(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(11)

1001 回覆
146 Like 3 Dislike
諗住儲埋一星期先睇一次
都係得兩篇

Sorry

加油
Sorry 無文
早抖
Sorry 無文
早抖

春巴加油,最緊要有靈感,一星期得一兩篇都無所謂,最緊要好睇
一拳超人出咁撚慢我都等,春巴既文我都會等
正當我要返回坐位的時候,姚智風等人遇上了麻煩,有一名女生指著姚智風破口大罵道:「仆街,忍撚咗你好耐喇!挨咁埋同你有親咩?」

姚智風的表現過於進取,那女生的不甘被吃豆腐,女生的同伴上前圍堵姚智風為女生抱不平,姚智風想不到那女生會有這樣大的反應,他瞧向霍去登尋求協助,霍去登連忙上前賠不是,道:「對唔住啊!咁多位阿姐,佢細路仔唔識性,飲多咗兩杯企唔穩先挨到妳咋!」

「屌,唔飲得唔好學人飲啦!」

衝突沒有再進一步升級,我和姚智風等人回到坐位喝酒,姚智風抱怨道:「阿登,你又話啲女好慷慨嘅,我係咁意挨下姐,佢咁大反應嘅,畀佢攪到無晒癮,早知返上去畀百零蚊攪掂算數啦!」

何敏傑道:「姚少,依啲真係經驗,你啲動作太過火,當人地出嚟做咁,起碼都問下人叫咩名,大家有啲交流,一步一步慢慢嚟,你一嚟問都唔問,成個人挨埋去,無畀人打爆缸,算好彩喇!」

姚智風攤開了雙手,故作無奈道:「睇嚟依種玩法唔太適合我,下次唔駛預我,我未必會再嚟。」

霍去登拍了拍姚智風的肩膀道:「姚少唔好唔開心啦!樣衰一次嘖!當攞個經驗,講樣野畀你聽喔!依家仲早,啲女仲好清醒,過多一陣,啲女飲多幾杯,或者啪番幾粒fing 頭丸,就玩得癲,唔信你問下聞屎喔!」

我聞言有點訝異,原來這個時候搖頭丸已經出現。

姚智風道:「喂!聞屎,阿登講嘅野係咪真架?」

何敏傑點頭道:「係啊!上次嚟,見到有條女喺舞池到同人打晒車輪、喺男厠仲聽到有啲女嘅呻吟聲喺厠格傳出嚟、仲有走嗰陣我地見到有啲仔執啲女走添。」

原來這時已經有人在酒吧「執屍」的案例出現,這個年代的CCTV還未普及,女生在酒吧喝醉失去知覺,遇人不熟的話,到第二朝一覺醒來,發現被人侵犯,亦不知找何人算帳。不過從另一方面看,既然有這樣的風險,女生如果不想和何人睡了亦不知,便要多加提防,始終這裡是男女尋找一夜快慰的獵豔場所。

聽完何敏傑的所見所聞,姚智風再次心如猿馬、蠢蠢欲動。

飲了兩枝啤酒,我有點尿意,道:「喂!我去揸揸水先。」
有文

我初戀 今日生日,好想同佢講生日快樂
進入了男厠,所有尿兜均被人佔據,幸好時間尚早,沒有男女在厠格Gathering,於是我走進厠格小解。

「斌仔,你得罪阿大,阿大唔睇你唔緊要喎!一場兄弟,我點都射住你嘅!」

當我在進行排泄活動的時候,我聽到有把很熟悉的聲音。

我悄悄從門縫向外打量,看到一把很鮮明醒目的藍色頭髮。

南乳怎麼會有這裡出現的?

我再看真點,不單止是南乳,連朱斌仔亦在這裡,真的是冤家路窄。

朱斌仔悶哼了一聲,南乳小便完還沒有洗手,以手拍了拍朱斌仔的肩膀道:「斌仔,我知你人才嚟嘅!打交又搏又勇,我需要你嘅幫手架!依家阿大將8座幾個場過畀我睇,我好多地方用到你架!」

朱斌仔冷笑一聲:「公司野,邊個睇有咩所謂嘖?你睇唔掂咪畀返我囉!」

「哈哈!斌仔,你估我想同你爭架?阿大叫到有咩辦法嘖?你依家心情唔靚我都好明白,但係今日其他兄弟慶祝我上位,整個包廂慶祝下,你就戥下我開心囉!寬容啲,唔係靜間出到去,其他人兄弟見到你死老豆咁款,以為我地唔啱啊?」

南乳走後,朱斌仔勃然大怒,對著牆壁拳打腳踢洩忿,我身在厠格的那扇門亦爭一點被他蹬開。

其他人見狀,以為他神經失常,嚇得紛紛離去。

男厠內,除了我和他外,還剩下另一人,我認得那人叫阿謹,曾與他有數面之緣。

朱斌仔怒道:「之前孖腸睇我嗰陣,南乳條仆街,斌仔哥前,斌仔哥後,依家條蛋散喺我面前擺款,當我臭四,條友打又唔打得、食腦又唔掂,除咗識擦鞋之外,仲識春咩?」

阿謹道:「咁無計架!依家孖腸睇佢,你唔忍佢,可以點啊?」

朱斌仔咬牙切齒道:「一日都係嗰個成皇志,我搞到要睇啲臭四面色,都係拜佢所賜,如果依家畀我撞到佢,我實斬開佢十碌八碌餵狗。」

躲在厠格裡的我聞言大驚,如果現在我被朱斌仔發現,盛怒的他真的可能不顧一切向我作出報復。
朱斌仔仲敢攪人
有文

我初戀 今日生日,好想同佢講生日快樂

係咪即係散了
偷聽!!!
push
打比房侍農求救啦!
有文一推
又講番黑社會
春巴加油,我今日都事事唔順利,大家一齊加油
push
琴日出左 今日無
早抖
推!
打緊
阿謹道:「斌仔,你跟咗孖腸咁耐都知佢份人係點架啦!忌才、無大志,當年阿湯睇清佢份人,走出去闖,先得到蛀牙哥嘅賞識,佢拉返你落嚟,你唔係以為佢仲畀你上返去啊?斌仔,如果你唔想成世畀南乳依啲戇鳩仔食住,你都係認真考慮阿湯嘅說話啦!」

在厠格內的我,把他們的對話聽得一清二楚,孖腸好歹亦是他們的老大,但背對著對方的時候並沒有任何敬意,難道他們是在合謀算計孖腸嗎?這樣我更不能被他們發現,如果他們得知我聽到他們的說話,更加不會放過我。

天啊!為什麼要讓我在這裡遇上他們啊?朱斌仔這頭蠢牛又是的,為何會在男厠商量這些機密,我可沒有興趣介入他們的社團內鬨之中。

厠所瀰漫著煙臭、屎臭、尿臭和清潔劑刺鼻的味道,不知我還要困在這裡多久?有這麼多地方可以舒適地聊天,為何他們硬要留在這又髒又濕又臭的地方不可?

三分鐘後,他們終於捨得離去,為了安全起見,我還在厠格靜候了一會,才躡手躡腳推開了男厠的木門,四處打量一番,沒有發現他們的蹤影。

由男厠回到坐位,我要經過一列包廂,現場的燈光昏暗,我相信只要我垂著頭快步走過,朱斌仔應該察覺不到我的存在。
此地不宜久留,我應該立即離開這地方。

只要拐過一個彎,便是那條兩旁都是包廂的通道,驀地轉角處傳來了兩人對話的聲音,我認出其中一人是南乳的聲音,我立是矮著身子靠著牆偷聽他們在說什麼。

「喂,頭先喺舞池見到個金髮大波妹係咩人嚟?」

「哦!嗰條女叫焰兒,近排先落嚟玩嘖!」

「你知唔知佢乜料啊?」

「佢都係同班囡一齊落嚟?」

「咁即係我上咗都無乜後果啦!」

「南乳,你又想落藥啊?」

「嘿嘿!咁落得嚟都係諗住搵餘興節目嘖!條女對波咁大,好難搵架!大家兄弟,你識做啦!」

我悄悄探出半個頭,瞧見南乳從衣袋取出數顆藥物,交到另一名臭飛手中,道:「等你好消息。」

雖然我並不認識焰兒,但我聽見南乳以下三流的手段下藥性侵對方,我好歹拿過警方領發的好市民獎,得知對方的陰謀好應告訴焰兒要多加提防。
就在此時,有人從後輕輕拍打我的肩膀一下,我神經繃緊的時候,受到這一驚嚇心頭不禁為之一慄。

我緩緩別過頭去,發現站在我身後的人是焰兒,突然急速搏動的心跳才漸漸回復正常。

焰兒道:「喂!你鬼鬼鼠鼠喺度偷蕃薯啊?」

「妳喺到啱喇!我正想搵妳,啱啱我偷聽到有個叫南乳嘅人想向妳落藥執妳走。」我向她形容南乳的外形。

「哦!原來係嗰條友,頭先喺舞池到佢叫我地入去包廂到飲酒,我無理到佢,估唔到依家打算落藥咁低莊。」

「嗯,咁我已經通知咗妳喇!妳自己小心啲啦!我走先喇!拜拜!」

此時,朱斌仔與阿謹從焰兒身後向我這邊走來,他們二人邊行邊聊,暫時未發現我的存在,我立時轉身向包廂的通道走去,拐過一個彎,南乳恰好從包廂走出來,我嚇了一跳,轉身返回回頭路。

此時,朱斌仔與阿謹離我更近,我去而又返,焰兒感到奇怪,回頭瞥了一眼,問道:「你啲仇家啊?」

我點了點頭,焰兒立時雙手捧著我的臉孔,然後吻向我。

焰兒的身體把我壓得靠向牆,我們的身軀緊貼著,我感到焰兒驕人的上圍及唇瓣的質感。

朱斌仔與阿謹在經過的時候,只是打量了我們一眼便離去。

他們走遠,焰兒才把我推開,我被她吻得心情激盪,不禁喘氣,半晌才道:「唔該晒!今次妳救咗我啊!」

焰兒以手背抺著唇瓣,道:「我頭先係幫你,但係你居然伸脷,真係好無恥啊!」

面對焰兒的指責我羞愧得臉頰微紅,歉意道:「對唔住,妳突然間咁錫埋嚟,我反應唔切,真嘅!其實我最後已經縮咗架喇,我真係唔係有心架!」

「哼!你依家講到錯嗰個反而係我咁樣。」

我偷偷探頭察看包廂通道的狀況,發現南乳與朱斌仔等人已經返回包廂內,便道:「總之今次真係多謝妳救命之恩啦!趁佢地未發現我喺度,我要閃人喇!拜拜。」

焰兒拉著我的手,道:「喂!我幫咗你,你都未報答我,就想走啦!」

「吓!咁妳想我點報答妳喔!」

「最少請飲酒啦!」

「依家?我啲仇家喺到喎!下次先啦!」

「下次?我點知你會唔會走數啊?」

「咁妳想點啊?」

「依到你唔方便,我地可以去第二度飲過!」

我拿焰兒沒輒,只好答應道:「好喇!好喇!離開咗依度先講啦!」
考試前夕有文出好開心
之前轉場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞