五毛D wade 答到我點解qr code咁多保安漏洞但都重死撐未?

1001 回覆
119 Like 22 Dislike
個重係nfc安全過qr code都重要撐

比cash仲安全
事實證明 唔識咪撚拋書包

佢真係得個9 quote完全唔撚識
香港幾乎所有ewallet都support qr code佢又唔撚知
中大篇野到底指既係乜又唔撚知
qr code到底係邊到用nfc邊到用佢又唔撚知
淨係識一味尻屌成個白痴仔咁

用係咪等於安全呀屌你

比cash仲安全

駁唔到

香港幾乎所有ewallet都support qr code佢又唔撚知

用係咪等於安全呀屌你

咁乜柒既電子支付都有問題啦
要100%安全比番cash 囉 用咪柒電子支付呀
我覺得每次出街帶返個token買野最安全

網店同p2p點撚樣nfc啊柒頭
個地方如果用唔撚到nfc淨係用到qr code你仲nfc乜撚野啊

所以網店咪唔夠安全囉

用係咪等於安全呀屌你

cash都唔安全
僞鈔+被偷錢

自給自足

用係咪等於安全呀屌你

cash都唔安全
僞鈔+被偷錢

自給自足

等我返去種菜養豬先

個地方如果用唔撚到nfc淨係用到qr code你仲nfc乜撚野啊

所以網店咪唔夠安全囉

你唔開post反網店 所有唔夠安全既野就反?反埋安全套啦

所以網店咪唔夠安全囉

Ok
多謝關狗出黎分享笑話
以後唔洗上網買野 咁多漏洞點用
上amazon野飛去總部比cash算啦

所以網店咪唔夠安全囉

繼續老屈
我冇話反網店
不過去網店購物就要take risk噉解

所以網店咪唔夠安全囉

Ok
多謝關狗出黎分享笑話
以後唔洗上網買野 咁多漏洞點用
上amazon野飛去總部比cash算啦

cash有偽鈔風險
帶定兩梳蕉去頂當啦

蕉都驚會變壞喎山長水遠拎過去咁耐
又雙重標準
網店就take得 qr code唔比take

所以網店咪唔夠安全囉

繼續老屈
我冇話反網店
不過去網店購物就要take risk噉解

咁用qr code你咪自己take risk囉柒頭
咁你反qr code做乜撚野啊

因為網店局限喺qr code payment
實體店有更好方法點解唔用
咁咩都要take risk嫁啦

出街夠可能比招牌扑中
擺錢入銀行夠可能會擠提
學廢老擺錢係月餅罐放係床下底夠有機會屋企火燭燒撚曬

問題係個risk大定細
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞