(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(11)

1001 回覆
146 Like 3 Dislike
副校事件
聖誕快樂呀各位
聖誕快樂春巴
以及各位巴絲
學姐......好慘
學姐好慘
隻豬無得留俾成皇志
但食咗成皇志隻豬
假日返工 無文
早抖
夜遊一晚,我只是睡了四個多小時,整日上堂都在偷偷補眠,除了我之外,霍向登等人也是一副萎靡不振的樣子,頻頻打著呵欠。

到了午飯的時候,黎早強問道:「喂!大鳩志,尋晚你半路唔見人嘅!去咗邊啊?」

黎早強這樣提問,林海原與何敏傑均把焦點放在我身上,我有點猶豫應否向他們坦承昨晚的豔遇。

姚智風插言道:「依層仲駛問咩?佢緊係見無囡埋身,覺得無癮,一個人返咗屋企啦!不過粒聲唔出,走咗去就好無交帶囉!」

「咩啊!我廢事阻住你地HAPPY咋,而且我都有打畀你地,不過無人聽咋嘛!」

還是不要把焰兒的事告訴給他們知曉較為好。

我又問道:「係呢!你地尋日有無下文啊?」

姚智風搖頭道:「唔好提喇!同你一樣食白果啊!」

我聞言感到有一點優越感,心想:「我先同你地唔一樣,我尋晚過咗一個好精彩嘅夜晚。」

霍去登抗辯道:「你咁講野啊!姚少,我本來有著落架!不過你飲到貓晒,我要睇住你咋!」

黎早強道:「係啊!條友尋晚飲醉咗,係咁打畀人叫人起身屙夜尿啊!」

姚智風瞪了黎早強一晚,不滿道:「喂!有無搞錯啊!你應承咗我又話唔講嘅!」

陳依官訝異道:「哦!原來係姚少你,半夜三更打嚟我屋企。」

郭左杰道:「咦!我都係喎!尋晚四點幾屋企電話突然間響,搞得成屋人醒晒,原來係你條醉貓玩電話。」

姚智風滿臉通紅,猛向陳依官與郭左杰道歉:「唔好意思,我唔小心撳錯掣嘖!」

「唔小心撳錯掣依啲咁嘅理由都講得出,唔得喇!睇嚟我地要施行宮刑喇!」話畢兩人追逐著姚智風。

我沒有理會他們打打鬧鬧,心神飄到了昨晚那個很真實的綺夢,不知我和那個酷似柳豔的焰兒會不會再次遇上呢?

(完)
天下無不散之筵席
多謝春巴寫呢個故,陪咗我差唔多年半嘅時間
祝你以後事事順利
其實只係依一章完

最理想就完晒成個中四先

再構思第一部曲嘅下半部

不過慢慢想 慢慢打 慢慢儲文先
天下無不散之筵席
祝你以後事事順利
其實只係依一章完

最理想就完晒成個中四先

再構思第一部曲嘅下半部

支持 我都由第一個post睇到依家
我覺得個故好有趣 亦明白平時已經被工作搞到好攰 仲經常寫文唔係咁易
感謝春巴不殺之恩
天下無不散之筵席
祝你以後事事順利
其實只係依一章完

最理想就完晒成個中四先

再構思第一部曲嘅下半部

真心,我好想繼續睇巴打呢個故
呂靜宜...其實你無戲份嫁啦
都仲有一絲希望,好過留響風眼,呢度個個女角都想你死
我直頭收埋皮
留名,咁樣輕鬆寫幾好,又有文睇,雖然唔喺好主線,但喺春巴可以當比個腦休息下,慢慢嚟,我會支持落去
支持春巴 我都同部份人一樣由頭追到依家
舊登嚟到依家都成年幾
老實講 個故有好多共鳴位
希望抖一排又出文,最緊要唔好斷

加油 支持春巴你嘅創作
你地推多啲
多啲正評 facebook share 多啲

多啲鼓勵我動力大啲

有人話咁樣係唔鍾意寫野嘅表現

咁我寫完唔駛放上來 自己寫畀自己睇得啦
加油呀
支持春巴 我都同部份人一樣由頭追到依家
舊登嚟到依家都成年幾
老實講 個故有好多共鳴位
希望抖一排又出文,最緊要唔好斷

加油 支持春巴你嘅創作
你地推多啲
多啲正評 facebook share 多啲

多啲鼓勵我動力大啲

有人話咁樣係唔鍾意寫野嘅表現

咁我寫完唔駛放上來 自己寫畀自己睇得啦

寫文唔係老馮
睇文啲人成日以係自己係老闆.
講真嗰句
人地肯放出嚟已經要感激
又冇錢搵又嘥時間
出又屌唔出又屌
你係咁勁嘅話咪自己作
唔好係到死屌死屌
多謝爸打

咁我又唔係話出文好似皇恩浩蕩

只係有時希望得到大家體諒及支持

我從來唔會話只幾多正評先出文(可能我蠢咗,應該學其仔作者)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞