五毛D wade 答到我點解qr code咁多保安漏洞但都重死撐未?

1001 回覆
119 Like 22 Dislike

唔通支那寶推NFC又會信得過咩
你搞清楚你嘅立論先啦大佬

咁而家支那寶係推qr code吖嘛on9仔

而家係邊個on 9 呀?
好聲好氣你唔撚聽
家吓得支那寶推QR code咩?
QR code 安全問題係一回事
支那寶用乜技術都會畀中國政府mon 住先係重點
自己錯完重點畀人打到爬喺度就改正啦仆街

屌你老母咁呢個post係講qr code安全問題吖嘛
你自己開過個post講中國人政府mon呢個論點啦
不過到時又有成班五毛圍住問你拎證據架喇邏輯撚

係呀呢個post 個topic 的確係講qr code安全問題呀
不過係你自己無啦啦又走去講支那寶呀嘛on 9
有無五毛圍住我一回事, 你錯就係錯啦
你咁死樣, 你係打緊你口中嘅五毛定幫緊佢哋呀? 自己睇清楚啦柒頭

屌你老母你睇闊少少啲啦柒頭
啲五毛呢個時候噉樣撐qr code就梗係因為幫支付寶開路啦
下下同班五毛用邏輯辯論你死十次都唔掂呀on9仔
你唔鍾意你咪另外開post講囉屌你老母

紅字correlation 薄弱吖嘛on 9 仔. 唔夠理據就開聲, 畀人打返轉頭抵撚死啦你
你唔係要說服你口中嘅五毛, 而係其他睇緊嘅人呀on 9仔

屌你老母打五毛唔係得邏輯一招架on9仔
一嚟你講道理五毛會曲解老屈你講既野。但你一唔講道理佢地就會捉你logic。無限loop
二嚟有啲野有啲五毛旁敲側擊, 好似D wade淨係撐qr code而唔係直接撐支付寶
三嚟政治呢啲野唔係絕對理性。五毛開post煽風點火。你點用邏輯玩?

綠字邊個有咁覺得過?
問題係你連fact 都有問題吖嘛. 錯本來唔係咩大問題. 但一直死撐只會燒光你自己以後講嘢嘅說服力. 有錯咪更正囉, 你自己睇我起底. 我真係講錯睇錯會認囉.

啱呀,關sir改口話遠征淘寶post,邊個敢反佢
兩次都係邏輯王用死者蘇生叫返關sir返嚟
根本每種payment方法都有佢地既方便之處同問題
你條柒頭好地地咪去反支付寶囉
無啦啦踩埋qr code抬高apple payer 同android pay做乜柒
搞到依加講野語無倫次 只係識拎住份中大新聞打飛機

佢係識反既
直接話總之阿里巴巴信唔過我就收嗲啦
啊不過唔得
佢自己要淘寶

佢用開淘寶?
無啦啦踩埋qr code抬高apple payer 同android pay做乜柒

佢係識反既
啊不過唔得
佢自己要淘寶

佢用開淘寶?

佢之前仲話開反淘寶post既係五毛
呢d叫明捉毛,暗撐淘寶
呢招好撚蠱惑

唔一定要用邏輯說服人 就唔代表自己唔需要有邏輯
而關愛座正正就係表現緊咩叫冇邏輯

另一次係?

佢係識反既
啊不過唔得
佢自己要淘寶

佢用開淘寶?

呢d叫明捉毛,暗撐淘寶
呢招好撚蠱惑

其實關sir可以反其道而行
邏輯王就屌緊啲人講嘢冇邏輯
關sir可以上網學晒所有謬誤技巧
一樣可以有力屌得入啲五毛
點都好過宜家兩頭唔到岸肉鬼酸

另一次係?

偽二分
覺得成個post 好撚好笑

利申:做緊mobile payment 相關行業

佢係識反既
啊不過唔得
佢自己要淘寶

佢用開淘寶?

呢d叫明捉毛,暗撐淘寶
呢招好撚蠱惑

可惜

港鐵打手冇咗份工

港鐵打手冇咗份工

佢係識反既
啊不過唔得
佢自己要淘寶

佢用開淘寶?

呢d叫明捉毛,暗撐淘寶
呢招好撚蠱惑

可惜

善用謬誤都係邏輯玩得好嘅一種睇法
不過佢就做緊教科書個種基本謬誤例子
睇住呢個post由關愛座滿有信心撩人挑機到俾人駁到一仆一碌 真係精彩
都係嗰句
支那寶推qr code我就係信唔過

唔通支那寶推NFC又會信得過咩
你搞清楚你嘅立論先啦大佬

In Kwan We Trust
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞