(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(11)

1001 回覆
146 Like 3 Dislike
早啲休息 無文

除左成日褲先黎冇文

做乜咁睇唔開

預咗啦
push
唔好有除褲文呀,唔想主角同學姐發生關係
除左我可以發生關係外其他人唔可以

你同神探發生

我想睇你同大鳩有甜
春巴
又追到live
順便推post
早啲休息
早抖
Chapter 86 豔遇

為了盡快逃離現場,我唯有選擇不辭而別,我知道與姚智風等人說要先行離去,他們定必會尋根究底,我不想多費唇舌解釋,而且在這裡多留一會,便多一分危險。

離開了酒吧,我致電給姚智風與黎早強,想向他們交代一聲,但兩人也沒有接聽,可能兩人正玩得痛快,沒有空鳥我,這時候我最好還是識趣一點。

焰兒道:「嚟,去第二個場飲過。」

我問道:「可唔可以唔去disco啊?我覺得好嘈,而且陣味好難頂,坐多陣我都想暈。」

「咁煩架!咁去前面七仔買啲酒同零食去公園算喇!」

我支吾以對,道:「我覺得咁夜喺條街到…唔係咁好,依段時間公園裡面一定好多飛仔,妳著到咁…靚,會好危險。」

焰兒不耐煩道:「依樣又唔好,嗰樣又得,你想點啊?」

「一係咁喔!妳想飲酒,我畀錢妳,妳自己一個飲喔!妳要幾…」

啪!

我還未說完,已經被焰兒掌摑了一巴。

這一巴掌打下來,不算很痛,但焰兒突如其來的舉動,讓我愣住了。
焰兒怒道:「畀錢我?你當我係咩啊?你地一個又係咁,兩個又係咁。」

我撫著臉,不知所措地道:「我…無啊!」

焰兒噗哧一笑道:「你無咩啊無?傻仔!」

焰兒的情緒轉變得很快,我一時間不知如何應對,她好歹亦幫了我一次,我好應該答謝她,只好等她說出她的要求

焰兒道:「跟我嚟啦!」

「去邊啊?」

「總之唔落disco,唔去公園咁得喇!」

我跟著焰兒走,未幾,她走進了便利店,拿起了購物籃,道:「你唔駛跟住嚟,企晌到等畀錢得喇!」

我見她走到凍櫃拿了十多支啤酒,又把不同類型的零食放在購物籃裡,把購物籃塞得幾近滿瀉。

「唔好介意,我唔係孤寒,妳覺得我地兩個人可以飲得晒食得晒咩?」

「你放心,我唔嘥野嘅!」

便利店店員把啤酒和零食放進了膠袋,焰兒指著店員身後的玻璃櫃,道:「要埋嗰支芝華士。」

店員把那枝芝華士放進了膠袋內,道:「多謝,五百二十一過三喔。」

焰兒道:「喂!阿邊個畀錢喔!」

我聞言倒抽了一口涼氣,但我安慰自己這是值得的,如果不是焰兒,我很可能被朱斌仔狠揍一頓,然後在ICU住上兩三個月。

我從錢包掏出了六百元,店員找回零錢給我。
焰兒道:「拎野啦!」

我兩手揪著兩個重甸甸的膠袋跟著焰兒身後,問道:「依家去邊啊?」

「跟住嚟啦!就到喇!」

焰兒走進了暗巷,我感覺到不妥,倏地卻步,道:「等陣,如果妳唔講去邊,我唔會行架!」

焰兒別過頭來,笑道:「行啦!你驚我劏咗你嚟食咩?」

焰兒見我止步不前,道:「好啦!好啦!我無諗過劏你嚟食,只係行依條路快啲嘖!」

「我唔趕時間,行第二條路啦!」

焰兒咕嚕道:「OK!OK!無膽鬼。」

我們走了十五分鐘,我拿著重物的雙手感到痠痛酸麻,問道:「咁耐嘅?到未架!」

焰兒冷哼一聲,道:「哼,係你細膽,有捷徑唔行,兜大圈,前面就喺喇!」

「妳住喺前面架?」

「咁大個招牌你都見唔到啊?佩返副眼鏡啦!睇清楚啲啦!乜你以為我會住喺依度咩?」

我抬頭一望,一個醒目的霓虹招牌寫著——翡翠小築四隻字。

「仲企喺度仲咩啊?唔係咁削啊?行一陣就攰喇!」

我佇立在原地,呆瞧著霓虹招牌,神情有點茫然。
爆房
咁都認唔撚到?
真係精神分裂
選項A:Disco廁所
選項B:公園野外露出
選擇C:爆房
選擇D:返屋企打飛機
死開啦! 學姐食屎
磨牙

C

C

C

C

C

C
死開啦! 學姐食屎

呢鋪我 buy 你

C

C

C

C
死開啦! 學姐食屎

彈開啦學姐!

不過唔明點解主角認唔到學姐
學姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞