[Nitro+DMM]刀剣乱舞-ONLINE-綜合討論區

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
限鍛完咗啦 要換返來了
係喎 今日完左都唔記得左添
呢排好比心機打返,點知今日上唔到
前幾日一次追哂活擊 比起花丸沈重好多
花丸第二季新刀出曬
如果OP最後閃得好快個堆全部都會做的話,之後應該會有来派,前田X大典太, 秋田同埋大狸子回?
btw, 可能平時FF太多,聽到平野稱呼信濃無後綴, 有D意外
來派唔係第一季就有架咩?
小秋田都難d 因爲佢好似冇咩發揮空間
Btw花丸嘅人物設定比較表面 大概係因為角色太多所以冇真係好好研究哂每一把刀係原作嘅性格
尤其係原作本身就只有幾句對白
小平野第一季係叫niki做薬研兄さん嘅
所以照計唔會無加後綴
不過比起依d minor 野我覺得花丸嘅一期哥先係大問題
第一季已經係咁 第二集入面係咁 今集又集
溫柔到好似對所有野都漠不關心咁
来派係OP有一幕後面有架船, 有D人推測會講蛍丸真身可能沉左落海個件事?
秋田的話網上有人講可能會講佢去極化? 同埋話曬op有大特寫
當然以上都係靠估,但因為左文字一家,鯰尾骨喰同不動都有出現係個堆閃得好快畫面入面,事實上又確實有佢地main回,可能性都ok大
一期哥的話,今集D人最驚奇反而係佢居然會留意唔到信濃陷入困境就自己走人先
螢件事係二戰嘅歷史梗黎 但原作冇
而且講到二戰期間嘅話要睇艦娘比較有機
小秋田人氣應該算係AWT48 最低
冇咩歷史梗八到出黎
如果修行就有嘅話 咁厚くん應該都會有特寫
但op/ed入面厚くん戲份唔比其他人多
可能只係咁o岩秋田對眼係天藍色所以就加小秋田嘅戲份

一期哥唔係第一次 骨喰o個集都係咁
我覺得係花丸對一期哥嘅印象永遠停留係藤四郎嘅溫柔大哥哥到
所以唔溫柔唔得
但太溫柔啦搞到連情緒都冇哂
下一集ed係太郎同次郎
唔識玩 想問個新手問題

4:00:00係咩意思?
係咪時間?
明白了
我都係鍛唔到 要換返來
https://www.marv.jp/special/toukenranbu/cast.html
刀stage有大般若長光、鶯丸、大包平同小烏丸呀
官方諗住用刀音刀舞推新刀...?
刀音係出巴形 刀舞依邊係大般若

點解我行唔到下路 卡關卡左好耐
試下換隊長
Btw 仲有雲玄學
可以試下望住右下角舊雲等佢閃兩次
到第二次舊雲完全消失時先拋粒骰
不過手機app體感冇咁work...
終於黎喇
即刻放棄棄坑念頭

係龜甲啊 好感動
恭喜
祝其他巴絲都刷到自己想要既刀
無獎競猜遊戲:到底安定幾時先修行(旅行)完返黎呢?
A. 第9集
B. 第10/11集
C. 第12集
D. 第三季第1集
清光:安定你快D返黎啦,本丸多咗好多刀男(癲佬)
第三季第一集笑左
Btw 印象中後藤同物吉之後有劇情所以第9集冇咩可能
我估b啦 其實傾向係第11集
因為第一季都係第11集先真真正正講沖田組
不過花丸第二季就算安定有講野
聲優表都係清光之後 姐係清光先係主役...?
唔通今季係虐清光然後最後一幕係到清光去修行...?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞