[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰X 明年3月29日發售(2)

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
都係果句 威龍戰紀 G高 勇者王去撚左邊呀

我唔介意你出得難d啵 依家集集都咁易玩

出太難又引唔到新血
但係而家機戰都已經係老人game
佢都唔知顧得邊樣

根本惡性循環…

銷售跌數,要節省經費用舊素材粘貼下
玩家唔gur 唔幫襯,銷售又跌數…
已經未計而家d 人唔buy 機人番…

以前機人番CARRY機戰
之後機戰CARRY番冷門機人番轉頭
依家真係兩邊一齊頹
望佢個勢家陣有年貨化CAP水傾向

最後一句真
慢慢消耗機戰fans

只望佢肯出完OG

出太難又引唔到新血
佢都唔知顧得邊樣

根本惡性循環…

以前機人番CARRY機戰
之後機戰CARRY番冷門機人番轉頭
依家真係兩邊一齊頹
望佢個勢家陣有年貨化CAP水傾向

最後一句真
慢慢消耗機戰fans

只望佢肯出完OG

我又唔介意佢年貨化素材回收反正都慣左
只係個故事俾少少心機得唔得
唔好下下異世界平行世界俾D心機做劇情融合
不過家陣又大和號又海底二萬哩
唔出呢D都好撚難搞

出太難又引唔到新血
佢都唔知顧得邊樣

根本惡性循環…

總覺得V同X(登場作品大致上差唔多?)係B廠為出日本以外市場出中文版但係又唔捨得買多幾套/系列動畫版權?

以後多數中日同步架喇
而且機戰積弱想好似Z咁咁多版權作冇可能架喇

機戰FANS向
好難賣得多 版權貴 隻GAME賣得又貴
有冇人知對上一次有齊Cybuster + 昆霸 係邊集?
好想有seed g 高達同鐵血啊!!!
大家估下今集偉大既勇者鐵也係咪又同V一樣二奶命
把劍又大左

alpha 系列

係唔係冇左EVA, 搵住同作者作品頂住先
其實成件事好九唔搭八

再離譜初音都出過啦

初音果隻本身係Virtual On機
不過Crossover機咁解

初音係出玩具

但本質上都係機械人所以Save

就係呢隻艦就封面以為大和號
其實有冇敵役

有就係有
不過要點夾我都想睇下
戰力問題都幾大下

睇嚟真係有人未睇過

https://youtu.be/7XWLIttDmZU

出娜汀亞出埋Gunbuster會好Feel D
D機/艦風格類似

alpha 1?
我以前玩果套
有冥王計劃 同 翼神傳說 都好正

翼神世音

一定啦
甲兒兩部機都吊打佢
把劍又大左

好撚型
點解唔出多0的勇者系列?勇者傳說 太陽勇者 ...等等等 仲有鐵血的孤兒呢

一定啦
甲兒兩部機都吊打佢

我覺得今次甲兒鐵也合體技好大機會有
差別係同甲兒邊部機
如果唔係真係區分唔到咁多部魔神
我以前玩果套

翼神世音

MX其實幾好

alpha 1?

係 再對上 FF完結篇都有
我以前玩果套

翼神世音

MX其實幾好

但改左機好似無改咁,同埋巨靈神幾勁
鐵血的孤兒又冇份

一定啦
甲兒兩部機都吊打佢

差別係同甲兒邊部機

我估係帝皇同皇帝G有合體技
魔裝機神果部要買限定版?

一定啦
甲兒兩部機都吊打佢

差別係同甲兒邊部機

zero同帝皇有技出

一定啦
甲兒兩部機都吊打佢

差別係同甲兒邊部機

正路就應該弱d反而有合體技
好似bx翼霸雪霸嗰種

出太難又引唔到新血
佢都唔知顧得邊樣

根本惡性循環…

總覺得V同X(登場作品大致上差唔多?)係B廠為出日本以外市場出中文版但係又唔捨得買多幾套/系列動畫版權?

以後多數中日同步架喇
而且機戰積弱想好似Z咁咁多版權作冇可能架喇

機戰FANS向
好難賣得多 版權貴 隻GAME賣得又貴

賣得貴唔緊要, 亦唔需要做到Alpha, Z系列玩咁大... (出到Compact系列 / Impact已經夠晒)
但係唔該編劇唔做夾硬將啲九唔搭八嘅作品炒埋一碟啦...
好似以前(尤其WinkySoft年代)主力出7/80年代作品咪仲好.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞