(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(11)

1001 回覆
146 Like 3 Dislike
天下無不散之筵席,春巴後會有期
又係咁 上次廿七台又係咁 而家又係咁
我每日臨瞓前都會睇呢個故,由年幾前已經開始呢個習慣,老實講無得睇落去係會傷心
但同時都明樓主日日寫好辛苦,你叫我寫日記每日100 字我都唔鬼寫
有時見樓主心灰意冷我都想比下動力你 奈何只能夠比一次正評。。
雖然真係好想睇落去 不過我都支持你做自己最想做既野
不過如果樓主有時間寫埋d 甜位啦求下你 好想睇成皇志食布甸同焰兒
話唔想上來太多 始終忍唔住上來

見到有啲讀者話想繼續睇

我其實都想繼續寫

但係我要啲時間諗個發展

有其他野要兼顧

依幾日我都無時間寫

唔可能行時行候出到

個人寫到好攰

或者休息下先

我盡量完成依一章

不過真係唔能夠應承大家啲咩

寫故事為了樂趣 唔想有壓力
我每晚收工都習慣搭車果時上黎連登追故,持之以恆我都明白好難,每個人生活都有壓力,我覺得你覺得辛苦係因為春泥巴打寫到變左交功課,不過春泥巴打試下休一頭半個月,之後寫番可能會好好多
加油春巴!

自己住石梨其實好有代入感好似身在其中
好似8座咁
我係讀隔離間小學
我成日過去地下士多買零食同炸雞脾
所以8座事件睇完真係好似歷歷在目咁

不過點都好
希望你會有新靈感繼續寫落去
加油呀!支持你
樓主寫緊個陣冇乜出黎推

到樓主唔想寫 先識珍惜

加油阿樓主 你幾慢都得 抖夠先
呢個故真係好正
睇左一年多 多謝
多謝春巴,由第一個po追到今時今日,就算有錢袋都辛苦啦,更何況你只係為左大家開心
如果爛左尾話冇唔開心就假既,但人既野,最緊要自己開心,理得人地講乜姐,多謝春巴為我呢年幾帶黎既歡樂同寄託,願你之後既人生都繼續加油!
追咗年幾
已經係一個習慣嚟
晚晚都會睇下有無更新
怪就怪我哋睇文推post嘅無咩衝擊畀到你
追咗年幾
已經係一個習慣嚟
晚晚都會睇下有無更新

唔關你地事

心魔作崇
生活工作上做成壓力,減唔到壓,自己想唔通就會咩都唔想做,都係靠自己睇開啲、諗通,無人幫到自己,我選擇寫作減壓,但最近就寫作令自己有壓力,唔寫宣洩唔到,好似無咗寄託,但寫要每日寫幾多個人就有壓力,好矛盾

即係有時啲人自殺就係一時睇唔開,可能唔係因為眼前發生嘅野令佢去輕生,只係嗰件事係導火線,問題其實就一直存在
寫故為興趣既姐,理解日日反完工都已經好攰,你有靈感先寫啦
唔洗理d話你唔出文既讀者,只要你會負責任收埋個靚尾就得

...春巴而家就係想棄故...點睇都似
當然只係一個選擇,佢絕對無欠任何人,但追左年幾,表達下自己有幾sad,一d 都唔過份,佢之前寫得疏,俾人串,我都有撐,但講明棄故,好難盲撐喎。
無文
早抖

當然只係一個選擇,佢絕對無欠任何人,但追左年幾,表達下自己有幾sad,一d 都唔過份,佢之前寫得疏,俾人串,我都有撐,但講明棄故,好難盲撐喎。

岩,我都係年幾,其實真係會唔捨得
無文
早抖

我唔覺得一個寫左咁耐故既人會真係放棄隻故仔,春巴呢段時間可能真係大壓力先咁講,比時間佢調整下佢生活時間,佢好反之後,會繼續寫,我地作為讀者,對作者本身都應該有信心先得既。我有冒犯到你既,真心對唔住
唔知講咩好
由岩岩個故開了寫 一路追到今日
只能夠講 估唔到會咁樣完
追咗年幾
已經係一個習慣嚟
晚晚都會睇下有無更新

唔關你地事

心魔作崇
生活工作上做成壓力,減唔到壓,自己想唔通就會咩都唔想做,都係靠自己睇開啲、諗通,無人幫到自己,我選擇寫作減壓,但最近就寫作令自己有壓力,唔寫宣洩唔到,好似無咗寄託,但寫要每日寫幾多個人就有壓力,好矛盾

即係有時啲人自殺就係一時睇唔開,可能唔係因為眼前發生嘅野令佢去輕生,只係嗰件事係導火線,問題其實就一直存在

唔急
巴打加油
春泥巴好好休息一下吧,到你想 pick up 返嘅時候先續作吧。無謂將一樣自己享受嘅野變成壓力來源
抖下先
慢慢嚟
但唔好放棄個故同我地
我都係由第一個post就開始追,每日/每三幾日就會上黎睇文。依家可能無得睇都會唔開心,就好似一路同你同主角由跳樓回帶去到做貨運跟單再去到年宵。雖然話唔上每一章都刺激連連,但好感激你咁花心機將98年刻畫得咁詳細,好似帶我地呢班讀者一路同主角經歷落去。大家係度用晒角色名做username係度吹水更加出現「爭寵」係開心係好笑嘅。如果你真係唔寫落去,希望你可以解決到自己嘅事,將自己抽身,唔好有太大壓力。我會一直將個post留名,期待有一日成皇志會再次歸來。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞