回應家鄉雞po主:睇清網絡暴力可以去到咩地步

672 回覆
30 Like 1235 Dislike
我遲啲會開返個po澄清所有野.. 岩岩以為佢個女真係有心解決件事 點知突然態度變差 話咩而家去報警 我相信我係係正義呢邊 我唔會驚。 我係唔會比我阿媽冇啦啦幫你賠10萬嘅

嗱,都話左476樓講嘅野應驗左架啦 等變地底泥啦你,可以同你講你呢場官司輸硬。你得人證冇物證

隨時係唔係煙頭燒野都唔知
事主講到佢老母第2朝去到現場好似咩都清晒咁 隨時相都無張
可能佢老母都比人昆緊 而家質人做水魚填數
拋開態度惡劣、借錢呢單嘢唔講
拋開一切唔講
咁我阿媽就搵返食煙嗰個員工啦(大陸嘅 有個讀緊大學嘅女) 好聲好氣同佢傾 叫佢承擔返個責任 賠錢 點知佢死都唔賠都算仲要勁惡鬧我阿媽 最嬲係佢話:係我搞到咁呀!咁點呀?吹呀?你有證據告我咩? 跟住仲要鬧我阿媽:你個仔(姐係我)都唔知係你同邊個男人生出嚟嘅野種呀! 之後我阿媽再搵佢傾 佢都係唔賠 點知佢冇啦啦報警 話我阿媽恐嚇佢 但明明咩都冇做過

整係答我地一個問題夠
依句野係咪有講過先
態度差到咁仲想扮無辜
正常人見到都人神共憤
起佢地底一d都唔過份

單野搞左成年
當你比人煩左成年 你會唔會成年講既野無1句唔過底線?

可能會火遮眼講錯野, 但無做過正常死都唔撚會認囉。
拋開態度惡劣、借錢呢單嘢唔講
拋開一切唔講

即係認室內食煙啦

emmm⋯⋯咁其他人都會咁做嘅

痴撚線
做錯事都要話其他人都有做
咁洗唔洗拉哂全世界有室內食煙既人
先可以鬧佢老母做錯事

上面D人最鐘意咁辯駁

算啦
盲到唔明人地講咩
人地講緊個個都係咁做 你點樣分係我支煙定其他人支煙呀懞撚

睇唔明就死返上支那懞撚

似你唔明wo懞撚曲解人地

都唔知邊條懞撚喺度曲解人地嘅意思在先,
仲係度扮中立試圖混洧視聽又唔成功
死返上支那啦
報警 ?又無講咩敏感字眼,而家話你樣衰犯法啊? 
即係認室內食煙啦

emmm⋯⋯咁其他人都會咁做嘅

痴撚線
先可以鬧佢老母做錯事

上面D人最鐘意咁辯駁

算啦
盲到唔明人地講咩

睇唔明就死返上支那懞撚

死返上支那啦

豬兜你試下諗下我講個個意思係唔係applicable先啦 最多認柒唔寸你啦
btw有睇我post都知我撐開丁權
連我咩人都唔知。。。
係我眼入面你新移民黎咋
成件事重點黎講就係 佢阿媽搞到咁 喱埋逃避責任 而家只係想搵返佢出黎傾 而家佢個女就應承左會聽日出黎傾 佢阿媽而家就unblk返唒我阿媽電話 不過岩岩佢老母打比我阿媽屌9我阿媽 話我侵犯佢私隱
但如果唔係佢一直哩埋唔上水 扮冇野 我又點會要做到呢步
我只係想幫我阿媽爭取返一個公道 唔可以要一個無辜白白幫你賠10萬

點解唔上court
court先還到雙方公道

因為我屋企真係冇錢請律師 自己又對法律咩都唔知 咩都唔清楚 淨係知就係冇物證可以證明到係佢老母搞到咁 但就有好多人證可以證明 因為當時得佢係到食煙 同埋間休息房係佢嘅 冇人會冇啦啦入去點煙放火下話?跟住佢事後有同我阿媽道歉 當佢發現原來係冇證據證明到係佢做之後 就一直勁串鬧我阿媽 最後我阿媽一直搵佢傾 佢就blk左我阿媽電話 就再搵唔到佢呢個人 係po完之後 佢先肯上返水

根本唔係因為個post個中大生根唔會認真面對件事啦!
仲扮乜受害扮乜正義

正常人都唔會肯比啦
又無證據又無專業d既report
事主老母對眼就係證據
銀碼就佢地9up幾多就幾多
警 消防 保險 法院 事主無一樣有/敢搵
咁還到公道咩?
如果唔係連登呢個condom好用 輿論易擺報
成單野真係晒9氣

咁即係承認「根本唔係因為個post個中大生根唔會認真面對件事啦」 仲喺度左推右卸咁多辯駁做乜啫你?! 嘥9氣!
個女仔去私隱專員公署報案都得.成案又罪成的話,是刑事案,可以被判坐監.
成件事重點黎講就係 佢阿媽搞到咁 喱埋逃避責任 而家只係想搵返佢出黎傾 而家佢個女就應承左會聽日出黎傾 佢阿媽而家就unblk返唒我阿媽電話 不過岩岩佢老母打比我阿媽屌9我阿媽 話我侵犯佢私隱
我只係想幫我阿媽爭取返一個公道 唔可以要一個無辜白白幫你賠10萬

點解唔上court

因為我屋企真係冇錢請律師 自己又對法律咩都唔知 咩都唔清楚 淨係知就係冇物證可以證明到係佢老母搞到咁 但就有好多人證可以證明 因為當時得佢係到食煙 同埋間休息房係佢嘅 冇人會冇啦啦入去點煙放火下話?跟住佢事後有同我阿媽道歉 當佢發現原來係冇證據證明到係佢做之後 就一直勁串鬧我阿媽 最後我阿媽一直搵佢傾 佢就blk左我阿媽電話 就再搵唔到佢呢個人 係po完之後 佢先肯上返水

仲扮乜受害扮乜正義

正常人都唔會肯比啦
事主老母對眼就係證據
咁還到公道咩?
成單野真係晒9氣

咁即係承認「根本唔係因為個post個中大生根唔會認真面對件事啦」 仲喺度左推右卸咁多辯駁做乜啫你?! 嘥9氣!

係嫁
但我咪講正常都唔會理事主條on9
個女仔去私隱專員公署報案都得.成案又罪成的話,是刑事案,可以被判坐監.

post電話呢d非公開資料有d牙煙

痴撚線
先可以鬧佢老母做錯事

上面D人最鐘意咁辯駁

算啦
盲到唔明人地講咩

睇唔明就死返上支那懞撚

死返上支那啦

豬兜你試下諗下我講個個意思係唔係applicable先啦 最多認柒唔寸你啦
btw有睇我post都知我撐開丁權
連我咩人都唔知。。。
係我眼入面你新移民黎咋

On99我理得你咩人啫新移民
看得自己那麼高
混洧視聽就走開啦on兜

點解唔上court

仲扮乜受害扮乜正義

正常人都唔會肯比啦
事主老母對眼就係證據
咁還到公道咩?
成單野真係晒9氣

係嫁

好似係你接力喺度係咁追擊個16歳樓主仲話無理佢

點解唔上court

仲扮乜受害扮乜正義

正常人都唔會肯比啦
事主老母對眼就係證據
咁還到公道咩?
成單野真係晒9氣

係嫁

唔多明你up咩
但16歲又點
16歲可以無證據就擺上連登 當連登condom屈人呀

點解唔上court

仲扮乜受害扮乜正義

正常人都唔會肯比啦
事主老母對眼就係證據
咁還到公道咩?
成單野真係晒9氣

係嫁

唔多明你up咩
但16歲又點

我話正常人都唔會理事主 即係唔會同佢make deal賠錢
咁我阿媽就搵返食煙嗰個員工啦(大陸嘅 有個讀緊大學嘅女) 好聲好氣同佢傾 叫佢承擔返個責任 賠錢 點知佢死都唔賠都算仲要勁惡鬧我阿媽 最嬲係佢話:係我搞到咁呀!咁點呀?吹呀?你有證據告我咩? 跟住仲要鬧我阿媽:你個仔(姐係我)都唔知係你同邊個男人生出嚟嘅野種呀! 之後我阿媽再搵佢傾 佢都係唔賠 點知佢冇啦啦報警 話我阿媽恐嚇佢 但明明咩都冇做過

整係答我地一個問題夠
依句野係咪有講過先
態度差到咁仲想扮無辜
正常人見到都人神共憤
起佢地底一d都唔過份

單野搞左成年
當你比人煩左成年 你會唔會成年講既野無1句唔過底線?

可能會火遮眼講錯野, 但無做過正常死都唔撚會認囉。

咪就係,仲喺度死撐!

仲扮乜受害扮乜正義

正常人都唔會肯比啦
事主老母對眼就係證據
咁還到公道咩?
成單野真係晒9氣

係嫁

唔多明你up咩
但16歲又點

我真係有錄音證據 但我唔知件事再搞到落去會點 我唔敢po出黎 我真係冇屈人。

仲扮乜受害扮乜正義

正常人都唔會肯比啦
事主老母對眼就係證據
咁還到公道咩?
成單野真係晒9氣

係嫁

唔多明你up咩
但16歲又點

我真係有錄音證據 但我唔知件事再搞到落去會點 我唔敢po出黎 我真係冇屈人。

你應承咗今晚post錄音就快找數啦講真
其實你應該一早post 錄音呢D相關証據多過佢地既電話
佢唔係唔認係佢搞到咁 而係一直間接承認左係佢 但就係因為冇證據可以告得入佢 佢就懶巴閉一直想玩9我阿媽
姐係「係我咁點呀?我就係要你賠 反正你又冇證據告到我」咁嘅心態

我煩左呢件事成日 心真係好攰 我要休息下 聽日仲要返學

正常人都唔會肯比啦
事主老母對眼就係證據
咁還到公道咩?
成單野真係晒9氣

係嫁

唔多明你up咩
但16歲又點

你應承咗今晚post錄音就快找數啦講真
其實你應該一早post 錄音呢D相關証據多過佢地既電話

真心多謝你一直咁幫我跟落去 但我真係過意唔去我個良心 好似自己由po呢件事上連登開始就做錯左 因為影響到好多人 我係好想po出佢老母錄音證據出黎 但係我總覺得搞大件事唔係一個太好嘅選擇 唉我都唔知 我想靜靜地諗下 休息下先
16歲樓主,處理呢件事你要小心.唔好由原告變成被告.
唔係身有屎洗block人?你無做過點解要封鎖人呀?講撚到冠冕堂皇,人哋唔post你出嚟你會上水?根本一直諗住避

仲有乜一樣犯法唔啱嘅嘢多人做就係你卸膊嘅原因嚟呀?咁呢到咁多巴絲一齊屌撚柒你進行你口中所講嘅網絡暴力即係啱啦?咁你就咪撚反駁啦?

要話人爛口講粗口,你(朋友)講嘅嘢咪仲惡毒?話人唔知邊個老豆生嘅野仔?嘩無粗口喎加返十分口德俾你好唔撚好?
一時又話無來電顯示,一時又話一樣電話號碼;呢頭話係會負責任好善良,嗰頭block鳩晒人哋啲嘢?個龍門搬到上太空啦

最後,「禍不及妻兒」唔係俾你呢啲人亂用。睇返清楚典故先。
https://lihkg.com/thread/391956/page/1?ref=ios
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞