回應家鄉雞po主:睇清網絡暴力可以去到咩地步

672 回覆
30 Like 1235 Dislike

根本唔係因為個post個中大生根唔會認真面對件事啦!
仲扮乜受害扮乜正義

正常人都唔會肯比啦
又無證據又無專業d既report
事主老母對眼就係證據
銀碼就佢地9up幾多就幾多
警 消防 保險 法院 事主無一樣有/敢搵
咁還到公道咩?
如果唔係連登呢個condom好用 輿論易擺報
成單野真係晒9氣

咁即係承認「根本唔係因為個post個中大生根唔會認真面對件事啦」 仲喺度左推右卸咁多辯駁做乜啫你?! 嘥9氣!

係嫁
但我咪講正常都唔會理事主條on9

好似係你接力喺度係咁追擊個16歳樓主仲話無理佢

唔多明你up咩
但16歲又點
16歲可以無證據就擺上連登 當連登condom屈人呀

我話正常人都唔會理事主 即係唔會同佢make deal賠錢

大門大你真係好能煩啊

死翻入你老母個西度好無

邪骨打手好撚惡

能你老母咩你上緊2000fun驚犯版規呀?
即係認室內食煙啦

emmm⋯⋯咁其他人都會咁做嘅

賴撚完未呀 臭閪 乜都話人地都會咁做 依家小學生呀你老母 佢有咁做就認啦 又要講乜野人地都有 我理撚得你其他人有冇 依家係話緊佢老母有食 死臭閪

人食煙你個臭閪Friend老母食到火燭
先唔講咁柒,要賠錢都抵死
人地當街強姦代表你又可以做同樣嘅事
大學生,未來社會棟樑 連自己思考對錯都做唔到,讀屎片
即係認室內食煙啦

賴撚完未呀 臭閪 乜都話人地都會咁做 依家小學生呀你老母 佢有咁做就認啦 又要講乜野人地都有 我理撚得你其他人有冇 依家係話緊佢老母有食 死臭閪

咩撚野logic黎
一個area 10個人食煙
咁點解一定係呀a枝煙燒着唔可能係呀b呀c呀d呀e呀f
呀老闆娘係咩高手 吸洗搵消防又分到 燒完既環境圖 起火位 煙頭圖都無張
你估對眼就係證據呀?
致家鄉雞
事發地點喺邊區?咩大廈?咩管理公司?
想知係邊間管理公司
即係認室內食煙啦

咩撚野logic黎
呀老闆娘係咩高手 吸洗搵消防又分到 燒完既環境圖 起火位 煙頭圖都無張
你估對眼就係證據呀?

乜撚野logic黎
你咪搵埋嗰十個出黎一齊賠
搵唔到點解唔可以叫你賠哂?
致家鄉雞
想知係邊間管理公司

想賴管理公司? 消防花頭指引係要消防黎熄消防掣
你唔燒著人地撚會壞lift
咪撚聽樓主個傻鳩spin
即係認室內食煙啦

咩撚野logic黎
你估對眼就係證據呀?

乜撚野logic黎

唔係應該佢搵人判定返邊個先係真兇咩
人地要證明自己清白?
衰d講句而家連證明係煙頭引致起火既證據都無呀
老闆一朝早返去已經燒完 個業主清晒場再話係就係咋
致家鄉雞
想知係邊間管理公司

想賴管理公司? 消防花頭指引係要消防黎熄消防掣
你唔燒著人地撚會壞lift
咪撚聽樓主個傻鳩spin

post1已經好多人講話管理處有責啦
淨係睇咗一半#1
屌你啦
系你老母呀
唔撚識字打咁撚大篇嘢
睇撚死人呀
個女嘅朋友
朋乜嘢友
收皮啦
要講就叫條女自己開post講
即係認室內食煙啦

咩撚野logic黎
你估對眼就係證據呀?

乜撚野logic黎

唔係應該佢搵人判定返邊個先係真兇咩
人地要證明自己清白?
衰d講句而家連證明係煙頭引致起火既證據都無呀
老闆一朝早返去已經燒完 個業主清晒場再話係就係咋

事主完全唔做任何野去還件事一個公道
eg報警 入稟 可以點?
死大陸狗忘恩負義食屎啦
借post 想問下咁多位智者,識個朋友係巴士司機,佢喺駕駛期間不小心駕駛引致交通意外令他人受傷及財物受損,佢打工間巴士公司喺未經調查及報警下賠償10萬俾受傷人士及受損財物私了,咁情況下間巴士公司可否向因不小心駕駛嘅巴士司機(我朋友)追討全部已賠償金額。

因為佢老細間巴士公司本身為營辦村巴生意的細公司,之前又因巴士司機(我朋友)財困曾經借糧俾佢(但已還清),現在間巴士公司賠了10萬俾他人可否要(我朋友)司機賠錢?
一路係度拋開乜唔講又拋開一切唔講
最撚憎呢啲論調,淨係講對自己有利嘅範圍係咪弱智

網絡暴力係好勁架,但都有分抵唔抵死
呢鑊野抵撚死
一路係度拋開乜唔講又拋開一切唔講
最撚憎呢啲論調,淨係講對自己有利嘅範圍係咪弱智

網絡暴力係好勁架,但都有分抵唔抵死
呢鑊野抵撚死

agger
多謝各位巴打幫我推到而家同埋幫我諗解決方法
同埋我想再次澄清 唔係邪骨 唔係色情場所。

樓主你肯post錄音未?

證據有未?

不如你講下係咩大廈,邊間管理公司,邊間升降機保養等我地一人一信去問下賠償清單,維修項目細節,點解要你老母賠十萬就十萬咁大權威力
借post 想問下咁多位智者,識個朋友係巴士司機,佢喺駕駛期間不小心駕駛引致交通意外令他人受傷及財物受損,佢打工間巴士公司喺未經調查及報警下賠償10萬俾受傷人士及受損財物私了,咁情況下間巴士公司可否向因不小心駕駛嘅巴士司機(我朋友)追討全部已賠償金額。

因為佢老細間巴士公司本身為營辦村巴生意的細公司,之前又因巴士司機(我朋友)財困曾經借糧俾佢(但已還清),現在間巴士公司賠了10萬俾他人可否要(我朋友)司機賠錢?

渣車整親人好似要報警wo不過私了左應該無手尾跟啦

咁係乜生意先?幾日都唔敢講.係正行洗乜咁閃閃縮縮.
你真係諗住搵律師既話,你就唔好post段錄音上黎
呢段錄音好可能成為其中一樣既重要證物
你真係諗住搵律師既話,你就唔好post段錄音上黎
呢段錄音好可能成為其中一樣既重要證物

渣車整親人好似要報警wo不過私了左應該無手尾跟啦

你當香港係大陸,咩私了
你唔報警,轉個頭佢死咗,你以為可以一句賠咗錢就得?
我真係唔明點解唔報警,查下點解起火都好,你無查明原因,就話係個伙計食煙導致,其實都幾有問題
即使佢有做過,無證據佢都梗係唔會認;而如果佢根本無做過,你就更加係屈緊佢,無論係乜情況你都係輸
不過睇個case其實樓主唔洗賠錢,因為係管理處疏忽,火警唔係直接造成部lift壞,係個管理處自己無熄水掣
系你老母呀死Mk仔Mk妹
依家認有食煙喇嘛?
認有玩電話喇嘛?
食屎啦咁
仲有咩好講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞