[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰X 明年3月29日發售(2)

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
按錯,我想講應該你打既係3B線掛
但我覺得最辛苦既反而係第一篇 (地上篇),火力唔夠,經常要靠閃光高達、三一、古鐵做主力

直到彈劾凰歸隊先勁,飛影系列冇合體就要靠黑獅子

至於宇宙篇順暢到⋯一開波有地上篇改過既巨靈神、斷空我、珍寶3,之後仲成日有羅姆大哥支援,係得第二次打原生種環較難

應該唔係3b
似係第1章 白熱之終章
超獸機神堆植物

呢間要響援軍前打爆個將軍,係幾難既
大家入坑作係邊隻?
我係gb嘅第二次G

初代>4
大家入坑作係邊隻?
我係gb嘅第二次G

我係psp既MX NDS W,PSV V

其他無玩過
大家入坑作係邊隻?
我係gb嘅第二次G

初代>4

f完結篇SS版,好細個玩爆機
興奮得滯成個手掣掟落地下,爛左
當時係成班玩機戰既細路仔各自打,分享攻略
甚至坐埋一齊圍住部機討論
鬼叫當時未識日文,要摸下摸下玩

冇漢字個堆
Save load都未搞清楚
大家入坑作係邊隻?
我係gb嘅第二次G

初代>4

f完結篇SS版,好細個玩爆機
興奮得滯成個手掣掟落地下,爛左

冇漢字個堆
Save load都未搞清楚

哦 原來呢個係人名
要用呢個人打佢先得
有冇ching知點解而家集集都冇勇者王 好懷念以前玩W嗰陣用勇者王打天下

W之後都有出過GGG 架.......
有冇ching知點解而家集集都冇勇者王 好懷念以前玩W嗰陣用勇者王打天下

BX
到今日 我都仲係覺得唔明點解會有手制V份
除左素材問題 我真係諗唔透

佢可能果套game engine,可以短時間做到雙平台互換

我發覺啲人有啲人成日鬧佢素材重用,但係有冇諗過咁做就係為咗減低成本
大家入坑作係邊隻?
我係gb嘅第二次G

我係psp既MX NDS W,PSV V

其他無玩過

版權第一隻接觸嘅作品好似係W
之後玩Alpha/新/PS第二次+EX先正式入坑
至於第一隻同OG有關嘅作品就係魔裝機神系列
玩EX果陣已經覺得佢世界觀好吸引
大家入坑作係邊隻?
我係gb嘅第二次G

由SFC版EX開始

嗰陣我連Gundam係乜嘢都唔知,後來就係因為玩左機戰先至知道乜嘢係Gundam。

但真係好少 呢幾年都冇出現 反而鐵甲萬能俠就好似集集都有咁滯

對上一次有勇者王咪就係BX囉,只係兩年前嘅事,咁快俾人遺忘左

但真係好少 呢幾年都冇出現 反而鐵甲萬能俠就好似集集都有咁滯

好多巴打都答過, 再答多次, 因為勇者王版權費貴

超級機械人大戰BX
發行日 2015年8月23日

對上一次有勇者王咪就係BX囉,只係兩年前嘅事,咁快俾人遺忘左

而且作為超級機械人嘅元祖
鐵甲萬能俠係一定會出現
即使冇甲兒都會有地獄公務員(SKL)

超級機械人大戰BX

柒哂添 如果有埋GGGG就冇得彈

GGGG又要比多一份錢
大家入坑作係邊隻?
我係gb嘅第二次G

gb 第二次g -> sfc 個幾隻 > @系列 -> ss版f, ff

超級機械人大戰BX

柒哂添 如果有埋GGGG就冇得彈

如果一次過有晒GGGG同G Gundam同Gunbuster同EVA同萬能俠Zero同大和號同villkiss同天元同曉擊霸同Final斷空我同寶少同真三一同志雷馬同伊迪安,就冇得彈了

大家入坑作係邊隻?
我係gb嘅第二次G

機戰A
細細個唔識玩,俾東方不敗打柒
大家入坑作係邊隻?
我係gb嘅第二次G

第四次
不過嗰時得三歲幾,乜都唔識,見到機械人覺得幾得意就鳩玩,自此就入咗無底洞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞