五毛D wade 答到我點解qr code咁多保安漏洞但都重死撐未?

1001 回覆
119 Like 22 Dislike
含柒啦關狗
你純粹反支付寶我都費撚事理你
無啦啦去反埋qr code做乜柒

弱智就追下post先
含柒啦關狗
你純粹反支付寶我都費撚事理你
無啦啦去反埋qr code做乜柒

弱智就追下post先

你弱智就縮番去你老母西到啦
Android Pay登港
付款毋須解鎖有風險

https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20161021/19807875

Android Pay毋須解鎖或認指紋可進行支付,如手機遺失或被盜,有機會遭賊人用來簽賬購物。香港資訊科技商會榮譽會長方保僑表示,以保安而言,蘋果手機較優勝,因任何時候都需用指紋辨識支付;不過Android手機交易速度則較為迅速。
Android Pay亦有設防線,大新銀行信用卡及銀行業務拓展主管布少敏指金額超過1,000元的交易,或已進行3次交易後須解鎖手機才能交易。方保僑指這個做法可確保手機遺失、被盜後,控制損失上限。

你打哂飛機既android pay呀弱智

等多幾個鐘佢又要再開堆新post洗版

五毛一人一個post咪一樣
你豬隊友嚟架?
付款毋須解鎖有風險

https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20161021/19807875

Android Pay毋須解鎖或認指紋可進行支付,如手機遺失或被盜,有機會遭賊人用來簽賬購物。香港資訊科技商會榮譽會長方保僑表示,以保安而言,蘋果手機較優勝,因任何時候都需用指紋辨識支付;不過Android手機交易速度則較為迅速。
Android Pay亦有設防線,大新銀行信用卡及銀行業務拓展主管布少敏指金額超過1,000元的交易,或已進行3次交易後須解鎖手機才能交易。方保僑指這個做法可確保手機遺失、被盜後,控制損失上限。

至於三星的「Samsung Pay」則是採用磁條讀卡器驗證(MST),雖然三星要求用戶使用時要將手機貼近讀卡器,但研究發現事實上距離讀卡器2米的地方都可接收到交易訊號,同樣有機會被不法份子盜取。
八達通居然同samsung pay合作又搞QR code 手足們唔好用八達通apps做電子交易了
付款毋須解鎖有風險

你豬隊友嚟架?

五毛做既唔通你又要做?
你五毛呀?
付款毋須解鎖有風險

你豬隊友嚟架?

五毛做既唔通你又要做?
你五毛呀?

五毛食飯我就唔可以食飯呀?on9仔

張耀堂指二維碼支付效益更高,商家毋須買入八達通讀卡機,只要貼出一塊二維碼,與店主電話收款系統相連。

點解唔用apple pay八仔ceo咪答左你囉屌你老母
盲既定弱智啊

你讀一次個topic先五毛D wade
即係成本低左就可以妄顧安全漏洞呀?

漏洞?cash一跌就冇左
8仔一跌就冇左
信用卡知你number就可以拎黎用
你同我講漏洞???你肯定?

屌你老母
咁電話都可以跌左
電話都可以偷左啦屌你老母

任何野都有風險,咁係唔係完全唔用

個風險係一到可以偷哂ac啲錢呀五毛JR

你都唔會入晒成副身家落八達通啦
風險依啲嘢唔通自己唔識管理㗎咩
出街怕唔見銀包都識得分開啲錢嚟袋
怕唔見電話都會裝find my iPhone

而我就唔會用大陸軟件怕有後門

點解要擔驚受怕?
用apple pay android pay完全唔使驚會俾人偷哂啲錢

我驚支付寶,唔驚visa
付款毋須解鎖有風險

你豬隊友嚟架?

隊友你老母啊 咪撚菠蘿雞我
據《日本經濟新聞》指出,涉案的中國留學生是先將盜來的卡號綁定到 iPhone,再透過持有的當事人個資改變預設手機號碼,好讓銀行將驗證碼傳送到嫌犯的手機。

樣樣野都有bugs架啦 係要放大人地問題 吹奏其他野 明明樣樣野有風險 一個就賴個系統 一個就係用家問題

有冇睇內文呀屌你老母
金管會強調,Apple Pay遭盜刷不是因為Apple Pay系統以及銀行系統有問題,主因在於客戶沒有把證件等個人資料保管好。

qr個問題咪都係客戶唔小心睇實先會導致
你又賴哂落qr code到?

你收皮啦
而家係黑客可以隔空拎走哂你啲錢呀
有冇睇中大篇新聞呀on9仔

中大新聞中大新聞
搵撚到實際例子未啊傻閪
上面話黑客控制手機鏡頭
學你話即係user自己都冇理好自己部機啦 on9仔

中大都唔信唔通信你件垃圾呀?
人地做哂研究
黑客入侵你電話鏡頭你點避呀屌你它2母

咁visa又會推廣qr code 既?唔通visa想害9 d人拎哂佢地d錢?定visa成大間國際公司唔及一個中大教授呀?弱智西 visa無做過評估研究?

visa係一間牟利公司
中大係學術機構,冇利益衝突
你冇撚嘢下話?

就係因為牟利公司 你估佢地d安仔全評估研究唔會做得好過佢中大?
visa一衰就成間公司唔知幾多千億仆街啦wo?
你老大就算有小錯都無visa咁大獲wo
你用腦啦柒頭
付款毋須解鎖有風險

你豬隊友嚟架?

五毛做既唔通你又要做?
你五毛呀?

五毛食飯我就唔可以食飯呀?on9仔

食飯係必須呀
開堆新post新版係咪必須呀?
將2樣野混埋一齊講 用腦啦on9仔
關狗又比人撚到縮番去老母西到
話visa推qr code嗰啲
咁市面上用得未呀?
冇返一段時間做research點會推出市面呀?
等到解決哂個漏洞咪做囉
但問題係而家未解決吖嘛
基本上所有黑客定小偷都係利用你個系統既bug黎偷野 公平d好wor關仔
話visa推qr code嗰啲
咁市面上用得未呀?
冇返一段時間做research點會推出市面呀?
等到解決哂個漏洞咪做囉
但問題係而家未解決吖嘛

咁你話qr code有漏洞 咁漏洞引發到d人唔見左錢未呀?
等真係引發到d大唔見錢咪唔用囉
但問題係而家未有吖嘛
追左幾日POST發覺樓主真係弱鳩智
你quote黎quote去咪又係中大篇文打飛機
據《日本經濟新聞》指出,涉案的中國留學生是先將盜來的卡號綁定到 iPhone,再透過持有的當事人個資改變預設手機號碼,好讓銀行將驗證碼傳送到嫌犯的手機。

樣樣野都有bugs架啦 係要放大人地問題 吹奏其他野 明明樣樣野有風險 一個就賴個系統 一個就係用家問題

而家問題就係qr code有系統風險
咩人用都會出事
追左幾日POST發覺樓主真係弱鳩智

咪當cc台弱智三寶流
基本上所有黑客定小偷都係利用你個系統既bug黎偷野 公平d好wor關仔

客可以通過惡意程式控制手機及前置鏡頭 , 可以暗中打開前置鏡頭通過讀取 QR Code 付款倒影 , 在你未付款前已經提早取得金錢並提走。而另一個情況就是不法分子直接盜取用戶的屏幕上的 QR Code , 然後修改系統顯示不能交易

hack得入部機系統 除咗話裝信得過嘅apps(包括話唔裝支那寶)都唔知可以點
唔通早幾個月wannacry全世界都中招唔通我又唔用電腦咩

而家問題就係qr code有系統風險
咩人用都會出事

出左事未先?咁大件事8達通又用?
支持qr-->撐支那寶-->5毛
反淘寶-->5毛開post膠化
cc台精英ho ball
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞