淘寶集運集中討論區 (7) 請幫手答問題

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
最撚慘係而家我有件18號已經簽收左, 未入到倉就梗架啦, 但係我都唔知到底係真係俾點對點簽咗, 定係假簽仲係快遞到 唔見咗都唔知搵邊撚個負責

等下喇,簽左2日邊有咁快有資料
明知雙11,急既就咪用私集

我都唔想用私集,但百幾公斤唔知點落黎
點對點拒收,運返去賣家到 我蝕運費都唔知聖誕到未
佢唔撚上架我都算 拒收真係好麻煩

有邊間包砌

有幾間專做淘寶傢俬裝燈

邊間呀?想買燈+裝 記得加密

燈自己裝啦,搵條梯爬上去幾粒螺絲

有d燈要攪埋電線架
屌 無睇post揀咗 有無雙11巴打用呢間 要等幾耐

唔雙11時, 我試過今日出庫聽日到自取點.
頂, 睇番我上年雙11係用順豐,
今年做咩屎忽痕用4PX

絲打咁你而家狀況如何
第一次買雙11,買佐4樣野,仲差一樣未到集運倉,我見係到中通集運倉的,但差果樣唔知點解話係送去新4方倉,16號最後路由話派送員派緊,到依家都無更新,問快遞話送佐去倉,但倉話無收過,叫我搵快遞提供簽收單,我依家應該點做

你望下物流訊息度係本身揀錯倉定佢送錯先

份件係送去中通集運倉既,但派送就話係新4方派送,之後物流客服就話已交倉,轉佐去集運倉客服俾我,但呢個係4px 集運客服黎,話無收過件 好混亂 16號派到依家都無更新

物流訊息上面未簽收?
你問埋中通有無收到
屌 寄失左你都無計嫁啦
大把人過左幾日物流無更新 啲野未入倉
講到全世界要圍住你轉咁
咁撚驚青 隔得個一陣就死催爛催就咪學人雙十一啦 人地忙到仆街
你估佢針對你一個 好想留起你件貨咩
你件野鑲金呀?

屌,我撚有咁多時間隔一陣就死催爛催,
你又邊到見到我驚青,

自問見到件貨四日無更新物流資訊,
先每日放工問一問,
仲要好聲好氣咁問係咪寄失左,係既我退左款先雙十二再買,客服都仲要hea鳩我,
淨係回我一個表情,
係之後話你又唔講件貨咩情況,又唔退款我唯有投訴你,佢就即刻處理,查到寄失左,話補寄比我

喂,咁即係點,我件貨唔係鑲金姐,但我唔惡少少佢當我智障咁hea我wo

你覺得人地係hea你定忙到覆唔切

每日都係問一次,
佢就算回完我一個表情,我果日都無再追問過,

有實際答我問題既,我都會麻煩你 前麻煩你後,而且唔會再煩佢,
但有d鋪係連答都唔答你
咁我真係唔知佢hea鳩定忙
但我feel到既一定係hea鳩我

雙11後岩岩先過左5,6個工作天渣, 你追人3,4次
屌 寄失左你都無計嫁啦
講到全世界要圍住你轉咁
咁撚驚青 隔得個一陣就死催爛催就咪學人雙十一啦 人地忙到仆街
你件野鑲金呀?

你又邊到見到我驚青,

先每日放工問一問,
仲要好聲好氣咁問係咪寄失左,係既我退左款先雙十二再買,客服都仲要hea鳩我,
淨係回我一個表情,
係之後話你又唔講件貨咩情況,又唔退款我唯有投訴你,佢就即刻處理,查到寄失左,話補寄比我

喂,咁即係點,我件貨唔係鑲金姐,但我唔惡少少佢當我智障咁hea我wo

每日都係問一次,

有實際答我問題既,我都會麻煩你 前麻煩你後,而且唔會再煩佢,
但有d鋪係連答都唔答你

你係咁急既 咪撚走去追賣家啦, 直接問貨運啦
早出貨俾你 仲想負評人
過時限你咪自己搞退錢囉 比著係我表情都唔會覆你
屌 寄失左你都無計嫁啦
講到全世界要圍住你轉咁
你件野鑲金呀?

你又邊到見到我驚青,

先每日放工問一問,
淨係回我一個表情,

每日都係問一次,

但有d鋪係連答都唔答你

早出貨俾你 仲想負評人

同埋好多其實係自動回覆
估唔到今次集運王有咁多人用
好彩啲重要既貨入左倉
其他慢慢等
重有冇人用巴集.
呢期轉運要等幾耐.
排隊中.
佢爆咗鑊 有機會執唔齊野
好彩啲重要既貨入左倉
其他慢慢等

好多都係轉會到集運王. 上年雙11 之後又 大執位.
好彩啲重要既貨入左倉
其他慢慢等

我都用開集運王
佢真係幾好
我十幾張單, 淘寶見到D單今日入左倉

過3-4日會上到集運王SYSTEM
好過其他架喇
屌 無睇post揀咗 有無雙11巴打用呢間 要等幾耐

唔雙11時, 我試過今日出庫聽日到自取點.
頂, 睇番我上年雙11係用順豐,
今年做咩屎忽痕用4PX

絲打咁你而家狀況如何

有一件過咗48小時入庫,
應該有得賠番10蚊。
12張單仲差一張未入庫,
(居家家,今晚先簽收成功)
入埋就走得。
希望星期五前可以收到
好彩啲重要既貨入左倉
其他慢慢等

我都用開集運王
佢真係幾好
我十幾張單, 淘寶見到D單今日入左倉

過3-4日會上到集運王SYSTEM
好過其他架喇

我都係 2355 送件 0001簽收
假到

我都係 2355 送件 0001簽收
假到

之前有巴絲話因為係一批咁送入集運倉。
你如果成功入庫上黎講聲,
我差呢一件
屌 寄失左你都無計嫁啦
講到全世界要圍住你轉咁
你件野鑲金呀?

你又邊到見到我驚青,

先每日放工問一問,
淨係回我一個表情,

每日都係問一次,

但有d鋪係連答都唔答你

個表情好正. 個賣家又係攪笑. 應該係細舖客服.
到中轉倉3日後, 唔郁先催啦 呢期重係貨多唔夠人派貨.
屌 寄失左你都無計嫁啦
講到全世界要圍住你轉咁
你件野鑲金呀?

你又邊到見到我驚青,

先每日放工問一問,
淨係回我一個表情,

每日都係問一次,

但有d鋪係連答都唔答你

早出貨俾你 仲想負評人

唔係急唔急既問題,而係佢無答過我問題我先繼續問,
我問完個賣家件貨係咪寄失左,
佢淨係覆我話幫我催一下,我話ok,
最後無任何結果,我下一日咪再問。

有一家我問完,佢直接答我寄失左,問要補發比我定退款,咁我就話退左先雙十二再買,
咁佢解決左我個疑問我咪無唔洗追佢。

又有一家寫住出左貨,但之後未更新過,
我問完佢 佢先話不好意思 未出貨,
然後好快就有重新出過貨既資訊,
問題解決左咁我咪唔需要再搵佢。

客服職責就係解決客人疑問,
職責唔會因為雙十一而改變,
我唔係要佢令件貨即刻去到轉連倉,
我只係想知件貨個status姐,
去物流查單,佢出番一樣既資訊比我,
咁我咪問客服囉,佢答我幫我催一下,
但又無答到我個問題,
我等到去下一日個問題依然存在,
咁我咪再問佢。

我認為係佢未答到我問題之前,我每日問一次都唔係好過份姐,我又唔係幾個鐘問佢一次。

而回應番你退貨果part,
咁我買得件野就唔會想退貨既,
退貨只係我最壞打算,
唔通㩒黎㩒去好好玩咩,
有件貨既資訊既話我等到去雙十二都仲得tim
除左貨物價錢外
運費+派送費要比係正常?
佢拆開勁多次送 而家已經比左3次25蚊派送費
除左貨物價錢外
運費+派送費要比係正常?
佢拆開勁多次送 而家已經比左3次25蚊派送費

你係集運定點
4px 18夜晚比錢
物流最後更新係19號朝早話出左庫
今朝收到sms拎得 好好彩
中通已簽收 4日未入倉 可以點做?

頁面寫已簽收 頁內寫派送中

問中通客服/叫個倉查問題件
邊間集運?
有冇人知中通個人工客服幾時先係服務時間...我見我個包裹已經到自提,但係冇收到msg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞