[Nitro+DMM]刀剣乱舞-ONLINE-綜合討論區

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
後藤信濃同上集大典太一樣say個hi就無戲份..... 希望之後會補番
應該等緊包丁開AWT48
不得了 今次center 唔會又係一期哥掛
趁三周年活動結束之前燒咗一大堆資源黎抽遠攻用金蛋蛋

btw,三週年活動嗰陣洗7-1大約30次就出到物吉,但係洗咗成300次以上5-4都無爺爺(不過無所謂,反正已有兩把,主要係撈刀練極短攞資源)
Marked
等我得閒update一下開post個doc先
是說巴主任嘅定裝有少少老左d
頭先碌b站花丸下面既討論區,見到今次聲優見面會既名單:

目前已知會到場的有
増田俊樹(加州清光役)、
市来光弘(大和守安定役)、
新垣樽助 (へし切長谷部・長曽祢虎徹役)、
泰勇気(宗三左文字・太郎太刀役)、
山下誠一郎(薬研藤四郎・愛染国俊役)、
佐藤拓也 (燭台切光忠・江雪左文字役)、
前野智昭(山姥切国広役)、
櫻井トオル(同田貫正国・山伏国広・蜻蛉切役)、
浅利遼太 (平野藤四郎・明石国行・ソハヤノツルキ役)、
鳥海浩輔(三日月宗近役)、
福島 潤 (浦島虎徹役)、
田丸篤志 (一期一振役)、
髙橋孝治 (太鼓鐘貞宗役)、
阪口大助 (不動行光役)

見到櫻井透就笑咗
p.s. 其實我更加想見山本和臣 cos 亂醬
寧願出龜甲同千子姐姐嘅極化都唔出初五係咩玩法?
Btw 關於刀男手辦
OR 1/8 有今剣、一期哥、大包平、兼廚、數珠丸
OR 等身 有爺(買黎有位擺咩?)
OR 黏土人有歌仙、貞ちゃん
而鯰尾同骨喰都決定左會出黏土人
仲有好多好多公式設定集第二本都會出
應該直接由博多、物吉同後藤開始
用心做周邊 但係就唔用心係遊戲本身到
我又許願 : 希望後藤同信濃可以出多兩句聲
btw, 今集ED,正太控失血過多已死 †┏┛墓┗┓†
Agger 呀
大家都好可愛好想摸頭好想抱抱...
一期哥正正拎住本體係我身後面...
是說2倍經驗值嘅時候我係7-4短線練緊極短
唔知點解一期哥同江雪哥老是常出現
嚇到我即刻安排大家手入同放棄7-4嘅經驗
因為係官網公佈既下集預告,唔用粉字同加密啦
-------------------------------
へし切長谷部が遠征に行くことになった。
『亀甲貞宗』と『千子村正』はへし切長谷部の不在を聞きつけ、留守中の“主お世話係”の座を得るため、勝負をはじめる。
--------------------------------

阿魯基:咁你地鬥除衫啦

(另外下集仲有大包平)

安定你幾時先修行(旅行)完??
點解龜甲同千子姐姐一齊被官方捆綁銷售嘅...?
花丸係咁極化又係一齊...
是說大家係引換所換左咩?營運有送多3個姐係total 15個
換任何一把刀就要12個
任何一個極化道具就要3個
任何一個樂器就要2個
大嘅小判箱就要1個
我自己換左3張手紙同2件旅裝束的
打左3次探索
一入boss點就出左明石
我洗咗大概5次4圖就出到龜甲2號機
唔洗 10 次3圖就出到明石X號機

諗緊換乜野刀好
數珠丸(7-4太難打)
典典(唔知之後連隊戰仲會唔會有佢)
小龍景光之後既刀(唔知之後邊D活動會有)

仲淨3個引花就換修行道具啦
求龜甲隊伍
換左數珠丸
我自己:
44以上極短 同 41 以上極脇 加埋最少4把,裝滿晒遠攻
淨低既就係70以上既普通刀 / 極打
同埋極短最好有3把或以上
5極短+1極脇刷左成朝都唔出
依d玄學野每個審神者都唔同嘅~
話說數珠丸係7-4行長線其實唔難行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞