[Nitro+DMM]刀剣乱舞-ONLINE-綜合討論區

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
今季獅子王好多戲份 , 正
我都覺得好好笑
櫻花都開啦 安定應該好快返黎嫁啦!!!
有考據黨表示最後安定到達嘅地方係

係呀
睇落似係驅鬼活動
鬼丸:咁我呢?
講下新活動啦
就係同日本嘅撤豆節相關
新活動地圖嘅目的係驅逐新嘅特殊敵刀大太刀·鬼/清除特殊鬼刀裝合共150以換取新景趣
人手操控行嘅路線
姐係除非手殘 如果唔係嘅話boss點就一定去到
去到boss點會觸發隊長特殊台詞
一般點隨機出特殊敵刀1隻+普通敵刀
亦有可能踩空咩都冇
(體感走上路易撞到特殊敵刀)

個人用左兩隊
一隊極短all66+ 刀裝為輕步+投豆(all 50)
一隊極脇all41+ 刀裝all盾
投豆可以清除鬼刀裝 但好易就被破壞
以我極短隊為例 打完一場會冇左4個投豆
所以唔趕住打完活動嘅嬸嬸我個人係唔建議特登用投豆嘅

暫時係咁多先 有再補充
活動原來分別有破壞鬼刀裝+驅逐鬼大太嘅任務
以及更正:係打完一圈會送福丸5包 有150包就可以換新景趣
我諗都係用投豆會比教較好
除非資源短缺啦
今晚返去打下活動先

P.S.唔知會唔會有大觸畫班小朋友(短刀+ 螢總 )喺本丸撒豆驅鬼呢?(搵邊個扮鬼?)
請問有冇巴絲對黏土人有興趣?
有隻鶴丸國永想放... 好似未開過... 99%新

如果唔可以開呢啲post無視就好... 唔好bam我
應該冇問題掛...
我已經有清光老婆+一期哥+niki
屋企冇位鶴就唔要啦
不過都幫手推一下~
新景趣o岩o岩到手
幾靚喎又
Btw活動嘅話或者等我試下極脇睇下擋唔擋到鬼大太
咁投豆可能有機會冇咁易碎
我有一期+長谷部+燭台切+物吉+鶴丸
其實我本身對鶴丸無感... 不過見佢特價先買
今季係咪日常多?今集D角度真係好啱D BL腐女
日常多
但唔覺得有腐嘅成份喎
再補充一下
揀溝嘅有機會有投豆兵·銀同其他資源
6極脇嘅話我試過啦
一盾一投豆boss點係可以擋到4次
淨低嘅兩次如果冇打中相同嘅刀刀係可以做到冇碎到任何刀裝
大家可以一試我諗all 35+應該就可以
話說大家係點讀脇差依兩隻字㗎
"協叉"
我all極短 lv40+
揀難果條路線每次都2-3把刀重傷
碎親既刀裝都係投豆
我揀easy mode 慢慢打算
因為投豆會首先被碎呀
如果係咁一下就行上路溝出拎資源/投豆
一下就換極脇行下路去boss點睇下擋到幾多
Btw據說普打太有加成不過我冇試過
鍛刀啲資源都未回氣
而家連刀裝都咁難鍛
新營運好似迫你課金咁
之前已經課左好多唔想再課
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞