回應家鄉雞po主:睇清網絡暴力可以去到咩地步

672 回覆
30 Like 1235 Dislike
點解唔反駁上面巴打提出嘅
同一個電話number瘋狂打過來

無顯示來電嘅矛盾點?

图係證據。
如果要鬧支那撚用WeChat,我都無嘢好講

图你老味
btw up張重覆一次論點嘅圖就話係證據,其實你係唔係傻架?

咁要sd所有圖出來?唔係咁好嘅

哇,咁你講撚晒啦
同埋我睇返原po講佢老母同你個fd老母有再用微信溝通過,清白既未放返啲對話上黎囉
btw 根本無解釋過個矛盾 上一句明明話見到個打左好多次黎既電話, 下一句就話無來電顯示

解釋多一次:
因為呢篇文係我打嘅,可能有誤會嘅地方,朋友有幫我改唔啱嘅時間線,但係改漏左啫。

仲扮夠朋友未?定你朋友要翻牆先開到post?
食完煙無整熄煙頭,燒著人地既梳化,之後引起一連串既損失,
你以唔知係唔係其他煙頭先燒著張梳化為由拒絕賠償?
做無賴都要睇下對手,人地仲要係同你有恩既人,你老母仆街你可以話下佢,無必要同老母一樣做個無賴,勸下佢認左單野啦條女既「朋友」

可能你無睇清楚篇文。拒絕賠償嘅原因之一,係唔知係唔係煙頭導致,第二,就係管理處都有責任,其實關左個水閥就乜事都無了。有恩唔否認,朋友嘅媽媽有無錯都暫時未知,po呢篇文就係為左講俾大家聽,係責任會負,唔係就唔負,希望你地唔好再鬧我frd咁解啫。
無論點,都多謝你嘅建議,我地會好好傾了

大大聲聲話恩人個仔係野種, 你怕唔怕有報應

家鄉雞都唔係現場,點知有無聽到呢句說話呢?打電話嘅事佢可以誤會,壞電梯嘅事佢都知道得唔全面,因為主觀講出呢句話都好有可能。如果有,咁對唔住。
高你老母登
系你老母個臭閪

你真係返家鄉吧啦支那臭雞

嗯,鬧人可以解決問題,咁你鬧啦
即係認室內食煙啦

emmm⋯⋯咁其他人都會咁做嘅

有無人知點樣舉報
已經叫左咪響休息室食,食完仲要隨手掉煙頭
食屎啦冚家剷大陸閪,係有心解決就賠錢
而家唔係因為工作上疏忽令公司有損失,唔係三百就可以了事
一路推推推,推你老母咩
做無賴都要睇下對手,人地仲要係同你有恩既人,你老母仆街你可以話下佢,無必要同老母一樣做個無賴,勸下佢認左單野啦條女既「朋友」

可能你無睇清楚篇文。拒絕賠償嘅原因之一,係唔知係唔係煙頭導致,第二,就係管理處都有責任,其實關左個水閥就乜事都無了。有恩唔否認,朋友嘅媽媽有無錯都暫時未知,po呢篇文就係為左講俾大家聽,係責任會負,唔係就唔負,希望你地唔好再鬧我frd咁解啫。

負責任既人會罵人地個仔係野種

家鄉雞都唔係現場,點知有無聽到呢句說話呢?打電話嘅事佢可以誤會,壞電梯嘅事佢都知道得唔全面,因為主觀講出呢句話都好有可能。如果有,咁對唔住。

電話果到根本解釋唔到,仲要死撐係誤會
點解唔反駁上面巴打提出嘅
同一個電話number瘋狂打過來

無顯示來電嘅矛盾點?

係證據。
如果要鬧支那撚用WeChat,我都無嘢好講

BTW 一單工廈火警
無消防 無警察 無保險
無人肯走法律途經
九成違規經營
即係認室內食煙啦

有無人知點樣舉報

btw 系你老母
收皮啦大陸閪 你朋友老母態度惡劣有冇同你講呀 如果真係好似你講咁唔清楚自己係咪有責任咁大家傾掂咪得 但佢係係咁罵返人轉頭喎
根本見搞大咗就出黎扮野

咁中間仲有好多原因同細節,你又清唔清楚呢?點解唔可以係我地依家先知單嘢,所以出黎解釋?搞唔搞大件事,都要解決,但系應該解決嘅人唔係我個frd,係呢件事相關嘅大人
高你老母登
系你老母個臭閪

依到係連登唔撚係高登呀臭閪支那雞
錯字5p字 支那話一大堆
支那+食煙
BTW 一單工廈火警
無消防 無警察 無保險
無人肯走法律途經
九成違規經營

咁就唔係好清楚了

即係佢老母屈你老母?
你老母冇教養都要死幫你老母講說話?
如果有,你老母都叫想負責任?
收皮啦大陸閪 你朋友老母態度惡劣有冇同你講呀 如果真係好似你講咁唔清楚自己係咪有責任咁大家傾掂咪得 但佢係係咁罵返人轉頭喎
根本見搞大咗就出黎扮野

咁中間仲有好多原因同細節,你又清唔清楚呢?點解唔可以係我地依家先知單嘢,所以出黎解釋?搞唔搞大件事,都要解決,但應該解決嘅人唔係我個frd,係呢件事相關嘅大人

系系系系系撚完未呀
係字都唔撚識打呀
高你老母登
系你老母個臭閪

依到係連登唔撚係高登呀臭閪支那雞
錯字5p字 支那話一大堆

喔,知道了粗口仔
即係認室內食煙啦

係你咋,知唔知室內食煙係犯法架?支那閪,讀好啲書先再嚟香港啦

即係佢老母屈你老母?
你老母冇教養都要死幫你老母講說話?
如果有,你老母都叫想負責任?

還掂成件事宜家都唔清楚,就唔好鬧人地嘅女咁解
吹都用下腦啦,又話咩朋友幫你改
返支那啦
即係認室內食煙啦

係你咋,知唔知室內食煙係犯法架?支那閪,讀好啲書先再嚟香港啦

實係香港local都跟足規矩,唔會室內食煙
支那樣事主
吹都用下腦啦,又話咩朋友幫你改
返支那啦

䚹人嘅俾車撞死 就咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞