[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰X 明年3月29日發售(2)

1001 回覆
22 Like 3 Dislike

宣傳片
http://www.nicovideo.jp/watch/sm32405071
https://www.youtube.com/watch?v=Zu6h3wyvOmM
有中文版/港版,同步出
https://www.youtube.com/watch?v=FKVMic5B5zA
參戰作品OP集
http://www.nicovideo.jp/watch/sm32405354

舊參戰作品
機動戦士Ζガンダム
機動戦士ガンダムΖΖ
機動戦士ガンダム 逆襲のシャア
機動戦士ガンダム 逆襲のシャア ベルトーチカ・チルドレン
機動戦士ガンダムF91
機動戦士クロスボーン・ガンダム 鋼鉄の7人
新機動戦記ガンダムW Endless Waltz
マジンカイザー(オリジナル)
真マジンガー 衝撃! Z編
真マジンガーZERO vs 暗黒大将軍
聖戦士ダンバイン
New Story of Aura Battler Dunbine
無敵鋼人ダイターン3
勇者特急マイトガイン
コードギアス 反逆のルルーシュR2
クロスアンジュ 天使と竜の輪舞
天元突破グレンラガン
劇場版 天元突破グレンラガン 螺巌篇

新參戰
ガンダム Gのレコンギスタ
バディ・コンプレックス
バディ・コンプレックス 完結編 ―あの空に還る未来で―
ふしぎの海のナディア
魔神英雄伝ワタル

*鋼鐵七人、子嗣、Dunbine、ZERO同Kaiser只有機體參戰
正樹+Cybuster特別參戰(與OG無關)

前討論串
https://lihkg.com/thread/494126/
曉擊霸港魂成1000大洋
得一枝黑洞砲兩把劍DLLM

最大問題係你當年告眼鏡廠
依定自己出返嚟CAP水

依家自己出返嚟CAP水
同強國左手錢交右手錢有咩分別

依家自己出返嚟CAP水

b財爸爸做野唔洗人教

依家自己出返嚟CAP水

b財爸爸做野唔洗人教

告果時 創通 唔係bandai

依家自己出返嚟CAP水

b財爸爸做野唔洗人教

告果時 創通 唔係bandai

依家咪又係山埋道門一家親
超級系唔撚好淡出呀
唯一一個可以出現係人眼前既平台 如果到最後淡出晒 真係唔想玩
淨係聽BGM已經聽到射咗
希望有返d 難度。。。 整個極難mode,唔改機過唔到果隻,改左都要計過度過,錢又難有既mode

睇V個傾向就知佢唔會走回頭路

根本冇可能走返當年機戰F嘅舊路

v難度我覺得係z1之後算平衡得ok
起碼敵人ai有少少似火紋識針對性集火已經算係咁
不過v嘅戰艦隻隻勁到仆街變相破壞左設計

大和號以全系列的戰艦黎講直頭OP

大和號整得咁靚竟然冇循環再用

無計,如果擺大和號佢一定焗住做主線
除非等佢2202入
超級系唔撚好淡出呀
唯一一個可以出現係人眼前既平台 如果到最後淡出晒 真係唔想玩

今集超級系真係cut得有D多…
連三一都無份玩,有泰坦3又cut左珍寶3
變左得天元、泰坦3、鐵甲、特急係比較傳統既超級系
希望有返d 難度。。。 整個極難mode,唔改機過唔到果隻,改左都要計過度過,錢又難有既mode

除非等佢2202入

等埋銀英傳啦

除非等佢2202入

等埋銀英傳啦

大和號加銀英傳有得諗
今集應該好少艦玩
咁多萬能俠
又zero又帝王
超級系唔撚好淡出呀

聖戰士,魔神英雄傳都應該跟超級系線走,劇情量唔會唔夠
有生之年可唔可以見到破邪大星 + 機動武鬥傳 + 膠佳架一齊出現

當年電童都好正
昆霸
今集應該好少艦玩

鸚鵡螺號無雙
可以出返自己揀主角機未
我只係想要隻超級系主角機啫
超級系唔撚好淡出呀

明明說好機戰就一定會有三一,UC系高達,鐵甲萬能俠份
三一竟然淡出左
係天元啊
超級系唔撚好淡出呀

三一竟然淡出左

三一係任系一早唔係必然,ux都試過冇萬能俠
超級系唔撚好淡出呀

三一竟然淡出左

冇咩新血
你揾人整套真三一萬能俠衝擊!囉徐非
超級系唔撚好淡出呀

三一竟然淡出左

三一係任系一早唔係必然,ux都試過冇萬能俠

skl...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞