相信你😆。我要先去洗個澡,回來再跟阿明你繼續聊。」

阿明:「好的,去洗吧」

一睇電腦,已經含家晒產,而耳機果邊繼續有一堆既粗口聲,我拎起黎聽左聽:「我dllm阿明呀,成日咁玩野消失...」。正所謂眼不見為淨,耳不聽為清,我輕輕放低個耳機,然後關機。

等左大約半個鐘啦,婉婷終於沖好涼。

婉婷:「我洗好澡了,等很久了吧?」

阿明:「哪裡有等得久,女生洗澡比較長時間是應該的嘛」

婉婷:「嘻嘻,那就好」
「那我打給你聊囉,方便嗎?」

阿明:「當然方便,當然可以了」

可以同鍾意既人傾電話係好正既事,whatsapp同wechat呢種文字傾計永遠都不唔上傾電話,最重要既係可以聽到對方把聲...

電話鈴聲響起,我即刻用手一滑接聽。

婉婷:「阿明嗎?我是婉婷呀~」。講真,婉婷把聲真係好好聽,好嗲,仲有小小娃娃音,好似d台妹把聲咁,好有幻想空間...

阿明:「是呀...婉婷你聲音真的好好聽...」

婉婷:「是嗎?那我多講話給阿明你聽~」

阿明:「對呀,是非常非常非常好聽的那種」

婉婷:「嘻嘻,傻小子~」

阿明:「對了,我還沒知道婉婷你姓什麼呢?」

婉婷:「Oh,我沒跟阿明說過嗎?」

阿明:「對呀...」

婉婷:「我姓林,林婉婷」

姓林...好完美既名呀...但唔好唔記得正經事先,先套一料睇下問唔問到婉婷鐘意d咩先。

阿明:「真好聽的名字...對了,婉婷平時有喜歡什麼東西的嗎?

婉婷:「喜歡什麼東西喔...沒有說特別喜歡什麼東西耶,阿明你該不會想送些什麼東西給我吧?」

嘩diu,條女咁醒既,定係我問得太直接?我即應:「沒有...就隨便問問而已」

婉婷:「那就好,我比較喜歡愛吃,巧克力就最喜歡了。」

唔...朱古力,買朱古力?但好似又太寒酸咁。

阿明:「那除了吃的呢?還有別的嗎」

婉婷:「想不出來耶」。咁即係要我自己慢慢諗啦...

之後我地兩個一路傾,談天說地,咩都傾一餐,就咁又度過左一個好愉快既夜晚。臨訓前,婉婷好溫柔好輕聲咁我同講左聲「晚安阿明~」,真係甜到入心,所以呢一晚我都好得好淋...
好殘忍呀
阿明表示:我果條係巨龍
阿明扑完攤在床上,vivi去廁所調水溫,這時wechat的訊號響起,是vivi的手機

因為之前看過vivi開手機的密碼,阿明就好奇按進去

第一個對話是個阿叔

叔「寶貝,好久沒見了,今天我想口爆」

vivi「親愛的,我很想你,我要把哥的精子都吞下吸乾」

叔「好,等陣來親親」

然後下面還有十幾個不同男人的訊息,樣除子上有跑車西裝友,有地盤佬,有健身教練

「vivi我要再玩獨龍鑽,例牌加400」

「vivi,有空和哥出街走走嗎?」

「vivi你不是說要iphone x嗎?我家沒人,上來玩唄」

原來vivi養住一堆契家佬,看落去仲相當有錢,少年你太年青了
你唔好咁痴線啦
叫雞熱線:2180 0000
阿明:我唔要聽,唔想知
Live緊 等出文
直路加速啦
快啦
其實阿明老豆先係恩客 佢知阿明成日搵條女,先講阿明壓力大
你條女
雞黎咋
3千蚊
過夜
係喎,3千蚊
結局篇-第三章:美夢

呢一覺,我發左個美夢,夢見我同婉婷步入禮堂。

牧師:「梁家明,你願意娶林婉婷為妻?愛她、忠誠於她,無論她貧困、患病或者殘疾,直至死亡。你願意嗎?」

阿明:「我願意」

牧師:「林婉婷,你願意嫁給梁家明為妻?愛他、忠誠於他,無論她貧困、患病或者殘疾,直至死亡。你願意嗎?」

婉婷:「我願意」

之後我同婉婷兩人宣誓,之後就交換戒指:

牧師:「願天主降福這對戒指,請你們互相交換,做為親愛忠貞的信物。 」

然後我拎起婉婷隻手,幫佢戴上戒指。我戴完後,就換返婉婷幫我戴戒指。跟住落黎,我揭開婉婷個面紗...此刻既婉婷真係好靚...好靚...我輕吻左婉婷一下,就咁...我同婉婷就正式成為夫妻。

我真係好想繼續留係個夢入面。而夢入面,婉婷著住白色婚紗,好靚...真係好靚...。但夢始終係夢,終會有醒既時候,所以我就訓醒左啦。而起身果時,我係到諗「如果呢個夢可以成真,你話係幾好既事呢。我唔會比佢淨只係一個夢,我會將呢個夢變成現實!」

我再望一望時間10點半,心諗:「婉婷應該未訓醒」,但我都照wechat左個「我起床了,婉婷早安~」比佢。跟住去左沖個涼,令自己醒神d,沖完涼著完杉鞋,就準備去挑選我第一份送比婉婷既禮物。呢份禮物係非常重要既,隨時關係到我表白成唔成功,所以一定要慢慢簡同認真咁簡。

而當我就出門前一刻,wechat通知聲起,婉婷覆我啦:「早安阿明~我剛剛才醒呢」。

阿明:「我知道呀」

婉婷:「嘻嘻,阿明今天還會來嗎?」

阿明:「當然會去...但應該要晚一點,可能7點」

婉婷「好的,那我等你來囉~」
「阿明,先不說了,我要化妝了」

阿明:「好的」

一句簡單既早安同晚安,已經令我感覺到無比既幸福感,毒L們你地係唔會明!然後我帶住呢份幸福感出門口,準備去尖沙咀行下,睇下有咩禮物可以買。
屌,個夢
仆街樓主唔好擠牙膏式出文啦屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞