[Nitro+DMM]刀剣乱舞-ONLINE-綜合討論區

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
痴線
新仔,game 開左一年,
比朋友舞台踢落坑
動畫睇曬 (花丸 & 活擊)
最鍾意咪醬長谷部
今次唔課冇可能過到

# とうらぶ のイベント # 聚楽第 について
《無課金勢が敵部隊に300勝するために》
イベント期間×1日の賽の数
= 22 × 4
=88
88−2=86(今日は2つなのでその分を引く)
86←期間中に最大86回賽を振れる
300÷86=約3.5
つまり1つの賽で4以上を毎回出せれば300勝できる。

由第一下已經決定命運
玩左一新應該唔算新...?
Btw器物破損組人氣好高呀
咁就死啦
我一開波已經得兩個3
唔緊要啦我朋友兩個1
其實再之前都開過game但因為部IPad 壞左,
所以係電話再開過

成日諗如果有咪醬同長谷部既就可以做真正廢人
其實可能可以唔課嘅
因為本身佢大約每打4場boss會送1個7福賽
如果本身歐氣夠場場入boss點就得
但另一個問題就係係event上嘅部隊係咩都做唔到(姐係困左係入面)
其實我唔太鍾意課金先打爆game依種玩法...
要肝既都好辛苦

前提督表示頂唔順所以棄Game
(但人賤所以艦轉戰左打街機
你搞到我諗起早期一個光忠+俱利ちゃん+長谷部嘅一個mmd講佢3個組成一隊稀有刀捕獲部隊
巴打係日本?印象中艦娘係香港冇裝到街機

我知你講邊個
我係絲
去親日本都會拎埋卡去打
係擊破300敵軍唔係勝利300回啵, 打一場敵擊破數加2~6
呢個我都好有疑惑。
但如果日日行得一兩格既話就GG
D人話將全部格(51左右)行一次擊破數大約180~190, 當咁黑仔全部都係行一格,應該淨低起碼30粒骰, phase 3 個區域多數出六個敵人, 120個敵人除以六等於20格, 只要唔浪費骰仔最黑仔情況應該都可以過到
當然如果aim做曬所有任務(擊破數1000)的話另計, 雖然D獎勵一D都唔吸引...... 今次個活動唔課金情況下只可以拉長一日一日慢慢過, 每日只可以求其禁幾下,都幾無趣
盡人事

一直慢心對待所有遊戲
原來如此
我已經習慣拉長黎玩做人肉按鈕
對我而言個重點只係新刀...新刀同新刀
Btw睇完圖透覺得本科嘅髮色怪怪地
但感覺確實係[s]長船版被被
是說我已經諗緊再下一個活動有咩新刀
講起呢次活動,原本已經打到去第一條橋個位,跟住突然間醒起收集活動回想
……
shit,又要返去換被被入隊,聽日又重新黎過
係喎

算 拎完新刀先

新回想翻譯
有排都未入手到,但感覺今次把新刀好似幾串77下
問題兒童
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞