[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰X 明年3月29日發售(2)

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
轉總部的訪問+Radio資訊(部份涉及劇透所以粉+細字)

-「X」代表未知
-故事世界是中世紀+奇幻風,但和拉基亞斯有分別,不過都是會召喚不同作品的角色到該世界
-會改善V的Extra Action及Skill Program
-今次各種cutin分兩種,會有HD化繪圖/原作畫面加工,包括在原作一格格分析戰鬥畫面再作畫令動作更為自然
-故事上與OG/魔裝完全無關
-帝皇萬能俠是F完結篇時的原創機(不是OVA),V時未能實現與皇帝萬能俠G共演但今次達成,與ZERO為分別三機,ZERO為敵役
-西布諾會假設他和寶少/加美尤同時期推展故事
-BC的組長會出場但沒有專屬機而只會是召喚獸

屌又玩地上人召喚

ZERO為敵役

打碌撚呀

有天元、帝皇同帝皇G驚乜

鐵甲萬能俠Zero難打到on9

似係跟漫畫既劇情,要阻止佢暴走,但打條命咩,勁到仆街wo

除非甲兒有魔神力

ZERO為敵役

打碌撚呀

係喎,有天元同2隻萬能俠

比V果隻zero印象洗左腦,真係勁撚到on9999999

改爆,難路線最終關 淨係反擊都夠做

V嗰時都好似俾隻撚屌打死左兩三部
我開爆精神車佢好似𢱑痕咁

同打雷納德一樣咁撚on9

但雷納德血量小,zero keep住boss級血量,但維持住雷納德果種減傷高防

zero改爆一招底力9 夠做,無人打得入

打碌撚呀

但雷納德血量小,zero keep住boss級血量,但維持住雷納德果種減傷高防

V有大和號同zero就玩撚哂
轉總部的訪問+Radio資訊(部份涉及劇透所以粉+細字)

-「X」代表未知
-故事世界是中世紀+奇幻風,但和拉基亞斯有分別,不過都是會召喚不同作品的角色到該世界
-會改善V的Extra Action及Skill Program
-今次各種cutin分兩種,會有HD化繪圖/原作畫面加工,包括在原作一格格分析戰鬥畫面再作畫令動作更為自然
-故事上與OG/魔裝完全無關
-帝皇萬能俠是F完結篇時的原創機(不是OVA),V時未能實現與皇帝萬能俠G共演但今次達成,與ZERO為分別三機,ZERO為敵役
-西布諾會假設他和寶少/加美尤同時期推展故事
-BC的組長會出場但沒有專屬機而只會是召喚獸

屌又玩地上人召喚

ZERO為敵役

打碌撚呀

除非甲兒有魔神力

天元囉

屌又玩地上人召喚

ZERO為敵役

打碌撚呀

嗰關最重要係增援將超級系排位排曬去接近zero嗰邊,再一個回合用盡精神打
反正後面堆卒實比zero清8成,使徒都可以慢慢嚟

無一飛波動炮解決唔了既敵人
如果有,就2飛

ZERO為敵役

打碌撚呀

嗰關最重要係增援將超級系排位排曬去接近zero嗰邊,再一個回合用盡精神打

其實唔難

打碌撚呀

其實唔難

脱力分析大包圍

無一飛波動炮解決唔了既敵人
如果有,就2飛

因為V,走左去睇大和號 ya~~~~~~~~~~~ma~~~~~~~~to~~~~~~~~~~~

波動炮真係好撚堅揪
呢度冇人鍾意超時空要塞?想當年玩Alpha第一次超時空好感動呀

呢度啲人好憎飛機仔 (好似係)

另外我想要返合體類機種可以隨時分體再合體呢個玩法

屌又玩地上人召喚

ZERO為敵役

打碌撚呀

除非甲兒有魔神力

你諗下拎果把帝王劍打zero大到on9既火箭飛拳
呢度冇人鍾意超時空要塞?想當年玩Alpha第一次超時空好感動呀

呢度啲人好憎飛機仔 (好似係)

另外我想要返合體類機種可以隨時分體再合體呢個玩法

係憎F姐
元祖同M+都正野
千奇唔好出超魔呢套垃圾同人就得啦
人物性格,d 機既風格都改哂
掛龍神賣狗肉

agger,
完全無得同1/2 比 .
離題一問問返v既野
機戰v 入面除左zero 大和
真實系係必需投資
離題一問問返v既野
真實系係必需投資

villkiss 主線機,真實系性能超級系火力 d招多到
反而黑白合 arx8 e d機冇以咁勁
離題一問問返v既野
真實系係必需投資

zero,大和號,villkiss
其餘有愛就改
離題一問問返v既野
真實系係必需投資

仲有龍女招時空炮又係幾好用
離題一問問返v既野
真實系係必需投資

有愛就得
離題一問問返v既野
真實系係必需投資

其餘有愛就改

nu 有2招大技
以前好似都係得一招
離題一問問返v既野
真實系係必需投資

其餘有愛就改

唔該晒
其實玩左咁多年 都唔知啲人配乜野技好
kaiser唔出OVA版即係冇心口把劍? 但係有kaiser nova?
離題一問問返v既野
真實系係必需投資

初號機

8號都唔差,射程遠,有AT

反而呢集無咩高達勁到dup一聲,ZZ同Nu就ok
離題一問問返v既野
真實系係必需投資

初號機

8號都唔差,射程遠,有AT

反而呢集無咩高達勁到dup一聲,ZZ同Nu就ok

仲有加奶油入隊之後部Z

多左返招唔記得乜,用埋精神就好撚勁
離題一問問返v既野
真實系係必需投資

其餘有愛就改

zero,大和號,villkiss,勇者特急

呢四部已經夠做

搞到真三一真係無咩用...
離題一問問返v既野
真實系係必需投資

黑白合勁呀
ace左反擊1.3倍 50%改又有天線可以無限en
學個反擊必定先制 加速衝入去就可以無雙
arx8就真係唔太掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞