[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰X 明年3月29日發售(2)

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
有冇人知對上一次有齊Cybuster + 昆霸 係邊集?

alpha 1?

係 再對上 FF完結篇都有

成十幾年前?
等左好耐
講起真Z參戰太密
可以睇下黎緊真果套Z INFINITY會唔會頂一頂個位
森久保把聲聽落冇赤羽根咁嫩
講起真Z參戰太密

講密,呀寶部nu完勝
講真。。真係想有勇者王G高達。。機戰走入高清時代都出左3集(唔計OG)...好多之前大熱既作品仲未出HD, 一直loop 緊Z3 個批舊模組, 真係唔會太吸引人玩落去。希望今集劇情可以打救
點解唔出多0的勇者系列?勇者傳說 太陽勇者 ...等等等 仲有鐵血的孤兒呢

版權貴 TT果邊一定唔會收得平
魔裝機神果部要買限定版?

普通版都有
早d買就有code比你提早用正樹
佢本身應該去到中期先出黎
都係果句 威龍戰紀 G高 勇者王去撚左邊呀

我唔介意你出得難d啵 依家集集都咁易玩

出太難又引唔到新血
但係而家機戰都已經係老人game
佢都唔知顧得邊樣

根本惡性循環…

銷售跌數,要節省經費用舊素材粘貼下
玩家唔gur 唔幫襯,銷售又跌數…

已經未計而家d 人唔buy 機人番…

總覺得V同X(登場作品大致上差唔多?)係B廠為出日本以外市場出中文版但係又唔捨得買多幾套/系列動畫版權?

以後多數中日同步架喇
而且機戰積弱想好似Z咁咁多版權作冇可能架喇

機戰FANS向
好難賣得多 版權貴 隻GAME賣得又貴

賣得貴唔緊要, 亦唔需要做到Alpha, Z系列玩咁大... (出到Compact系列 / Impact已經夠晒)
但係唔該編劇唔做夾硬將啲九唔搭八嘅作品炒埋一碟啦...
好似以前(尤其WinkySoft年代)主力出7/80年代作品咪仲好.

Impact咪又係3集機戰合埋一齊
好多人只睇參戰作品多少唔理文本故事
希望好似W咁融合
講起真Z參戰太密

講密,呀寶部nu完勝

阿寶有地位補正
真Z已經唔係舊Z我當佢新機看待
希望好似W咁融合

PS系機戰都唔洗點對故事有期望

alpha1 外傳唔知有冇昆霸

出太難又引唔到新血
佢都唔知顧得邊樣

根本惡性循環…

總覺得V同X(登場作品大致上差唔多?)係B廠為出日本以外市場出中文版但係又唔捨得買多幾套/系列動畫版權?

以後多數中日同步架喇
而且機戰積弱想好似Z咁咁多版權作冇可能架喇

機戰FANS向
好難賣得多 版權貴 隻GAME賣得又貴

賣得貴唔緊要, 亦唔需要做到Alpha, Z系列玩咁大... (出到Compact系列 / Impact已經夠晒)
但係唔該編劇唔做夾硬將啲九唔搭八嘅作品炒埋一碟啦...
好似以前(尤其WinkySoft年代)主力出7/80年代作品咪仲好.

Impact咪又係3集機戰合埋一齊

Impact 101話玩撚到嘔白泡
希望好似W咁融合

對上Z3上下兩集太撚爛
鐵血的孤兒又冇份

唔會咁快入近期完結作
當年魯魯修 00都一段時間先入

alpha 1?

係 再對上 FF完結篇都有

成十幾年前?
等左好耐

真係十幾年 我玩個陣 啱啱讀小學
部PS 仲要打直擺先讀到隻老翻碟
希望好似W咁融合

對上Z3上下兩集太撚爛

z3真係玩到一半就求撚其爆左佢就算
講真。。真係想有勇者王G高達。。機戰走入高清時代都出左3集(唔計OG)...好多之前大熱既作品仲未出HD, 一直loop 緊Z3 個批舊模組, 真係唔會太吸引人玩落去。希望今集劇情可以打救

大佬版權貴 cv又係錢 hd畫面又係錢
銷量又不嬲唔高
好耐無喺機戰聽神谷明把聲了

仲有超力電磁俠都好耐無見

仲有如果你地可以好似兩代斷空我咁共同演出就正

比較不滿係鐵甲萬能俠衝擊篇已經喺PS系機戰連續出左好多次,鍾意都用到厭雖然無啦啦整個帝皇萬能俠你用

或者咁樣講啦,鐵甲萬能俠衝擊篇係「新世代機戰」嘅御三家

基本上佢係取代咗初代嘅鐵甲萬能俠正選嘅位置

下年仲有劇場版,下一套機戰出場預定
希望好似W咁融合

對上Z3上下兩集太撚爛

z3 真係睇fmp而玩 好撚垃圾
希望好似W咁融合

對上Z3上下兩集太撚爛

我都係因為有真龍Gunbuster1+2天元呢D宇宙級打鬥先玩
OG線好低能

alpha1 外傳唔知有冇昆霸

外傳無左昆霸了,
impact 無玩,
alpha 1 之後終於係家用機見番聖戰士,
感動.

出太難又引唔到新血
佢都唔知顧得邊樣

根本惡性循環…

以前機人番CARRY機戰
之後機戰CARRY番冷門機人番轉頭
依家真係兩邊一齊頹
望佢個勢家陣有年貨化CAP水傾向

最後一句真
慢慢消耗機戰fans

只望佢肯出完OG

我又唔介意佢年貨化素材回收反正都慣左
只係個故事俾少少心機得唔得
唔好下下異世界平行世界俾D心機做劇情融合
不過家陣又大和號又海底二萬哩
唔出呢D都好撚難搞

根本係唔想買版權度縮數(話者留彈藥以後擠牙膏用)
我地試下睇下近年的機人番,其實大部分都好好入機戰

銀河機攻隊 - 外星人打到入地球圈,呢個機戰定番劇情

Buddy Complex - 時空穿梭(今次應該會用來做劇情膠水)

A/Z - 人類內鬥,火星人搭木星回歸者/自護/調整者/死亡先鋒一流

地球隊長 - 又係打外星人,仲有暴走人工智能,簡單

銀河美少年 - 神秘古代機人,痴線佬,秘密結社

黑骸 - 又係打外星人,扯上少少古代歷史

三聖星 - 普通的囡囡片+ 家仇國恨

仲有套靈異少少既,唔記得叫咩名,講日本好大區域變成生人匆近,然後架機有人既靈魂(都唔會太難融合)

反而鐵血你仲要思考下點插個故事時間點

不過以上全部版權作要購入仲要重畫,俾我係bandai 都唔撚批條數

呀 差d 唔記得革命機,呢套就唔撚寫了

銷量又不嬲唔高

g高達應該機戰最終作先會再出cap尾水

銷量又不嬲唔高

以依家個銷量
出係PS到玩勇者王都好難圍到皮
好耐無喺機戰聽神谷明把聲了

仲有超力電磁俠都好耐無見

仲有如果你地可以好似兩代斷空我咁共同演出就正

比較不滿係鐵甲萬能俠衝擊篇已經喺PS系機戰連續出左好多次,鍾意都用到厭雖然無啦啦整個帝皇萬能俠你用

或者咁樣講啦,鐵甲萬能俠衝擊篇係「新世代機戰」嘅御三家

基本上佢係取代咗初代嘅鐵甲萬能俠正選嘅位置

下年仲有劇場版,下一套機戰出場預定

又唔好咁老定住 肯定冇咁快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞