(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(11)

1001 回覆
146 Like 3 Dislike
起筷! 學姐 學姐 來個女上男下
考驗人性既時候到喇
春巴真心你不如先出左書啦,就算你之後唔出故,我都可以收藏下

你出左書我即刻同你買5本,我反口就手抄你既故10次

多謝

不過應該難啲
多謝你繼續寫呀
扯扯地
學姐
學姐

都歡迎你加入㗎
學姐

你係香港近d 你隊冧佢易d喎
學姐

都歡迎你加入㗎

快啲踩上去要佢交人
幾時食埋布甸
有啲電影感
今日個故好正,加油
加油
春巴識玩 寫完甜先棄冇咁多人會反
支持
學姐

你係香港近d 你隊冧佢易d喎

真面目。

無文
早抖
留名,唔好同學姐發生關係呀
究竟焰兒會唔會洗埋衫先出黎做愛
定做完入去洗

洗定好弱智,打鐵要趁熱
但唔洗定又會唔乾

點算好
嘭!嘭嘭!

門外的人快要把門搥爛,一把嘹亮的聲音從門外傳來,道:「喂!夠鐘交房喇!」

微熹的辰光透過窗紗映在我臉上,我的意識從朦朧的混沌裡漸漸凝聚,雙目的焦點由鬆矇漸趨清晰,兩邊太陽穴傳來陣陣的刺痛。

「唔唔,嘩,個頭…好鬼痛。」

門外再次響去一把老女人的聲音,道:「喂!要交房喇!裡面有無人啊?聽唔聽到啊?」

我用手搓著頭,感到煩厭,向門外吼道:「得喇!知喇!轉頭出嚟喇!唔好嘈喇!」

我下意識把手拍向身旁,可是拍了個空,床上只有我一人,我一臉詫異地向四周張望,還走進浴室,最後確認這房間只有我一人。

焰兒呢?焰兒在那?

我穿好了衣服,坐在床沿整理一下思緒,昨晚我和焰兒…

我曾經做了多個關於柳豔學姐的綺夢,昨晚那個酷似學姐的焰兒…會不會亦是一個夢呢?

床舖還殘留著焰兒的香水味,枕頭上還有幾根很長的頭髮。

我把頭髮放在手心細看,發現頭髮不是金色的,而是黑色的,這頭髮的主人不是焰兒?還是她帶假髮?
這時門外再次有人拍門,我走去開門,站在門外拍門是昨晚那位為我們登記的嬸嬸,我問道:「唔該,我想問下同我一齊嚟嗰個女仔喺邊啊?」

「晨早走咗啦!」那位嬸嬸嘴角上揚,道:「嗰個女仔都食得幾雜喎!今次就同你依個毛都未出齊嘅死靚仔,之前就同個中年男人嚟,嗰個男人帶眼鏡、高高大大、斯斯文文,不過中年發福,個肚腩都幾明顯。」

我聞言怔了怔,有些失望,但我旋即安慰自己,大家不過是逢場作戲,彼此溫存過後,各走各路,沒有任何羈絆關連,對方的過去將來又與我何干呢?

想歸這樣想,但我回到1998後的處男之身,居然如此隨便地丟給一個沒有感情的女人,最重要的是我斷片了,對昨晚的事記得不太清楚,只隱約記得她好像騎在我上面。

我沒有再在這裡多作停留,因為今天要上學,現在已經七時多了,時間很倉促,我需要趕回家換校服。

乘搭的士回家換校服、拿書包,然後我再乘搭的士去學校。

的士經過童子街時,我瞧見柳豔急匆匆向學校走去,便叫司機停車,敞開車門,道:「學姐,唔好跑喇!上車啦!」

柳豔上了的士,邊喘氣邊拭汗,我察覺到柳豔今天噴了香水,我道:「學姐,妳噴咗香水啊?」

「哦!上次行街啲人派嘅試用裝,夏天出汗多,噴啲囉!」

「哦!原來咁。」我道:「學姐,平時妳好早就返到學校架?今日咁遲嘅?」

「哦!係啊!我尋日…溫書溫到好夜啊!唔知醒啊!就嚟終期試喔嘛!係呢?你又咁遲嘅?」

「哦!係啊!我…都係溫書夜咗瞓,遲咗起身,要搭的士啊!哈哈。」

我再問道:「係呢!學姐,妳有無家姐細妹架?」

這時的士在校門前停下,司機道:「吳林紫娣,到喇!」

柳豔道:「得返兩分鐘咋!快啲啦!唔係就遲到喇!」

司機找回零錢給我,柳豔已經走進了校門。
因為柳豔在預科的課程選修了兩個AL和一個ASL,所以今天的第一堂柳豔是空堂,她走進了盛傳鬧鬼的四樓女厠,把自己關在其中一個厠格內,她拿出鏡子,道:「點解啊?焰兒,點解妳要咁做啊?」

鏡子裡的焰兒道:「阿豔,妳唔係一直鍾意嗰個成皇志咩?我幫妳咋!嗰陣佢就話有呂靜宜嘖!依家呂靜宜都去咗外國咯!妳仲有咩藉口畀自己啊?」

「我…配唔起佢架!我無資格愛佢啊!我咩都畀唔到佢,連女仔最重要嘅野我都無咗架喇!我覺得自己好污糟啊!焰兒,妳知架!」

此時,女厠的大門依啞一聲敞開,然後傳來了一陣皮鞋踏在地磚的答答聲。

柳豔立時噤聲,這個四樓的女厠因為盛傳鬧鬼,一直很少同學使用,加上現在其他同學都上課中,更加沒有同學會來到這裡。

咯咯!

一陣輕微的敲門聲響起,柳豔驚道:「邊個啊?」

一把男人壓低嗓子的聲音,道:「柳同學,我啊!開門先啦!」

柳豔顫抖道:「老師,依度女厠嚟架!」

「我知啊!所以妳開門先啦!畀人見到就麻煩喇!」
中年男人係老師?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞