五毛D wade 答到我點解qr code咁多保安漏洞但都重死撐未?

1001 回覆
119 Like 22 Dislike
用qr code就係五毛?
知唔知全世界幾多人用緊qr code?

又犯D wade個錯誤
qr code多地方用唔代表qr code冇安全漏洞呀屌你老母

關sir嘅判斷專業過8仔,visa,TNG嘅CEO

又犯D wade個錯誤
qr code多地方用唔代表qr code冇安全漏洞呀屌你老母

關sir嘅判斷專業過8仔,visa,TNG嘅CEO

BAM曬班同事五毛係咪寂寞空虛冷冷冷

經crosscheck多個post,確信五毛名單臚列如下:三色貓法國佬巫斯義極右派政治家、民國復興、群龍共舞、優美開始、Coffee@、JR、RedBaron、Gladiclus、D_Wade、dewi、newlife、bbchu、十卜Ching、侵B、吾系甘開心牙、返六日唔撚易、毛澤東
關sir係咪又諗住潛水過多幾粒鐘等冇人上返黎擺低個icon
或者又開個新post loop過?

經crosscheck多個post,確信五毛名單臚列如下:三色貓法國佬巫斯義極右派政治家、民國復興、群龍共舞、優美開始、Coffee@、JR、RedBaron、Gladiclus、D_Wade、dewi、newlife、bbchu、十卜Ching、侵B、吾系甘開心牙、返六日唔撚易、毛澤東

又犯D wade個錯誤

有漏洞點解仲唔停用

你應該係要問支付寶點解未提供到解決方案就硬推出市面

又打稻草人
人哋話其他地方有普遍使用
並未睇得出QR code=有重大保安漏洞
支付寶嘅QR code系統有保安漏洞
不等於全部使用QR code嘅地方都有保安漏洞
test下個bot先
test下個bot先

你講自己
關仔去左邊啊
返黎啦喂

個bot仲work緊
明知qr code 有bugs五毛D wade都重死撐
你話唔係幫支付寶護航都冇人信
五毛群龍共舞又即刻入黎撐五毛同事
個bot仲work緊

屌你老尾關愛座真係狗黎
次撚次都係主動挑機跟住俾人屌到潛
等到冇人就突返個頭出黎攞個尾彩或者開新post
悶唔撚悶啊呢招

屌你老母五毛又loop
都係嗰句
你唔使話我知邊道會用qr code
你淨係話畀我聽qr code點樣好過nfc做交易方法得喇

問你個8仔ceo啦

張耀堂指二維碼支付效益更高,商家毋須買入八達通讀卡機,只要貼出一塊二維碼,與店主電話收款系統相連。交易前,用家先在手機上按價錢,再掃瞄商家的二維碼,即完成付款,資金將會轉入店主手機

點睇啊

呢個post集中講安全問題喎
點解唔用apple pay android pay呀屌你老母
屌你老尾關愛座真係狗黎
悶唔撚悶啊呢招

屌你老母五毛又loop
都係嗰句

假兩難(推理、論證)(False dilemma),又稱非黑即白(black-or-white)、偽(假)二分法、偽二擇(選)一法、偽兩面法、雙刀法等,是提出少數選項(一般是兩個,但有可能是三個或更多)要人從中擇一,但這些選擇並未涵蓋所有的可能性。非黑即白是一種非形式謬誤。

非黑即白是基於對排中律的誤用。排中律只適合衡量非此即彼的二元觀念(例如「對與錯」、「真與假」等等),用於其他範疇未必恰當。要破解此類謬誤,可證明除了論證中提出的選項外,還有其他可能。

例子:qr code點樣好得過nfc呀?
說明:並非只有「qr code好過nfc」和「nfc好過qr code」兩個選項,中間還有兩者於不同場合各有擅場嘅可能

屌你老母五毛群龍共舞
一係qr有安全問題一係就冇架啦
屌你老母
開post叫人入-->講講下大字屌人老母-->潛幾粒鐘之後又上水叫人回應-->潛水開新post講返同一樣野
屌你老尾關愛座真係狗黎
悶唔撚悶啊呢招

屌你老母五毛又loop
都係嗰句

假兩難(推理、論證)(False dilemma),又稱非黑即白(black-or-white)、偽(假)二分法、偽二擇(選)一法、偽兩面法、雙刀法等,是提出少數選項(一般是兩個,但有可能是三個或更多)要人從中擇一,但這些選擇並未涵蓋所有的可能性。非黑即白是一種非形式謬誤。

非黑即白是基於對排中律的誤用。排中律只適合衡量非此即彼的二元觀念(例如「對與錯」、「真與假」等等),用於其他範疇未必恰當。要破解此類謬誤,可證明除了論證中提出的選項外,還有其他可能。

說明:並非只有「qr code好過nfc」和「nfc好過qr code」兩個選項,中間還有兩者於不同場合各有擅場嘅可能

屌你老母五毛群龍共舞
屌你老母

安全係一個光譜,你再一次犯左假兩難嘅謬誤
你應該跟Genzo巴學返幾個月邏輯先好出黎吠
屌你老尾關愛座真係狗黎
悶唔撚悶啊呢招

屌你老母五毛又loop
都係嗰句

屌你老母五毛群龍共舞
屌你老母

安全係一個光譜,你再一次犯左假兩難嘅謬誤
你應該跟Genzo巴學返幾個月邏輯先好出黎吠

食屎啦
漏洞一係就有一係就冇
你誤用哂啲logic fallacy喇on9五毛群龍共舞
屌你老尾關愛座真係狗黎
悶唔撚悶啊呢招

屌你老母五毛又loop
都係嗰句

問你個8仔ceo啦

張耀堂指二維碼支付效益更高,商家毋須買入八達通讀卡機,只要貼出一塊二維碼,與店主電話收款系統相連。交易前,用家先在手機上按價錢,再掃瞄商家的二維碼,即完成付款,資金將會轉入店主手機

點睇啊

呢個post集中講安全問題喎
點解唔用apple pay android pay呀屌你老母

張耀堂指二維碼支付效益更高,商家毋須買入八達通讀卡機,只要貼出一塊二維碼,與店主電話收款系統相連。

點解唔用apple pay八仔ceo咪答左你囉屌你老母
盲既定弱智啊

你讀一次個topic先五毛D wade
即係成本低左就可以妄顧安全漏洞呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞