[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰X 明年3月29日發售(2)

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
伊迪安神級
天之志雷馬準神級

玩機戰J
Great志雷馬真係勁到痴撚線

主力用超級系
外星人四天王先難打
又厚甲多血高攻二回行動
仲會撤退
嗰陣要計哂格數咁打

而前升錯機真係收皮,我係改爆G同nu,配再動、補給同埋正樹唧夢,屈死堆打佬
比外星佬打中,咩機食一嘢都即死

而家只要有愛,太空坦克都可以打大佬

去到到中期,
卡美尤連Zeta都唔使揸
要換做量產nu

伊迪安用家表示, 唔執著使用愛機 F其實唔難玩

前提係你要事先知道邊D機係值得投資
超級系基本上得 Gunbuster 係信得過
小喇叭 Wing Custom 仲高甲過兩隻萬能俠

依迪安基本掃晒後面d關咁濟
上前鐵壁儲爆個計然後依迪安槍過關

打最後大佬應該用唔到伊迪安 劇情番佐去未來
都係要老老實實咁練其他人

古蘭修直接十改加入

主力用超級系
外星人四天王先難打
又厚甲多血高攻二回行動
仲會撤退
嗰陣要計哂格數咁打

而前升錯機真係收皮,我係改爆G同nu,配再動、補給同埋正樹唧夢,屈死堆打佬
比外星佬打中,咩機食一嘢都即死

而家只要有愛,太空坦克都可以打大佬

去到到中期,
卡美尤連Zeta都唔使揸
要換做量產nu

伊迪安用家表示, 唔執著使用愛機 F其實唔難玩

前提係你要事先知道邊D機係值得投資
超級系基本上得 Gunbuster 係信得過
小喇叭 Wing Custom 仲高甲過兩隻萬能俠

依迪安基本掃晒後面d關咁濟
上前鐵壁儲爆個計然後依迪安槍過關

打最後大佬應該用唔到伊迪安 劇情番佐去未來
都係要老老實實咁練其他人

古蘭修直接十改加入

佢入得都埋尾啦
FF 就算改滿裝甲
中後期卒仔一炮打中真實系HP都冇大半
如果機戰依家仲會Remake既話咪滿足到哂D人
尤其W

放煙花都得

齋講戰鬥畫面

w真係好正
戰鬥演出真係冇得頂
好多人啲招都有收尾畫面
我最撚鐘意

跟住就係z1
好鐘意佢種演出風格
好多機用光束劍唔再係以前咁衝埋去劈下就算

z2不過不失

但z3啲演出真係狗也不屌

v進步好多,但可能人大左,震撼冇以前咁大

btw講咁多都係想佢重製w
有帝皇 又有Zero
點樣搞.. 平行世界?
尤其W

放煙花都得

齋講戰鬥畫面

w真係好正
戰鬥演出真係冇得頂
好多人啲招都有收尾畫面
我最撚鐘意

跟住就係z1
好鐘意佢種演出風格

z2不過不失

W最正既係可以買機體
買左架藍渣返黎,唔記得用咩強化parts可以搞到部機移12移攻8格
重有IWSP同Lighting Strike用
但係一諗起W都成10年前既作品,就覺得歲月不饒人
冇睇過ova想問下
雪霸個盾之前機戰冇乜印象見過,係本身有定點
尤其W

放煙花都得

齋講戰鬥畫面

w真係好正
戰鬥演出真係冇得頂
好多人啲招都有收尾畫面
我最撚鐘意

跟住就係z1
好鐘意佢種演出風格

z2不過不失

R,D,J,W都好想重製
先唔講W要重新畫過成本大d
R,D,J都入晒OG 素材都係晒到
照計重製唔洗太大成本
重製A果陣搬去psp都做到
而家應該更加易掛
尤其W

放煙花都得

齋講戰鬥畫面

w真係好正
戰鬥演出真係冇得頂
好多人啲招都有收尾畫面
我最撚鐘意

跟住就係z1
好鐘意佢種演出風格

z2不過不失

照計重製唔洗太大成本
而家應該更加易掛

重製W+返語音就爽
尤其W

放煙花都得

齋講戰鬥畫面

w真係好正
戰鬥演出真係冇得頂
好多人啲招都有收尾畫面
我最撚鐘意

跟住就係z1
好鐘意佢種演出風格

z2不過不失

照計重製唔洗太大成本
而家應該更加易掛

之前聽講話高達版權問題係咪唔比機戰出放大版嘅全身cut in (sorry唔係好識形容)??
有冇咁嘅事?
冇睇過ova想問下

睇過都冇印象有
冇睇過ova想問下

睇過都冇印象有

原設冇盾
轉總部的訪問+Radio資訊(部份涉及劇透所以粉+細字)

-「X」代表未知
-故事世界是中世紀+奇幻風,但和拉基亞斯有分別,不過都是會召喚不同作品的角色到該世界
-會改善V的Extra Action及Skill Program
-今次各種cutin分兩種,會有HD化繪圖/原作畫面加工,包括在原作一格格分析戰鬥畫面再作畫令動作更為自然
-故事上與OG/魔裝完全無關
-帝皇萬能俠是F完結篇時的原創機(不是OVA),V時未能實現與皇帝萬能俠G共演但今次達成,與ZERO為分別三機,ZERO為敵役
-西布諾會假設他和寶少/加美尤同時期推展故事
-BC的組長會出場但沒有專屬機而只會是召喚獸

-「X」代表未知
-故事世界是中世紀+奇幻風,但和拉基亞斯有分別,不過都是會召喚不同作品的角色到該世界
-會改善V的Extra Action及Skill Program
-今次各種cutin分兩種,會有HD化繪圖/原作畫面加工,包括在原作一格格分析戰鬥畫面再作畫令動作更為自然
-帝皇萬能俠是F完結篇時的原創機(不是OVA),V時未能實現與皇帝萬能俠G共演但今次達成,與ZERO為分別三機,ZERO為敵役

屌又玩地上人召喚

-「X」代表未知

中世紀+奇幻風+機戰
諗起以前真魔想學人玩點知玩到成隻野變黑歷史
有D怕

機戰EX HD remastered
玩左咁多年機場, 其實除咗機戰A, 仲有邊隻真係重制過?

不過加陣呢啲game 都係得返班老鬼玩, 重制都可能係條出路

不過加陣呢啲game 都係得返班老鬼玩, 重制都可能係條出路

ws compact 2三步曲 >> ps2 impact
sfc 第2,第3,ex 都有喺PS 重制

真是定頂順2,3難度但又想了解劇情玩返PS 既 complete box 都不失為一個好選擇
機動武鬥傳幾時回歸

玩住舊機戰先

玩返impact 1,2,3
G gundam夠你J 100話

impact 長到放棄

爆左兩周目既我表示:其實唔難
第一周目升左白騎士
第二周目升真三一

Impact勁機唔少,起碼飛影、G gundam師徒、彈劾凰、羅姆大哥、Nu Gundam、真三一已經掃場

仲有萬能既EZ8

彈劾鳳勁到仆街啊嗰集

真是定頂順2,3難度但又想了解劇情玩返PS 既 complete box 都不失為一個好選擇

想玩舊系列就
CB入面既2 3 EX
之後就駁4或者F+FF
F+FF同CB同系統 我比較推薦
但我想講CB入面既3都係好撚難
機動武鬥傳幾時回歸

玩住舊機戰先

玩返impact 1,2,3
G gundam夠你J 100話

impact 長到放棄

爆左兩周目既我表示:其實唔難
第一周目升左白騎士
第二周目升真三一

Impact勁機唔少,起碼飛影、G gundam師徒、彈劾凰、羅姆大哥、Nu Gundam、真三一已經掃場

仲有萬能既EZ8

彈劾鳳勁到仆街啊嗰集

隻Game爆機唔難呀
齊熟練度我敢講一定係有熟練度最難個隻
最勁一定係EZ8

重製唔係唔好 但唔可以唔做全新作 就算機戰事實係等緊死 眼鏡都唔可能做到直接食老本等執笠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞