回應家鄉雞po主:睇清網絡暴力可以去到咩地步

672 回覆
30 Like 1235 Dislike
btw kcjai 你條5p仔係到整水整水做咩 ?
係咁重複人地開雞竇 / 懷疑人地開雞竇
其實佢屋企人開咩舖頭關我地撚事 ?
唔好引導錯focus先得架

大門大又打手到歪鳩哂

吠大聲d女事主腿張開俾你兩個添呀

開唔合法雞竇、邪骨就要盡市民責任舉報
原po樓主連乜證據都冇就一口咬砌到女事主問題

開雞竇然後俾人放上黎個老母係個到仲要借錢交學費?

如果真係開雞竇 個女人曾經係員工 即係...
BTW 家鄉雞巴打
你話係張疏化引起
不如問你老母拎張圖黎
證明下都好

以家兩邊其實有少少口同鼻拗
除左佢認唔聽你電話之外
有無證據?

其實真係冇眼睇 經過思古井單野後
連登仔仲可以係毫無證據下一面倒咁撐原op
思古井都話有d對話圖可以睇下
呢單野純文字齋up
仲可以用文字描述起火果陣ge情景
唔洗call消防就搵到起火源頭係張梳化
間鋪頭冇閉路電視
商業大廈凌晨管理處可以冇人 有火警都冇人知

不管你信不信 我屋企之前親身經歷完一次 我就信了
你無見過唔等於無 以家我用過來人身份話你知係真係可以有呢種事

無見過唔等於無 你直接叫我信耶穌有咩分別?
我夠可以用思古井單野過來人身份話你知
你比人利用左都唔知
屌你老母人地唔開post 你班仆街支那狗肯上水?
人地個post樣樣都事實 你都反駁唔到 仲喺度轉移視線 香港網絡暴力係好撚恐怖架死返去支那啦
Push
學好啲中文先上網..
點解唔反駁上面巴打提出嘅
同一個電話number瘋狂打過來

無顯示來電嘅矛盾點?

图係證據。
如果要鬧支那撚用WeChat,我都無嘢好講

樓主請揾我,我可以幫到你
https://t.me/kcjai

巴打你好

Hi billy ..

以為自己好威?幫到個支那?
點解唔反駁上面巴打提出嘅
同一個電話number瘋狂打過來

無顯示來電嘅矛盾點?

图係證據。
如果要鬧支那撚用WeChat,我都無嘢好講

樓主請揾我,我可以幫到你
https://t.me/kcjai

巴打你好

Hi billy ..

以為自己好威?幫到個支那?

俊? 邊撚度俊呀

大門大又打手到歪鳩哂

新ac 唔係打手都唔撚信啦
被指搞到起火既人敢報警
但事主到而家都唔敢報警 上court
好笑唔好笑

敢報就報左啦
定係明知對方唔敢, 先用敢報兇人, 籍機走數啊?

人地係報左呀 咩兇人

大門大又打手到歪鳩哂

新ac 唔係打手都唔撚信啦

你咪又係新ac
我想回應返尋晚玩電話單野先
我問返我阿媽 原來佢上星期打過比佢個女講左佢阿媽搞到壞lift件事 所以佢冇可能係完全唔知情

我打比佢個女係用133嘅 因為我驚佢知左我電話會blk我

我尋晚打左13次電話比佢 佢聽左1次 對話就係原po嗰啲

咁佢一聽電話我當然自我介紹先 咁我唔知點令佢知我係邊個 我就唯有講話:我阿媽以前借過學費比你 我係佢個仔 姐係呢...eh 你阿媽搞到我阿媽要賠錢嗰個啊..

佢就不停話:下 唔知喎 唔清楚
就即刻傳比其他人聽 於是發生玩我嗰件事

佢個女今日就打比我話係誤會 話因爲以為我係詐騙電話先咁玩
咁我想問
1.有詐騙電話會咁有恆心打13次比你?
2.會up得岩你個名同讀咩大學咩系?
3.我講埋借學費 賠錢呢啲字眼 你冇可能唔知我邊個 你聽到我咁講就即刻傳比其他人聽 仲唔係心虛?

今日我用133打比你 你同我解釋返係誤會 我真係信左 而家諗返 根本就冇可能 原來你同你阿媽一樣都係大話精 係識得逃避責任

我而家唔再祈求啲咩 只係想你老母企返出嚟負責任 賠返自己搞出黎嘅10萬

究竟你有對話cap圖個d未o者
係老母做咩生意 係唔係邪骨?

點解你老母唔敢報警唔報消防
你老母係專業人士識睇起火原因?

講返 嗰晚凌晨搞到咁 我阿媽係不在場 佢係朝早返工返到黎先知 返到嘅時候業主嗰啲已經係唒到私下處理左 冇報警冇報消防 我阿媽係咩都唔知 最後就搞到咁 而家搞到咁嗰個女人就一直逃避責任 想我阿媽食死貓

咁你有無諗過
你可能都係迫緊人地食死貓
咩證據都無 查又無查過 純粹係自己認為 起火原因就係煙頭燒着令到起火 但其實有可能係漏電等原因 再者即使真係煙頭令到起火 可能係其他人既煙頭? 你而家既指控純粹係因為條大陸女人係因為佢係其中一個食煙人士 所以比你誤會左佢係真兇?

大門大巴打睇法都幾「獨特」

但就現有資料黎睇, 件事應該係幾明顯, 而且冇變火災, 所以冇報警/消防
「有個員工係房食煙 枝煙就咁放係房 人就走左 跟住就燒着左張梳化同床 自動灑水系統就開左」
地點好明顯係X阿媽間鋪既員工房, 起火原因係未熄煙頭 (X=家鄉雞)
呢D資料唔洗咩專業資格, 係起火現場就睇得出
如果唔明顯, 業主, X阿媽都唔會認數, 賠埋一份

loop返#232
如果事主阿媽冇食煙, 又或者食完煙有處理好
又或者當時有其他人一齊食, 又唔知有冇處理好
咁說詞肯定唔會係「唔知係唔係自己整」
而係「肯定唔係自己查」, 或者「某同事當時都有食」, 「某同事冇整熄煙頭」
如果除X阿媽外有其他嫌疑人, 咁點解X阿媽會斷定係事主阿媽整?
事主聲稱肯負責, 但「唔知係唔係自己整」, 但又冇向事主阿媽解釋, 指出可能係其他人整, 亦無向其他同事了解事件

唔洗專業資格
你試下上庭同個官講
我睇到係咁 睇下比唔比人質到暈
你再試下同保險公司講 又睇下claim唔claim到
有人証 但人証又唔救熄個火 又唔打電話比樓主老母,除時係個人証放火唔出奇
被指搞到起火既人敢報警
但事主到而家都唔敢報警 上court
好笑唔好笑

其實呢
如果係小型火險 花酒頭整熄左既
自己都睇到發生左咩事既 就無謂報
報警係FOR刑事 如果係合理懷疑有人縱火ETC 報會好D
否則肯定比人屌到你化 / 浪費警力

只可以咁講 你唔報警 唔搵保險公司 唔搵專業人士
對原告同被告雙方都好唔公平

大門大又打手到歪鳩哂

我又比人話打手
一時達哥打手 一時連登打手
而家大陸人打手
點解唔直接報警玩大佢
講真你話你有人證 咪等警察做野囉

agger

大門大又打手到歪鳩哂

連乜證據都冇就一口咬砌到開邪骨店

另外個post十鳩幾十個人質疑 係呢到小人話咋
有無證據?

其實真係冇眼睇 經過思古井單野後
連登仔仲可以係毫無證據下一面倒咁撐原op
思古井都話有d對話圖可以睇下
呢單野純文字齋up
仲可以用文字描述起火果陣ge情景
唔洗call消防就搵到起火源頭係張梳化
間鋪頭冇閉路電視
商業大廈凌晨管理處可以冇人 有火警都冇人知

等對話cap圖等左成日了
真係好鬼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞