[Nitro+DMM]刀剣乱舞-ONLINE-綜合討論區

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
廢青無嘢做係咁
我覺得自己冇左熱情
以前一日爬廿五層都冇問題
依家可能要ot翻到屋企都唔想肝...
正常
依家營運咁垃圾
而且個Game本身又唔係特別好玩
me too
以前日肝夜肝都係為新刀姐...
又冇新刀出/出左新刀又唔中自己萌點就冇咩動力...
仲未計營運將隻game砍掉重練
我1d好耐之前坑已出嘅朋友已經唔會再知道d新刀,甚至連隻game都唔知點玩(例如亂舞系統)
翻工真心攰到冇到開左電腦都唔想做人型button 呀
在香港尋找work-life balance 是否搞錯了甚麼?
以前返緊工但冇咩野做果時都會開住hea打
依家一來忙左 二來冇哂動力打
真係愈黎愈冇新意...亂舞系統就算數啦...
亂舞系統就算數啦+1
好似話磋到黑蛋會有新語音?但我出咗幾隻黑蛋,亂舞lv 5 嘅兼桑都唔道歉
(我係咪中咗bug
又冇人...
大家介唔介意講下今次地下城野生捕獲左幾多rare AWT48?
我覺得出貨率唔少
AWT全部亂舞level 5
今次出率好正
話說大家知唔知沙汰(三日月、小狐嘅畫師)依家好似話睇心情畫圖
係咪之後唔使expect有非公式圖
上星期已經知
btw 日本d黑粉真係好痴線
Sor我out咗
我唔明點解日本人對營運咁好 對畫師咁惡
亂舞系統已放棄嘅路過
其實是今年年頭嘅新年賀圖事...
其實唔止日本人對繪師唔好呀
中國人咪又係對Izumi 好惡
有亂舞起碼唔使忍痛刀解
中國人不嬲玻璃 都慣啦
都係嘅...總好過我有次把籠手切擺到過左期拎唔翻
依家睇親外國1d講起港、台嘅節目時d翻譯組個個將香港同台灣寫成中國香港 中國台灣
d玻璃供不應求啦...
講翻正題
Izumi件事除左關izumi係台灣人唔係中國人之外
仲有佢地不滿鶴ball嘅人設(考據出錯誤以為十字結=娼 )同izumi本人對鶴嘅私設(自設身高同izumi本人暗推三日鶴)
前者如果考據係o岩嘅話izumi都有唔好嘅地方
但後者...作為非三日鶴推嘅人表示唔覺有問題喎
其實我就覺得佢哋都係借題發揮 特登小事化大
如果izumi 係日本人 唔會搞到咁大
淨係靖國神社賞櫻件事已經反映D中國審幾on9
竟然有d咁既事
咁佢地中國人玩埋d日本game已經政治不正確啦 錯對人台灣人做咩
都係嘅...
我印象中記得初初係日審考據出黎嘅(個日審事後都有道歉)
但都冇咩聲氣
推到去中國審到就黎了
而且話izumi暗推三日鶴其實都唔算話證據十足
一時話人推非官配cp一時話人倒貼爺嘅畫師
不過咁樣就解釋唔到點解佢地冇針對同為台灣人嘅亂ちゃん畫師小津
佢地口內說不姐
又話棄game咪又係重課
雖然營運都有跪低
izumi好似畀人話佢台獨 因為太陽花學運嗰陣 講過台灣≠中國之類

小津可能因為佢under個group 所以自己無咁出名

而鶴本身係game其中一個最受歡迎嘅角色 畫師比較受注目
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞