(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(11)

1001 回覆
146 Like 3 Dislike
打緊
打緊

點解硬係咁多小學雞係到扮春巴?
係咪好過癮姐?

串佢成日無文咋喎

人地春巴之前咪講過有可能唔會日日有文。但就算無,春巴自己都會打出黎,話無文啦 你估日日出文好容易嫁?
洗乜係到做呢d野黎串?咪咁小學雞啦
留名
係咪好過癮姐?

串佢成日無文咋喎

人地春巴之前咪講過有可能唔會日日有文。但就算無,春巴自己都會打出黎,話無文啦 你估日日出文好容易嫁?

我有我講 你有你睇 想block就block 咁撚多事做乜?
看罷海洋劇場,我們在附近的餐廳吃了點東西,結帳後,呂靜宜搖了搖頭道:「間餐廳啲野食麻麻地。」

我亦對這間餐廳有所不滿,忿忿道:「啲野唔單止難食,仲好鬼貴添。」

「依家想去玩咩?」

呂靜宜道:「我想坐摩天輪。」

「好啊!」我向前一指。

呂靜宜嗔道:「嗰個都唔係摩天輪!」

「咩啊?明明就寫住太空摩天輪,咁都唔係摩天輪。」

呂靜宜初時不太願意玩,最後她還是妥協,道:「我陪你玩依個,靜間你陪翻我坐真正嘅摩天輪。」

「無問題。」

這個太空摩天輪,與翻天覆地的玩法有點相似,但是並沒有翻天覆地那麼刺激,我與呂靜宜共坐在同一卡箱裡,呂靜宜的神情有點驚慌,問道:「會唔會好得人驚架?」

「有幾驚嘖?放心啦!六面都係牆好穩陣架!」

機動遊戲運行的時候,呂靜宜不斷驚呼尖叫。

離開卡箱後,呂靜宜走到了洗手間嘔吐。

十五分鐘後,她從洗手間出來,向我抱怨道:「都話唔玩依啲咁刺激嘅野啦!」

「咁…依家去邊啊?妳話事喇!」

「玩番傳統嘅摩天輪啦!」

1999年的海狗公園,未有自由行,遊人不算太多,我們行行逛逛亦十分愜意,輪候機動遊戲的時間並不用太久。

我們坐在摩天輪上,極目遠望,眼前就是大海。

呂靜宜用手撥開被海風吹亂的秀髮,道:「吹下海風,望下海,個人都精神啲。」

我盯了手錶一眼,道:「依家仲有十分鐘就五點,我地可以玩多一個機動遊戲,妳想玩咩啊?」

「你好似好趕時間咁嘅?」

「我諗住我地靜間去山頂睇夜景。」

「咁好似好趕咁喎?」

「妳今日生日,節目豐富啲唔好咩?」

離開海狗公園前,呂靜宜選擇了滑浪飛船作為完結今天海洋公園之行的壓軸活動。

「玩依個會濕身嗰喎!好彩我準備咗兩套雨褸嘖!」

「唔怪得知你要帶咁大個背囊出街啦!連雨褸你都帶兩件。」

「我驚尋晚觀星會落雨,所以擺咗入背囊,尋晚用唔著,估唔到依家有用喎!」

「依個滑浪飛船衝落嚟嗰陣,有個位會有相機影相架!到時記住望鏡頭喎!」

「吓!我唔知邊個位喎?」

「放心啦,到時我會提你架喇!」

一架濕漉漉的小船緩緩靠向我們,我們上了小船,我坐在船頭,呂靜宜坐在船尾。

小船走進了隧道,滔滔水聲從隧道盡頭處傳來,相信前方就是一條下坡路。

當水聲越來越響,小船穿越了隧道,呂靜宜喊道:「鏡頭係前面啊!」

咔嚓!

我與呂靜宜離開了小船,幸好穿了雨衣,我們的衣服只是濕了少許。

我們走到了那個拍下遊客照片的專櫃,看到了我們坐在小船俯衝向下時,被鏡頭捕捉的瞬間。

呂靜宜指著照片笑道:「你嗰樣好似好驚咁喎?」

「扮下野嘖!」

儘管我覺得這張照片把我拍得很爛,呂靜宜還是決定買下這張照片。
係咪好過癮姐?

串佢成日無文咋喎

我有我講 你有你睇 想block就block 咁撚多事做乜?

block完都見到你個名,見到你個名就諗到你係到講廢話,咁重唔關我事?
係咪好過癮姐?

串佢成日無文咋喎

block完都見到你個名,見到你個名就諗到你係到講廢話,咁重唔關我事?

初時我都有啲嬲,跟住無咩感覺

大部份爸絲打都體諒就OK喇!
儘管我覺得這張照片把我拍得很爛,呂靜宜還是決定買下這張照片。

for靜宜去到外國睹物思人用
係咪好過癮姐?

串佢成日無文咋喎

初時我都有啲嬲,跟住無咩感覺

大部份爸絲打都體諒就OK喇!

春巴識諗就好喇
係咪好過癮姐?

串佢成日無文咋喎

咁你不如走啦,block完我,見到我個名我想?
push
係咪好過癮姐?

串佢成日無文咋喎

其實睇你個仆街暗串樓主冇文出
就算見到冇文但睇到你都幾開心
pish
係咪好過癮姐?

串佢成日無文咋喎

傻鳩 懶係激將法 我好撚嬲啊!表明立場 樓主無po文我係最撚唔開心果個
係咪好過癮姐?

串佢成日無文咋喎

傻鳩 懶係激將法 我好撚嬲啊!表明立場 樓主無po文我係最撚唔開心果個

抽完人水比人串返又話人多事 自己都識講想block就block 你唔想見到佢講野咪block佢 佢有得block人 你冇架
其實靜宜除咗無波之外仲有無缺點
呢幾集寫得佢有血有肉咗,但都係諗唔到
其實靜宜除咗無波之外仲有無缺點
呢幾集寫得佢有血有肉咗,但都係諗唔到

最大缺點佢唔係女主
Lm支持
新post 留名
Pish
啱啱收工 打緊文
攰 唔知有無 早抖

好撚小學雞
啱啱收工 打緊文
攰 唔知有無 早抖

好撚小學雞

大家咁話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞