(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(11)

1001 回覆
146 Like 3 Dislike
一直都正評你呢個故
支持你呀春巴
個故係有瑕疵,但網上故黎講已經好好,真出書先再執都得。
老逢果d 人唔好理。

追求質素就得,速度唔需要快。

已經好難得搵到呢種故
巴打你可以休息一排,儲下貨!唔好太大壓力!d 人搞錯,你先係作者!你對個故有絕對權力
一於學日本的漫畫家!hunter 作者!想休刊就休刊
支持
無所謂啦 我追個足球故都追左幾年 最緊要好睇
一於今日開始休刊啦
多謝春巴
無文 早抖
Chapter 88 奇蹟之夜(上)

之前我失去了管佳莉,過了一段時間呂靜宜填補了部份管佳莉離去後的位置;然後呂靜宜離去,那位酷似柳豔的焰兒如春夢掠過般留下了倩影,不是我可以完全把呂靜宜放下,她離去後,我還是未能適應沒有她的生活,但是對比起管佳莉,這次分手對我做成的打撃要小得多。如果要我作出解釋,可能這不是第一次失戀,第二次總比第一次的傷痛來得要輕;而且我能夠在這時空裡再一次做人,我並不應浪費時間去沮喪,糟蹋難能可貴的重生機會。

我沒有再與霍去登等人到co co queen,這些生活不適合我,我還是按照原來的規律去生活。

可是展開第二次人生後,麻煩總是會找上我。

距離期終試的時間不多,多了很多自強會的成員來到大本營溫習,最近我們還與鄰近的尚天和五釀丸取得聯繫,和他們互相交換各科的試卷和筆記,我們雙方還考慮遲些合辦一些聯校活動。

我提出這樣的提議,初時幹事成員之一的管佳莉還有些顧慮,她問道:「成皇志,依啲野唔係應該學生會搞嘅咩?我地咁樣繞過學生會,好似有啲越權咁?」

我的長遠目標是把自強會變成一個有影響力的組織,所以現在要積極向外擴展,所著眼的不再只是局限在這間學校內。

暫時沒有必要把這番話當眾說出來,我道:「都唔係嘅,同學有咁嘅需要,我地能力上做到就做囉!學生會同自強會都係為同學好嘖!大家互補不足囉!」

我這個長遠目標,暫時只有陳依官一個知曉,他當時還問我有沒有興趣參加學生會,我道:「學生會一年轉一次,你做得再好邊個記得你啊?」

「成皇志,你嘅意思係?」

「依官,出嚟依個社會做野,識人好過識字,如果我地可以建立一個有影響力嘅組織,可以幫到我地自己,仲可以幫到其他人。」

陳依官聞言嚇了一跳,道:「吓!但係一個學校課外活動小組有咩用啊?」

「一個無用,咁如果兩個、三個又點啊?」

「吓!你打算喺其他學校都成立自強會?」

我點頭道:「無錯,正所謂人多好辦事,如果我地人夠多,其他人就唔可以忽略我地嘅聲音。」

「例如呢?」

「好似選區議員咁,如果我地為某一區議員站台,影響屋企人嘅投票意向,你覺得就會有人可以無視我地咩?」

我見陳依官目瞪口呆的樣子,道:「我打個譬如嘖!可能誇張咗少少。」

片晌,陳依官點頭道:「雖然係有啲誇張,但係我覺得你依個諗法有得做喎!你想我點做啊?」

我道:「你記得你好似同附近幾間學校啲人幾熟咁,我想你可唔可以睇下有無人有興趣加入自強會,喺其他學校成立自強會嘅分支。」

陳依官道:「我試下啦!但係唔知成唔成功架!」
有文
估唔到有新章節,非常驚喜
瞓前一推,加油樓主
加油
有文
文呀
好叫唔叫叫奇蹟之夜
福本畫賭博默示錄一晚奇蹟之夜
畫左十鳩幾年仲未完
樓主加油
可能根本因為呢個原因
樓主加油 x2
有文
又畀人屌周圍插旗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞