淘寶集運集中討論區 (7) 請幫手答問題

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
次次番屋企都見到人開開心心攞住一袋袋集運
幾時到我
集運X個Facebook比人屌到七彩,
但我又唔覺佢有大問題,至少無拒收件貨入黑洞

應該係做響咗個名 啲人期望高咗

香港人真係
雙11買得野就預左啦 出名既集運間間都亂同慢
我驚大陸快遞唔知送左件貨去邊多d
間間集運既客都話要轉第二間 下次自己醒目d搵間唔出名集運啦

仲有人話趕住拎d貨再賣比客,而家d客投訴,
心諗你第一年雙11咩,就算集運快番d,國內段都食屎啦,
呢個時勢真係急拎到手就順豐啦
終於收貨
有八件貨有冇可能用到智能櫃攞貨?
同埋想用集運王嘅話係咪應該等十二月先落單好啲
巴集出左2日貨都重未到香港
屌,用4PX,今日去拎件,一拎上手都已經覺得好輕唔對路,番屋企拆開睇果然無左件最野

去揾客服講番,搞左陣佢比左另一個單號話另外落緊黎,但係用另一個單號查番物流果陣係無資料既,又問佢點解無資料,佢又話繁忙緊可能未update到

依家隔左幾個鐘依然無資料,聽日係咁又可能要揾客服

放心啦 同你一樣嘈左佢幾日仲未到
慢慢等 幾粒鐘好碎料
巴集出左2日貨都重未到香港

因為你有件貨搵唔到所以出唔到貨.
盡可能搵到比你先出貨, 聽日應該會到香港.
你應該收唔齊貨

無淘一排 ,想請教下點解會無得集運嘅
如果拎唔到底單咁點好
個賣家話快遞個邊無覆

件野跌咗落黑洞咁
問集運就叫你問快遞
問快遞就話問集運

你地址係默認香港地址?

你地址係默認香港地址?

係呀,但係之前一樣比我揀集運公司同提貨地點
想問可以點搞到

你地址係默認香港地址?

係呀,但係之前一樣比我揀集運公司同提貨地點
想問可以點搞到

你件野係咪禁品
淘寶有啲貨block咗官運
屌,用4PX,今日去拎件,一拎上手都已經覺得好輕唔對路,番屋企拆開睇果然無左件最野

去揾客服講番,搞左陣佢比左另一個單號話另外落緊黎,但係用另一個單號查番物流果陣係無資料既,又問佢點解無資料,佢又話繁忙緊可能未update到

依家隔左幾個鐘依然無資料,聽日係咁又可能要揾客服

放心啦 同你一樣嘈左佢幾日仲未到
慢慢等 幾粒鐘好碎料

真麻煩 我又係合左7件落同一張單 結果收貨得5件
都唔知仲要等幾耐😠
巴集 3日都未出貨
我個friend同屋企人用4px集運結果收包裹兩個都分別少咗一件貨
問香港4px又淨係識推畀大陸嗰度
淘寶又未覆
咁而家可以點

有啲客服就話簽收咗,有啲就話未簽收,要我俾簽收底單佢查。
係快遞100寫住已簽收,俾佢睇又話人係假簽收。
隔咗3日入庫時出番個簽收時間,跟本同快遞100上面個時間一樣
所以除咗等,都係等。

邊度禁退款十蚊?

我都係咁,簽收完8日都未入倉,然後追到賣家比簽收底單之後都淨係叫我等 打去淘寶香港投訴之後幾個鐘就入左倉

唔係打去4px?
賣家叫我打電話,但唔知係打邊個

你要叫左賣家追申通拎左簽收底單先,淘寶先會理你

打去淘寶邊個電話?可以提供一下嗎

師兄,第一步係咁唔係禁果件貨退款,然後備註寫請提供申通收貨單,btw淘寶香港電話22155300?

巴集 3日都未出貨

早你五日出貨收到. 但欠一件.
依家出貨多數唔齊.
我個friend同屋企人用4px集運結果收包裹兩個都分別少咗一件貨
問香港4px又淨係識推畀大陸嗰度
淘寶又未覆
咁而家可以點

好似話會陸續再發貨 聽日客服office hour個陣再問下佢
[ quote]
巴集 3日都未出貨

早你五日出貨收到. 但欠一件.
依家出貨多數唔齊. [/quote]
重有係 等左2日先發貨, 之後再等2日先到貨 , 共4日時效
4px個邊叫我去申通個邊拎簽收底單 申通又唔覆一味叫我等 25號仲未集到運

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞