淘寶集運集中討論區 (7) 請幫手答問題

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
屌你申通 4px仲未入倉
成個星期都黎緊

我12日添

痴撚線公司
雙11d野而家仲未到手 有冇人耐過我

成個po 都係咁啦ching
請問可唔可以問下官方直送既問題?
我係結算畫面完全見唔到官方直送可以揀自取

因為無自取

我睇佢個介紹又話有

以前有自取,改左版之後冇左
依家我直送自取櫃都係選直接聯絡賣家 同賣家deal
屌你申通 4px仲未入倉
成個星期都黎緊

我12日添

痴撚線公司

想催物流快啲 都唔知催邊面
請問可唔可以問下官方直送既問題?
我係結算畫面完全見唔到官方直送可以揀自取

因為無自取

我睇佢個介紹又話有

以前有自取,改左版之後冇左
依家我直送自取櫃都係選直接聯絡賣家 同賣家deal

明白
好心佢cut左自取就update下d教學/介紹啦
搞到人搵左勁耐
官集中通係咪無咁伏同慢?

中通我大約day1 4點前落集運單, day 3 4點自提櫃有貨(元朗)
未試過漏貨
不過雙十一之黎依家兩日都未出到庫

成個po 都係咁啦ching

見個個都收到野咁
今日先入齊倉 終於集得

中通我大約day1 4點前落集運單, day 3 4點自提櫃有貨(元朗)
未試過漏貨
不過雙十一之黎依家兩日都未出到庫

咁咪成1x日
頂,有兩樣野想買仲諗住用中通
都唔知幾時先正常買到
買左三個海底撈懶人火煱
點知佢計我體積重
成6kg

仲有個枕頭都計體積重5.4kg
喊出黎

請問咁多位巴打
平時係咪都係硬食?

係 4px 個倉見到
係咪巴打架

不是呀
上次只訂一個 , 先0.8kg

真係要硬食?
買左三個海底撈懶人火煱
點知佢計我體積重
成6kg

仲有個枕頭都計體積重5.4kg
喊出黎

請問咁多位巴打
平時係咪都係硬食?

係 4px 個倉見到
係咪巴打架

不是呀
上次只訂一個 , 先0.8kg

真係要硬食?

可以要求過多次磅.. 不過呢期咁爆唔知會唔會幫你做

個個都係咁耐
有個問題想請教
直運同賣家傾好順豐直出香港
收多左我rmb30運費
但送貨單寫到付 我收貨變相要俾多港紙36(人仔30)
咁其實有冇問題?? 大陸段香港段各30咁貴??

21號俾錢 然後出咗2次庫 到依家再冇update
集運王連單都未出

一樣
尋日落左order
現架 編號都未有
有個問題想請教
直運同賣家傾好順豐直出香港
收多左我rmb30運費
但送貨單寫到付 我收貨變相要俾多港紙36(人仔30)
咁其實有冇問題?? 大陸段香港段各30咁貴??

你俾人搵咗笨,
攞番順豐張單同賣家講,
叫佢退番30蚊人仔俾你。
用金寶集運。20號禁左集運合併,到依家都未有消息 係未正常? 好驚唔見哂啲貨

21號俾錢 然後出咗2次庫 到依家再冇update

19號比錢 24號到自提點
頂 4px岩岩先sd個訊息黎叫人攞貨
但個自提點今日1930就閂左門 星期日又唔開
要星期一先有得拎
我諗都係問下我用開嗰間集運佢地啲貨清曬未先得
今日收到中通提貨密碼,好高興去倉拎,屌頂佢原來分批落,7張訂單落得一件

有兩個問題想問

1. 拎完返屋企上網睇,7件都都寫已簽收,係咪正常?

2. 個日子倒數已延長左一次,如果到期過數都仲未收到貨,有漏貨仲有無得解決?
集運X個Facebook比人屌到七彩,
但我又唔覺佢有大問題,至少無拒收件貨入黑洞

應該係做響咗個名 啲人期望高咗

香港人真係
雙11買得野就預左啦 出名既集運間間都亂同慢
我驚大陸快遞唔知送左件貨去邊多d
間間集運既客都話要轉第二間 下次自己醒目d搵間唔出名集運啦

仲有人話趕住拎d貨再賣比客,而家d客投訴,
心諗你第一年雙11咩,就算集運快番d,國內段都食屎啦,
呢個時勢真係急拎到手就順豐啦

我喺淘寶個post先講過話好彩唔玩雙十一,仲有人話我戇鳩走去等雙十一個物流高峰期過,話反正都要等點解唔喺雙十一時買,到佢唔見貨時就知邊個戇鳩了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞