淘寶集運集中討論區 (7) 請幫手答問題

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
有無人 nike天猫買左野 發ems都未到集運?我等到宜家都未有

15出貨
23簽收(兼入庫了)
我覺得申通d貨應該.......會唔見哂

我都有咁既感覺...我件貨仲要成$150 lol 我預左比人屌 但件貨雙十一大減價 忍唔到手

我件申通貨20號簽收 啱啱hotbuy顯示到庫
申通係咪執撚左
官集 液體都比集?

岩岩睇懷爐 連 三支油
揀順豐官集居然比買
冇話不支持國際轉運

未試比錢

淘寶系統唔係萬能,只係跟賣家分類禁運
結到賬係因為用緊非禁運分類

結到賬唔代表官集一定收
官集睇到你張單嘅內容,隨時可以貨未送到就Set定拒收
寄唔寄到就睇順豐心情同閣下造化

明白

官集會唔會拒收你問番賣家應該知 有晒經驗
上次想買盒水彩粉餅,賣家見個地址係官集倉即刻搵我話會當係液體拒收
我唔信邪去問官集客服,真係話唔收
諗起好多年前用官集運天氣瓶原材料
(一堆化學品,酒精,又粉又液體
平安無事拎到貨

而家嚴左好多,搵私集側側搏算啦
而家用私集想運返一兩枝指甲油都驚
諗起好多年前用官集運天氣瓶原材料
(一堆化學品,酒精,又粉又液體
平安無事拎到貨

而家嚴左好多,搵私集側側搏算啦
而家用私集想運返一兩枝指甲油都驚

上次先唔小心運完火酒
用開間集運 5點截單 9點出車
我21號下晝落單 到而家第3晚仲未出到車 好失望
官集 液體都比集?

岩岩睇懷爐 連 三支油
揀順豐官集居然比買
冇話不支持國際轉運

未試比錢

結到賬唔代表官集一定收

明白

上次想買盒水彩粉餅,賣家見個地址係官集倉即刻搵我話會當係液體拒收

我今次想買化妝掃,點知賣家同官集都話化妝掃算化妝品,
會拒收
總結..雙11....我都冇左一件貨 , 有排等佢搵番.
雙11 真係玩鬥快出貨, 轉運,
買咗小米枱燈 最快 用SF 12號 中午已入庫.
好彩主力貨到齊 14號前轉運咗一鑊先. 我經驗一定出現入唔到庫, 唔見貨. 走咗主力貨先.

其他貨見有賣家 都未發貨, 最遲果件5日先發貨.
所以第二批貨, 跌咗入爆倉期. 大量南下貨到廣東. 到中轉都要 2,3日先派貨.
20號好多人都到齊貨, 但未能上架入庫. 導至大家死守最後一件, 香港人心態未齊貨都唔會轉運, 唔會蝕比你班撚樣
大家企晒係到, 南下貨不斷入集運倉.
上咗架都爆架, 細件貨間硬迫上架, 有人想出貨, 上架貨太多壓底搵唔到件貨.
一係唔齊貨, 一係比錯貨人地. 結果比人勁屌.
搞咩等左幾日都未簽收既
蘇寧果邊話已經送左過去

系統慢左姐 唔影響
新世X開始塞車 睇黎最近大家啲貨都到齊

前日下晝1點畀錢 今日都仲係等待確認付款
集運王玩完野未
中通21號俾完錢 依加仲係無曬聲氣
集運王玩完野未

巴打買左乜figure
集運王玩完野未

巴打買左乜figure

雙十一買figure 既話應該碎左喇
今次展示盒姐
唔該我想問下自取地點要點揀
收貨地址果到淨係可以打自己屋企地址
集運王玩完野未

巴打買左乜figure

今次展示盒姐

我諗住都月底d貨應該都去得七七八八
走去買左個漫畫複製台同一對廉價喇叭
跟住兩件都已簽收但集運王仲係未收貨
集運王玩完野未

巴打買左乜figure

今次展示盒姐

我諗住都月底d貨應該都去得七七八八
走去買左個漫畫複製台同一對廉價喇叭
跟住兩件都已簽收但集運王仲係未收貨

情況同你一樣

呢個禮拜先係高峰期,等出車等到想死
唔該我想問下自取地點要點揀
收貨地址果到淨係可以打自己屋企地址

官集? 出車前先揀
官集 液體都比集?

岩岩睇懷爐 連 三支油
揀順豐官集居然比買
冇話不支持國際轉運

未試比錢

結到賬唔代表官集一定收

明白

我今次想買化妝掃,點知賣家同官集都話化妝掃算化妝品,
會拒收

最衰官集唔俾走申報過關條路
仆街,集運王比少咗一件貨我
明明集咗7件,佢香港收錢張單都係寫7件,實際得6件
睇佢大陸張集運表,唔知係咪執少咗件上車...

應該搵唔到貨 照出庫

唉, 打左去hotline問, 佢話可能件貨miss左係中轉站, 要check check, 過2日再覆我
之前用集運王次次都無事好快, 雙十一真係好危險
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞