淘寶集運集中討論區 (7) 請幫手答問題

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
有無人用hotbuy集運...
好慢 3日都唔發貨

好慢 去自取點問仲話今日無收過貨
有冇人4px分開左幾次送到黎
天天真係世界級垃圾!件貨到左東莞五日快第六日都仲未派件!負評硬
天天真係世界級垃圾!件貨到左東莞五日快第六日都仲未派件!負評硬

圓通都係爆倉. 排隊派貨..
巴集又係爆倉. 要等上架.
過幾日重係咁, 轉運咗先,
2件野等 雙12 再算
同賣家投訴完申通即刻話派送中

但係仲有件申通今日先買
我雙11買左幾件衫佢琴晚話集運簽收左,但到今日物流都冇更新所以做唔到合併轉運,想問各位師兄可以點搞
爭一件就齊哂
垃圾申通催都冇用
件貨last update 係14號仲係浙江
個賣家又hea9人
係咪禁退款就可以唔洗理件貨 唔想再等落去

因為要投訴

我同你一樣
之後去左郵政局申訴
再去微信搵下客服
睇下聽日點

我太蠢 電話入極都係無效註冊唔到
求教學

其實唔洗 WeChat
WeChat都只係Redirect你去國家郵政局個網

我跟呢個去網頁版度投訴都成功
http://1.tbhtk.ru/express-complaint

Wechat可以搵到申通人工客服
佢幫我登記張單搵貨
但唔知係咪真係有用

正常應該...
佢驚國家郵政總局多啲

咁多貨可以搵到你件貨先堅
天天申訴唔到
死人4px一定要賣家提供簽收單先肯幫我查件
爭一件就齊哂
垃圾申通催都冇用
件貨last update 係14號仲係浙江
個賣家又hea9人
係咪禁退款就可以唔洗理件貨 唔想再等落去

因為要投訴

我同你一樣
之後去左郵政局申訴
再去微信搵下客服
睇下聽日點

我太蠢 電話入極都係無效註冊唔到
求教學

其實唔洗 WeChat
WeChat都只係Redirect你去國家郵政局個網

我跟呢個去網頁版度投訴都成功
http://1.tbhtk.ru/express-complaint

Wechat可以搵到申通人工客服
佢幫我登記張單搵貨
但唔知係咪真係有用

正常應該...
佢驚國家郵政總局多啲

咁多貨可以搵到你件貨先堅

仲要即刻郁到

其實我覺得佢skip左好多平時d step

會唔會因為自取點太多件放唔落先仲未送到

聽日應該有得收啦
我18號遲你一個鐘裝車去青衣
但今日12點先到青衣
之後無任何update
至少你多我一個青衣裝車去第2到
申通苦主
點對點玩拒收
正式blacklist
點對點玩拒收
正式blacklist

拒收真係企左喺到
點對點玩拒收
正式blacklist

拒收真係企左喺到

最可恥係之前仲話只係登記唔到但照收貨
到俾人踢爆左先話拒收緊
又一間集運可以收皮了
早兩日淘咗件有電池嘅貨但後來定單取消,佢話順豐集運倉一定唔會收件嘢,叫我走去搵私集再落訂。

未試過用私人集運,以下呢幾間邊間最可靠?定係呢啲全部都唔掂?碌咗十幾版見到話呢排雙十一啲私人集運好多甩漏,如果而家落單會唔會有咩風險?

早兩日淘咗件有電池嘅貨但後來定單取消,佢話順豐集運倉一定唔會收件嘢,叫我走去搵私集再落訂。

未試過用私人集運,以下呢幾間邊間最可靠?定係呢啲全部都唔掂?碌咗十幾版見到話呢排雙十一啲私人集運好多甩漏,如果而家落單會唔會有咩風險?

總結今年大陸段速遞慢過上年
今年吹到又咩投資幾多千萬做自動分件
點知成日都係D中轉站卡一兩日日先去到下一站
淘寶個物流狀態有時又唔更新

集運就無咩問題,比平常慢一日到自提點
另外見有物流紅包,寄左一樣唔急用既野第一次用4PX,簽收左兩日唔催下佢都唔入庫
但好彩17號下午6點幾集落黎,19號下午2點幾就到左自提櫃,雖然無穿無爛
但間野咁on9都無下次

Thanks 巴打
垃圾4px話包裹異常 超體積... 點搞
總結今年大陸段速遞慢過上年
今年吹到又咩投資幾多千萬做自動分件
點知成日都係D中轉站卡一兩日日先去到下一站
淘寶個物流狀態有時又唔更新

集運就無咩問題,比平常慢一日到自提點
另外見有物流紅包,寄左一樣唔急用既野第一次用4PX,簽收左兩日唔催下佢都唔入庫
但好彩17號下午6點幾集落黎,19號下午2點幾就到左自提櫃,雖然無穿無爛
但間野咁on9都無下次

投資幾多千萬 , 唔係廣東細倉呢. 會唔會..投資係一線大城市 北京 , 上海
好多人都 HOLD 左係中轉倉.
2件野都係 10蚊. 好彩係平野. 耐可以等, 驚佢唔見貨.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞