[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰X 明年3月29日發售(2)

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
離題一問問返v既野
機戰v 入面除左zero 大和
真實系係必需投資

初號機

8號都唔差,射程遠,有AT

反而呢集無咩高達勁到dup一聲,ZZ同Nu就ok

仲有加奶油入隊之後部Z

多左返招唔記得乜,用埋精神就好撚勁

有愛先改就係海盜X1FC...

仲尷尬過00Q..00Q 都話有提子做副駕駛 可以出一下場...

X1FC 仲尷尬過FA UC...
離題一問問返v既野
真實系係必需投資

villkiss 主線機,真實系性能超級系火力 d招多到
反而黑白合 arx8 e d機冇以咁勁

仲有龍女招時空炮又係幾好用

係抵用
改爆加埋角色技能用15EN
轉總部的訪問+Radio資訊(部份涉及劇透所以粉+細字)

-「X」代表未知
-故事世界是中世紀+奇幻風,但和拉基亞斯有分別,不過都是會召喚不同作品的角色到該世界
-會改善V的Extra Action及Skill Program
-今次各種cutin分兩種,會有HD化繪圖/原作畫面加工,包括在原作一格格分析戰鬥畫面再作畫令動作更為自然
-故事上與OG/魔裝完全無關
-帝皇萬能俠是F完結篇時的原創機(不是OVA),V時未能實現與皇帝萬能俠G共演但今次達成,與ZERO為分別三機,ZERO為敵役
-西布諾會假設他和寶少/加美尤同時期推展故事
-BC的組長會出場但沒有專屬機而只會是召喚獸

屌又玩地上人召喚

ZERO為敵役

打碌撚呀

有天元、帝皇同帝皇G驚乜

鐵甲萬能俠Zero難打到on9

似係跟漫畫既劇情,要阻止佢暴走,但打條命咩,勁到仆街wo

變敵役就易講囉
v果種無視曬漫畫設定既反而on9
漫畫到最後先強行打贏zero
離題一問問返v既野
真實系係必需投資

villkiss 主線機,真實系性能超級系火力 d招多到
反而黑白合 arx8 e d機冇以咁勁

黑白合勁呀
ace左反擊1.3倍 50%改又有天線可以無限en
學個反擊必定先制 加速衝入去就可以無雙
arx8就真係唔太掂

arx8 其實都仲好過海盜...

海盜真係好尷尬
離題一問問返v既野
真實系係必需投資

初號機

成日覺得高達個類機好虧
玩咁多年 以前寧願升爆兩隻電磁俠
離題一問問返v既野
真實系係必需投資

初號機

成日覺得高達個類機好虧

基拉大和集集都未虧過
離題一問問返v既野
真實系係必需投資

初號機

成日覺得高達個類機好虧

基拉大和集集都未虧過

剩係得托比亞...

希望今次可以改返勁d...

唔係都係放去雪櫃,改爆阿寶到尾

屌又玩地上人召喚

ZERO為敵役

打碌撚呀

變敵役就易講囉

漫畫無中文版無睇了,最後要點打贏佢
離題一問問返v既野
真實系係必需投資

初號機

成日覺得高達個類機好虧

又唔係咁講
高達系清卒好使好用

屌又玩地上人召喚

ZERO為敵役

打碌撚呀

變敵役就易講囉

靠ff
離題一問問返v既野
真實系係必需投資

初號機

成日覺得高達個類機好虧

又唔係咁講
高達系清卒好使好用

覺得唯一優點係高回避
機v開始 我都偏向平均投資 但隻game執2手遲買
想問個時都冇集中post可問
離題一問問返v既野
真實系係必需投資

初號機

成日覺得高達個類機好虧

UC系多數虧啫
非UC大把神機啦
離題一問問返v既野
真實系係必需投資

初號機

成日覺得高達個類機好虧

又唔係咁講
高達系清卒好使好用

覺得唯一優點係高回避
機v開始 我都偏向平均投資 但隻game執2手遲買
想問個時都冇集中post可問

掛個集中衝入敵機群削血
離題一問問返v既野
真實系係必需投資

初號機

成日覺得高達個類機好虧

UC系多數虧啫
非UC大把神機啦

呢幾年都改勁左uc..

但海盜可唔可以咪咁尷尬

屌又玩地上人召喚

ZERO為敵役

打碌撚呀

變敵役就易講囉

v入面zero個意志竟然係善良
漫畫明明係破壞神黎
今集唔出真三一可能廢事搞到zero唔夠惡咁
機戰z3入面天元無論故事同實用度實力頂多1線中,唔算頂級 睇下呢集點
離題一問問返v既野
真實系係必需投資

初號機

成日覺得高達個類機好虧

UC系多數虧啫
非UC大把神機啦

唔該

ZERO為敵役

打碌撚呀

變敵役就易講囉

v入面zero個意志竟然係善良
漫畫明明係破壞神黎
今集唔出真三一可能廢事搞到zero唔夠惡咁
機戰z3入面天元無論故事同實用度實力頂多1線中,唔算頂級 睇下呢集點

天玩就算一線中 都比人感覺好屈機
離題一問問返v既野
真實系係必需投資

初號機

成日覺得高達個類機好虧

基拉大和集集都未虧過

點睇oe
有迴避疲勞系統之後真實系都唔敢衝到咁出削血
點都要搵指揮官傍住
AP嗰陣唔出威龍三號會死人

屌又玩地上人召喚

ZERO為敵役

打碌撚呀

變敵役就易講囉

zero佔據曬所有平行世界之後屎忽痕比個機會甲兒同佢打
甲兒被zero食撚左之後係zero既世界靠作品創作出zero會輸既可能性
之後部魔神有幻想光子力,就打贏左zero
即係用zero既力量打贏zero
點都要搵指揮官傍住

z2 果時得馬沙可以衝出去
點都要搵指揮官傍住

諗起OGMD既英格既ace能力
迴避疲勞無效
點都要搵指揮官傍住

講起威龍都好耐冇出過
蒼鷹同威龍一又好打又型
點都要搵指揮官傍住

個人見解鳩up
其實佢個系統由0%命中率開始計算
已經兩系間失去平衡
點都要搵指揮官傍住

講起威龍都好耐冇出過
蒼鷹同威龍一又好打又型

佢兩個合體技又大力又慳en
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞