20歲既我,asso yr1,用左141叫雞。(重甜)

922 回覆
416 Like 54 Dislike
第四部-第二章:口誤

不知不覺望住部電話已經發呆發左兩個幾三個鍾,宜家既時間係凌晨2點鍾,而我既眼皮愈黎愈重,呢一刻好眼訓,好想訓...。係我就快訓著既時間,電話響左幾下,似連續發左幾條訊息既感覺。聽到呢個聲,我成個人即刻醒神晒,老虎都可以打死幾隻咁濟。

我速打開微信,有三條訊息:
1: 「阿明,不好意思,現在才回你...」
2: 「我剛剛才下班,然後洗完澡才有時間看手機」
3: 「你睡了嗎?」

岩岩先收工,咁姐係頭先...條女係雞黎架嘛,接客好正常呀!其實係果刻,我個心真係有d刺痛,有種好sad既感覺,但我明白呢個係佢既「工作」。

平復左個負面情緒後,我咁復佢:
1: 「現在才能下班喔...」
2:「我還沒睡呀,我平時沒那麼早睡的」

婉婷:「明天是周三耶,你不用上課的嗎?」

阿明:「明天是下午的課,所以沒關係,能睡晚一點」

婉婷:「那麼好的喔,只上下午的課」

阿明:「大專大學的課都是這樣的,有些課的上課時間是能自己去調的,所以比較彈性點」

婉婷:
「那麼好喔,我沒上過大學,所以不知道這些事情...」
「那阿明你是讀什麼科的?」

阿明:「我讀市場營銷的,不是什麼很專業的科...」

婉婷:「這是不是屬於做廣告的科呀?」

阿明:「也對,也算是做廣告,然後幫人家的產品做行銷之類的」

婉婷:「那這也是很不錯的科目呀,做廣告也不是挺賺錢的嗎😆」

阿明:「我也不太清楚...才讀了大半年。」

婉婷:「我相信阿明一定可以的,以後肯定會有成就,不像我...」

阿明:「過獎了...對了,你為什麼會...會做這行...」,屌...禁完傳送後,先意識到自己好似問左個on9既問題...

今次過左5分鐘,條女先應我:「不說了,我要睡了,晚安」

呢一刻,覺得自己真係好on9...
除左叻仔都唔知講咩好
繼續追故你就會知
Lm
唔驚
啲雞應該比人問過n次呢條問題
咁都問得出口
一定係為興趣啦
cls,笑到我仆街
第四部-第三章:晚安了

其實我內心深處真係...真係好想知婉婉點樣會做雞,佢係咪有咩苦衷呢?所以我先...先咁on9咁問左佢呢個問題。

知道衰既我,繼續拎起部手機即刻拿拿林認錯咁講:

1: 「婉婷,我不是故意的...我只是想了解你多一點,你千萬別生氣...」
2: 「你睡吧,晚安了😴」

我以為條女應該唔會再覆我,所以將訊息覆就諗住放部電話係張電腦枱充電,之後就訓覺算。我岩岩插完電線,想放低部電話既時候,電話又再響左一響,我拿拿林拎起部手機望一望,原黎婉婷覆返我wechat呀!

婉婷講:「沒事,我只是有點累了困了想睡而已,我沒放心上,所以阿明不用道歉的..。還有呢,你也早點睡啦! 別太晚睡了,晚安了~❤️」。睇到條訊息前部份既我,個心即刻定左一定,然後心諗「嚇我得呀,好彩無事姐,唔係都唔知點收科...」。

跟住,我再望埋後面...dllm dllm dllm,我同你講,因為個心實在太激動,所以我要重複三次dllm。阿媽呀! 係心心呀...心心呀,dllm,我dllm! 究竟❤️係咩意思!點解要發❤️!係咪有咩特別意思呀!

就咁樣,因為呢個❤️既符號,我成晚都興奮到差d訓唔著。你問...我係咪咁易開心呀?我答你「係」,因為毒L既我好易滿足,同埋容易ff。但最後,我都係敵唔過睡意,訓鬼著左。

而經過今晚,我確信我已經...已經鍾意左婉婷。
真係好撚毒
好撚耐呀
賤得嚟又幾好笑
加速
佢一個月3k零用 翻大陸讀,仲洗q叫雞咩,溝翻幾條女唔好
同財仔講:我要借7k叫足一星期叫雞
說好的 拔屌無情呢
快呀
好快就會係分手Q
第四部-第四章:等著我來?

呢一覺,訓得我好甜...第二日訓醒已經中午12點幾。起身慣性動作 - 拎返部手機禁一禁,一著mon就見到兩條wechat 訊息,望到訊息既我即刻黎個蜈蚣彈,極速起返身。

婉婷:
1: 「阿明早安呀~」
2: 「起床了嗎?」

我望一望發訊息既時間係11點31分,再望一望電話個時間係12:40分...我心諗:「屌,隔左成個鐘啦,咁遲先覆,唔知婉婷會點諗...」

所以我即覆:
1: 「婉婷早安~」
2:「我剛剛才起床呢...對不起...那麼晚才回你...」

覆完之後,我將手機調到最大聲,然後左手拎住行去廁所刷牙。我一路右手拎牙刷刷牙,一路望住左手拎住既手機,等緊條女覆我。

刷刷下牙之際,個mon亮左,同時響左兩聲,婉婷終於覆我啦!我即水吐晒d牙膏泡出黎,然後用水漱一漱口,再用毛巾抹一抹就即刻打開wechat,然後見到條女覆我 :「睡到那麼晚,昨晚是不是很晚睡了!哼!都叫你早點睡了!」

你睇...婉婷果然係嬲左我呀...唔得,要認衰仔先得!我即覆:「對不起...我是昨天跟你聊天聊得太開心了,開心到有點睡不著,所以...所以才晚睡了...」

婉婷:
1:「嘻嘻,你是不是以我生氣了?傻小子~」
2:「阿明你今天還會來嗎~」

阿明:「會呀,上完下午的課,我就過去...」

婉婷:「那你大概幾點來呀~」

阿明:「上完課,然後去酒店那邊,應該6點」

婉婷:「好,今天會有驚喜給你喔~」

阿明:「什麼驚喜呀?」

婉婷:「到時你就知道呢,嘻嘻」

阿明:「那麼神秘喔」

婉婷:「先不聊了,那我等著你來喔~」

阿明:「好的~」

同婉婷傾完後,唔知點解有一種幸福感,好似已經同婉婷拍緊拖咁...我跟住就打電話比蛇頭,然後約左6點。之後我換左杉,然後就出門返學。
日日叫酒店 咁有錢
咪係囉 家明係咪俾練功券找數架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞