回應家鄉雞po主:睇清網絡暴力可以去到咩地步

672 回覆
30 Like 1235 Dislike
如果你真係事件入面個女仔嘅friend
真係要公審多啲
有你咁嘅豬隊友幫手推post
件事上年發生
過咗成年你都無賴唔肯覆人
而家怪人哋公審你,
唔同你解決咗先?

你呢d仆街真係應該拉去街市一人一粒石掉撚死你
系你老母, 學好中文先出黎打文回應啦
正正常常一定報警,大廈自己都有買水險火險,大廈管理員搵唔到關水制,責任一定係大廈管理員度,如果佢地一直都唔關水制,咁樣全大廈損失係咪都要入哂間鋪,依家未知起火原因,而間鋪又唔報警要私了,咁樣係咪有唔見得光而要私了,中間內幕睇黎當事人先知。
呢個post睇到一班人撞車真係正。原post 第2回
都已經係度估樓主係以美容做招牌,實質做邪骨,先至出左事又唔拎報告又冇證據,又唔唔法庭告佢。

係得呢一個由連登仔打段千字文出嚟。仲要唔知真假作準。

可能樓主要做fyp講網絡公審,自己作故仔一唱一和,但係乜cap圖證據都冇,最後留過言既人全部都炒車
豬隊友認左食煙
大學生
有理由相信場火係你親人整嘅
仲要用返咁嘅態度質問返人
都未同你計借人錢個單野
真係垃撚圾
即係認室內食煙啦

emmm⋯⋯咁其他人都會咁做嘅

係你咋,知唔知室內食煙係犯法架?支那閪,讀好啲書先再嚟香港啦

實係香港local都跟足規矩,唔會室內食煙

係支那閪先唔跟規矩,仲好鍾意講臭蟲論

走水客都好多香港人,點解?
搵食啫,犯法呀

有幾多香港人係人地既室內食煙,仲燒埋人地張梳化?

完全九唔搭八,支那閪logic係咪特別有問題
Btw運毒夠係搵食啫,你又唔運
請樓主朋友回應返, 如果件事唔係搞到而家咁大, 你個朋友仲會唔會回應事主?
你潛水, 事主將件事搞大佢逼你出來, 有乜問題?
btw 根本無解釋過個矛盾 上一句明明話見到個打左好多次黎既電話, 下一句就話無來電顯示

解釋多一次:
因為呢篇文係我打嘅,可能有誤會嘅地方,朋友有幫我改唔啱嘅時間線,但係改漏左啫。

仲扮夠朋友未?定你朋友要翻牆先開到post?

唔係朋友,咁係咩?兵?

你既樣貌點收兵,唔好玩啦

po相出黎,我嘅frd唔一定樣衰過你
又唔係話你樣衰,唔好誤會

唔好咁激動喎 講事實姐

咁要sd所有圖出來?唔係咁好嘅

哇,咁你講撚晒啦
同埋我睇返原po講佢老母同你個fd老母有再用微信溝通過,清白既未放返啲對話上黎囉

等佢放啦,我又唔係事主

屌你老母咁你咪撚開post啦 咩都話唔知唔關事 呢件事都唔關你事架 縮返入老母個閪啦

其實都唔關你事嘅

咁你又開post出嚟柒?

唔關我地事咁你又開po扮乜撚野姐死大陸妹

Btw你的朋友就是.....
認真 如果樓主可以講出 你(朋友)個呀媽做咩職位
可以等我地諗下你個柒頭呀媽做左啲咩野
可能槍頭會掉轉

po相出黎,我嘅frd唔一定樣衰過你
又唔係話你樣衰,唔好誤會

咁快就忍唔住做小學雞

你都知道你係小學雞?

好多謝呢位黎自庇護工場既朋友為大家帶黎咁精彩既演出.

傻人發現案

其實樓主點解有時話事主係"我朋友",但又會話"我同我老母"?
精神分裂?

咁我的確係佢朋友嘅,扮黎做咩

乜朋友都咁清楚佢啲野
入到香港就用正字繁體啦屌你老母
上到大學都唔撚識字
上面已經有人矯正過都唔撚改

支那劣根性係搣唔甩
呢單野總有一邊會死得好甘
認真 如果樓主可以講出 你(朋友)個呀媽做咩職位
可以等我地諗下你個柒頭呀媽做左啲咩野
可能槍頭會掉轉

幫人打飛機
佢唔爆facebook 同電話會重開到對話咩
煙就真係食過,錢又真係借過,態度都真係咁撚差喎
你而家屌人網絡公審恰鳩你個fd?
錯就錯在你個fd 投錯胎有個19 老母囉

錯就錯在佢有班支那fd

唔比佢自己係?
佢唔爆facebook 同電話會重開到對話咩
煙就真係食過,錢又真係借過,態度都真係咁撚差喎
你而家屌人網絡公審恰鳩你個fd?
錯就錯在你個fd 投錯胎有個19 老母囉

佢可以打多一次電話,唔好隱藏number,我個frd本身真係好善良,點都會願意同媽媽傾下

善良 自己友幫自己友講好說話

唔係做衰野133做咩

見一個同樣number嘅電話瘋狂打過黎,就聽左,一開口:「請問你係唔係陳XX?識唔識一個叫作阿亮(?)既人?你媽咪借作3萬蚊幫你交學費。」由於呢通系不顯示來電,

其實點樣見到同樣number嘅電話瘋狂打黎但又係不顯示來電??

人地請問你係唔係陳XX?識唔識一個叫作阿亮(?)既人?你媽咪借3萬蚊幫你交學費。

如果係詐騙人地點UP得出你全名?又問你識唔識一個叫做阿亮再加上對方又知你媽咪借3萬蚊其實一聽就知咩事啦

你朋友好作賊心虛既表現仲引導埋你地扮玩下個詐騙電話好攻心計
即係件事係真架啦
如果我有啲咁嘅豬隊友真係死咗去好過
借左人錢就還啦
乞衣女

還左啦 on9

丫屌你老母 借人錢仲咁撚柒串
臭坑出臭草 兩母女都正臭閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞