[Nitro+DMM]刀剣乱舞-ONLINE-綜合討論區

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
真係好無聊
係都叫好過攞哂去刀解既
刀解有資源喎……
之前未改地圖掉落嗰陣狂去5-4練極短,零損耗 + 刀解六天王攞到既玉鋼/冷卻材加埋有2~3萬 (缺點就係exp少)
依家5-4又無exp又無資源
我依家佛系鍛刀 已經好少燒資源
對上一次已經係投豆刀裝
佛系玩家表示對亂舞系統冇期待就唔會有失望啦
第一眼望見嗰陣
肯定係神秘人搶咗被被既被被!!
個樣好被被feel
不過我唔覺得新刀係關被被事
應該話我唔覺得新刀係本科
聚楽第係秀吉嘅城黎
而本科都唔係豐臣家嘅刀
今次實裝嘅刀我覺得原主係秀吉嘅可能性大dd
Btw今次唔係淨係出靚靚下巴仔而係直接出樣喎
一般只有天下五劍先會直接出樣....
如果依一位真係新刀嘅話唔通係鬼丸
雖然又唔似係粟田口d制服都睇唔到
極被被內番仲有keep住著被被架
不過唔排除神秘人只係拎偷走一張(?)被被嘅可能性
翻左屋企認真google左一下
睇黎要打臉啦
聚楽第係天正14年(1586年)開始動工
同年北条氏政獲得(?)本科 長船長義作嘅山姥切
聚楽第完工後嘅一年(天正16年,即1588年)
秀吉要求氏政同佢個仔氏直在聚楽第列席遭到拒絕後就討伐北条氏
北条氏滅亡之後據說本科就流落民間(?)
所以新刀都有機會真係本科

題外話:好彩嘅係山姥切最後被搵得翻並係天正18年5月經刀匠國廣上磨並刻上左新銘
而依件事都間接促成左國廣鍛出被被而成為新刀之祖
考據黨
冇啦
只係睇下wiki同名刀幻想辭典同睇下d真·考據黨嘅分析再打翻出黎嘅...
大家一齊黎「精裝追兔仔」啦!
上年已經攞左
上年錯過咗 今日拎返
x2
所以我只係攞黎做藉口肝刀 + 升exp + 搞爛gag
我都係

睇過D精品,對本御朱印帳有興趣
車站有一期哥做廣播
各位排AWT 48 演唱會排到第幾層?
我依家先爬到落41層
啱啱排到第47層,今晚再排過
(今晚再返去睇下有無第99層握手會express pass先)
已經打通咗 快樂亂舞中
絲打好快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞