[Nitro+DMM]刀剣乱舞-ONLINE-綜合討論區

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
無論你係遊戲玩家定係透過其他媒介(動畫、音樂劇定舞台劇)去接觸刀男
都歡迎各大審神者係依度交流心得~
遊戲官方網站
http://www.dmm.com/netgame/feature/tohken.html
日文攻略
http://wikiwiki.jp/toulove/

2018年冬番 續‧刀剣乱舞-花丸- 首播日確定為2018年1月7日!!!

bilibili線上收睇
https://bangumi.bilibili.com/anime/21754?spm_id_from=333.334.bili_bangumi.9

其他相關作品:
動/漫畫-花丸
2016年秋番 刀剣乱舞-花丸- (TV第1季)
2016年8月-12月 花丸通信 (網絡電台)
2016年12月 刀剣乱舞-花丸- (漫畫連載)
2017年12月 刀剣乱舞-花丸- 〜幕間回想録〜 (第1季劇場總集編)

動/漫畫-活撃
2017年夏番 活撃 刀剣乱舞 (TV第1季)
2017年7月-11月 活撃 刀剣乱舞 ラジオの陣 (網絡電台)
2017年8月 活撃 刀剣乱舞 (漫畫連載)
時間未定 續作 (劇場)
LIHKG討論區 活撃/刀剣乱舞 討論
https://lihkg.com/thread/307988/page/1

音樂劇 (簡稱:刀音)
2015年10月-11月 阿津賀志山異聞
2016年9月-11月 幕末天狼傳
2017年3月-4月 三百年の子守唄
2017年11月-2018年1月 つはものどもがゆめのあと
2018年4月 新作公演

舞台劇 (簡稱:刀舞)
2016年5月 虚伝 燃ゆる本能寺 (初演)
2016年12月-2017年1月 虚伝 燃ゆる本能寺(再演)
2017年6月-7月 義伝 暁の独眼竜
2017年12月 ジョ伝 三つら星刀語り
2018年6月 新作公演

っきいこんのすけの刀剣散歩
2017年1月-3月 おっきいこんのすけの刀剣散歩 (TV第1季)
2017年9月 おっきいこんのすけの刀剣散歩〜でらっくす〜 (特別番組)
2017年10月-12月 おっきいこんのすけの刀剣散歩 弐 (TV第2季)

開post專用
https://drive.google.com/open?id=15ph_vqbIrmqQPYj3cW_njcrNNk8ZizxwbASaYCKVnsg

刀剣乱舞 開始
Btw以上所有內容皆引用至wiki
如果出錯 煩請提出
留名
遊戲太累已脫遊戲坑既爺推留名
係咪只要係刀男都可以討論?定淨係online

ps.有冇人坑舞台/ミュージカル 刀剣乱舞
係呀~本來就係咩都討論得依開依個post~
歡迎常駐呀

歡迎常駐呀

我而家坑2.5同動畫個邊咋,希望有人同我一齊抗
online太非自己鍾意/好感既刀都冇出貨
我係之前覆你嘅毛利藤四郎呀
我係遊戲玩家黎 本前全刀帳中
其實好多人都係咁
總會有人入坑有人出坑 (我現實識嘅fd都出哂game坑 )
所以唔洗太介意嘅~

刀音刀舞我係想睇啦
暫時淨係睇左本能寺咋

歡迎常駐呀

我而家坑2.5同動畫個邊咋,希望有人同我一齊抗
online太非自己鍾意/好感既刀都冇出貨
我係之前覆你嘅毛利藤四郎呀
我係遊戲玩家黎 本前全刀帳中
其實好多人都係咁
總會有人入坑有人出坑 (我現實識嘅fd都出哂game坑 )
所以唔洗太介意嘅~

刀音刀舞我係想睇啦
暫時淨係睇左本能寺咋

撈刀又撈唔到,賭刀都叫間中出貨
最心灰係源氏刀連隊戰個期打左三萬幾都冇掉一隻髭切(雖然好多太多過我都冇出)
髭切係我一眼就鍾意左既刀,到我退坑都未撈返黎
轉左營運太濕9所以我完全退坑

我主坑刀音,刀舞睇左本能寺同義傳
留個名先
新po lm
好期待花丸2
比起活擊 我都係鍾意輕鬆向
Btw我聽日唔記得左log in 冇左一日印花係咪就冇得換刀?
其實換印花嘅細節未出冇人知新營運想點
我估應該會有其他入手方法(eg課金)...?
新營運
咁算啦 其實我想要果d都已經有
留名
終於有人開post 好感動

留名
留名
唔想挨夜,聽朝早一邊食早餐一邊睇花丸第二季(或者放工返黎先睇)

btw, 今次B站買到既花丸版權係港澳台地區,我會考慮課金睇(始終有彈幕陪住睇好笑D)

如果唔急住睇又唔想課金嘅可以等多一星期
B站中字已出~
唔洗課金嘅...?
我真心搞唔清
OP 蛍丸同大狸子拗手瓜個幕
信濃 後藤 包丁
好似係第一集係免費睇,第二集之後就唔知啦(到時要課金先算)
換營運就會こんのすけ

(所以課金去B站其實唔係為咗睇番,係為咗睇彈幕)
笑死
大家都好可愛
清光真係小天使

下集到我家年上組呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞