回應家鄉雞po主:睇清網絡暴力可以去到咩地步

672 回覆
30 Like 1235 Dislike
原po有好多人懷疑緊係咪炒車, 而呢個po就間接證明左至少原po主講嘅事係有發生過,而C既老母亦真係有食過煙。
佢老母同個女咁既態度, 人地一開如唔係冇試過同你好好傾, 係你地冇理佢仲以為佢玩電話。 如果po主冇係連登po件事出嚟,你地會解block咩? 你地會回應咩? 仲係到扮弱者話人公審你

老實,如果去左司法程序就法庭見。

仲有人地唔想私了好正常,食煙雖然負面,但係著火既起因或者導致消防系統啟動既原因都係得個講字,仲有就係管理處既責任,內裡真係牽涉咁多野的話,我係個大陸女人,我都寧願上court喎。

就係一開始唔肯行法律程序,先會搞到咁,都寧願court見
屌你老母借錢好還啦
個標題仲要開到懶係正義企哂道德高地咁,又瀨落網絡暴力到

其實就係網絡暴力呀,你地又唔係當事人,就打電話過去騷擾,打俾阿媽想了解事情真相都算,打俾個女去鬧人係為乜呢?
屌你老母借錢好還啦

還ed
叫事主去私隱專員公署報案,如果成案又成到罪.是刑事,對方有機會監都有得坐.

會考慮,但系家鄉雞嘅媽媽話會叫仔處理件事,我地都唯有等下。16歲細佬仔,想幫媽媽解決煩惱,都好正常。
理撚得一年前定幾年前
借左人錢就係借左架啦人地鍾意幾時問你還都得啦
根本擺明有心玩嘢而家俾人擺上網
驚就係度上黎鳩up
即係咁,假設你朋友唔係你。
你block哂事主,佢唔放你資料上網,你會解block同人傾?你怕自己食死貓(事實唔係死貓), 但係恩人食死貓(真係死貓) 就無所謂?人地咁有誠意揾你傾,你玩9人,比著我係就告你老母蹤火啦

咪臭係 呢件死臭雞 依家先黎扮受害者
叫家鄉雞告鳩佢啦

emmmm⋯⋯咁唔依家出來解釋,唔通等明年?
理撚得一年前定幾年前
借左人錢就係借左架啦人地鍾意幾時問你還都得啦
根本擺明有心玩嘢而家俾人擺上網
驚就係度上黎鳩up

借錢早就還左,依家係話緊電梯果單嘢,睇清楚好啲
 C for chi na
 C for chi na

你都係C字開頭嘅網民喔
通你老母臭閪?

咁呢單嘢又唔關我老母事嘅
樓豬咁嬲豬咪用法律途徑解決問題囉,免得日日比人屌老母

喔,咁我都還好嘅,唔係特別嬲
借左人錢就還啦
乞衣女

還左啦 on9

多謝你睇清楚左文章
困難户有錢做激光矯視

係好辛苦儲嘅
邪骨?

咁就唔係好清楚了
點解唔反駁上面巴打提出嘅
同一個電話number瘋狂打過來

無顯示來電嘅矛盾點?
支那閪
Po咩主呀

咁改做咩?

無顯示來電嘅矛盾點?

依家解釋:

因為我唔係事主,無資格sd文章出來,所以係我打完之後,sd俾朋友睇左,佢將我理解錯嘅地方改下,就可能無改完整。

支那閪有樣睇
人地一開頭打嚟講到你 or 你個fd 個名,講埋你老母邊個,講到借學費單嘢
仲話當人詐騙玩9人
根本係真心玩9人

一年前嘅事情,依家先有人打電話過黎,一黎就問係唔係借左錢,人之常情。你可能無收到過詐騙電話。

係香港有人冇收過詐騙電話
話冇個個就詐騙喇

無顯示來電嘅矛盾點?

图係證據。
如果要鬧支那撚用WeChat,我都無嘢好講
喂,收皮啦撚樣
食完煙無整熄煙頭,燒著人地既梳化,之後引起一連串既損失,
你以唔知係唔係其他煙頭先燒著張梳化為由拒絕賠償?
做無賴都要睇下對手,人地仲要係同你有恩既人,你老母仆街你可以話下佢,無必要同老母一樣做個無賴,勸下佢認左單野啦條女既「朋友」

支那閪有樣睇

咁中年婦女好多都係咁打扮嘅。

無顯示來電嘅矛盾點?

图係證據。
如果要鬧支那撚用WeChat,我都無嘢好講

支那閪用v7
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞