五毛D wade 答到我點解qr code咁多保安漏洞但都重死撐未?

1001 回覆
119 Like 22 Dislike
支那寶用qr code 反!
網店用qr code take risk
好混亂呀

網店同p2p點撚樣nfc啊柒頭
個地方如果用唔撚到nfc淨係用到qr code你仲nfc乜撚野啊

所以網店咪唔夠安全囉

你唔開post反網店 所有唔夠安全既野就反?反埋安全套啦

繼續老屈
我冇話反網店
不過去網店購物就要take risk噉解

咁用qr code你咪自己take risk囉柒頭
咁你反qr code做乜撚野啊

因為網店局限喺qr code payment
實體店有更好方法點解唔用

咁你咪親自說明左qr code有佢存在價值囉on9閪
因為有d地方用唔到nfc
你明未啊?
屌你老母你邊間特殊學校畢業架?

而家講緊支付寶喺實體店用吖嘛屌你老母
今次仲撚慘過淘寶&支付寶>阿里巴巴
關狗去左推佢中大飛機文個post

網店賣貨品
支付寶係一個提供付款方法方法既機構
訓醒未呀柒頭

網店賣貨品
訓醒未呀柒頭

但你成個post係反緊qr code
唔係反緊支付寶
你訓撚醒未呀柒頭?

你唔開post反網店 所有唔夠安全既野就反?反埋安全套啦

繼續老屈
我冇話反網店
不過去網店購物就要take risk噉解

咁用qr code你咪自己take risk囉柒頭
咁你反qr code做乜撚野啊

因為網店局限喺qr code payment
實體店有更好方法點解唔用

咁你咪親自說明左qr code有佢存在價值囉on9閪
因為有d地方用唔到nfc
你明未啊?
屌你老母你邊間特殊學校畢業架?

而家講緊支付寶喺實體店用吖嘛屌你老母

你成個post都係講撚緊qr code唔係支付寶wo
你當人盲架?

講緊你明推qr暗撐支付寶呀屌你老母

網店賣貨品
訓醒未呀柒頭

paypal有QR code
tap & go有QR code
visa有QR code

網店賣貨品
訓醒未呀柒頭

唔係反緊支付寶
你訓撚醒未呀柒頭?

佢話人地撐qr code係幫支那寶護航
我話網店用佢就叫人take risk
搵個小朋友d思路都清過佢

網店賣貨品
訓醒未呀柒頭

唔係反緊支付寶
你訓撚醒未呀柒頭?

我係反緊五毛明撐qr code暗撐支付寶
龜sir:笑係一種攻擊行為
關囝,係時候喇,出絕招啦

開新post洗皮

網店賣貨品
訓醒未呀柒頭

唔係反緊支付寶
你訓撚醒未呀柒頭?

不嬲都話cc台精英咩都識,讀心呢d基本野果然考唔到關sir

網店賣貨品
訓醒未呀柒頭

唔係反緊支付寶
你訓撚醒未呀柒頭?

人明撐qr code 你又點推斷人地係暗撐支付寶呀?
依加全世界得支付寶用qr code?定講過d支持支付寶既言論(但咁又唔係暗撐支付寶啦)定係你係果條友心入邊條蟲呀?

網店賣貨品
訓醒未呀柒頭

唔係反緊支付寶
你訓撚醒未呀柒頭?

五毛明撐淘寶,暗撐支付寶
淘寶撚終於入list了

網店賣貨品
訓醒未呀柒頭

唔係反緊支付寶
你訓撚醒未呀柒頭?

不嬲都話cc台精英咩都識,讀心呢d基本野果然考唔到關sir

qr code係 支那寶 8達通 網店 visa paypal都用
所以撐qr code就係暗撐支那寶
大家又上一課
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞