回應家鄉雞po主:睇清網絡暴力可以去到咩地步

672 回覆
30 Like 1235 Dislike
火警發生地點到底係咪邪骨場?

唔清楚,唔會咁話人

你咁答即是係邪骨場.

連發生火警地點做緊乜生意.朋友阿媽打緊乜野工,都唔清楚就可幫人回應嗎
佢唔爆facebook 同電話會重開到對話咩
煙就真係食過,錢又真係借過,態度都真係咁撚差喎
你而家屌人網絡公審恰鳩你個fd?
錯就錯在你個fd 投錯胎有個19 老母囉

佢可以打多一次電話,唔好隱藏number,我個frd本身真係好善良,點都會願意同媽媽傾下

善良 自己友幫自己友講好說話

唔係做衰野133做咩
上黎澄清講野咁摟屌
我懷疑你條撚樣其實係曲線想害死隻支那母豬
我真係好想全個中大都識你位朋友C呀

推到佢係中大出曬名
推到樓主仆街
痴撚笑,我究竟睇緊啲乜
樓豬係咪智障咖屌
先假設呢篇真係事主/佢朋友打既 (而唔係家鄉雞全走(下稱X)自導自演)

一開始提學費, X篇文到冇提未還, 有留心睇應該理解到係已還
當然可能有其他巴打誤會, 要澄清亦合理
但講到好似X屈人咁未免顯得賊喊捉賊, 轉移視線

如果事主阿媽冇食煙, 又或者食完煙有處理好
又或者當時有其他人一齊食, 又唔知有冇處理好
咁說詞肯定唔會係「唔知係唔係自己整」
而係「肯定唔係自己查」, 或者「某同事當時都有食」, 「某同事冇整熄煙頭」

如果除X阿媽外有其他嫌疑人, 咁點解X阿媽會斷定係事主阿媽整?

事主聲稱肯負責, 但「唔知係唔係自己整」, 但又冇向事主阿媽解釋, 指出可能係其他人整, 亦無向其他同事了解事件

根據X篇文提到「阿媽賠10萬 業主7萬 管理處7萬」, 管理處係有份賠
當然可以打官司賠少d, 但更可能得不償失, 唔想打官司十分合理
論責任, 始作俑者食煙搞到火災, 唔可能賠得少
事主阿媽係想籍打官司走數, 定係想真係想搞清責任大家心裡有數
即係認室內食煙啦

emmm⋯⋯咁其他人都會咁做嘅

痴撚線
做錯事都要話其他人都有做
咁洗唔洗拉哂全世界有室內食煙既人
先可以鬧佢老母做錯事
大陸閪都想上黎開po取暖
字都唔識多隻 專心上中文堂啦屌
橙乜撚野橙橙豬呀,屌你老母
人地幫過你一次架死仆街
唔係書都無得你讀啦
正一仆街冚家剷

唔係幫過一次,就要負一個不知係唔係自己嘅責任㗎嘛!係錯,就認,但係依家唔確定。我借三萬蚊俾你,跟住叫你攞十萬出黎,因為我幫過你,好似唔係好講得過去喔。

攪笑 食煙引發問題 攪到咁都仲咁大聲馬撚咁串
就算連登仔唔玩你,個天一定會收你呢種人
死返大陸啦 po乜撚嘢主
系你老母,字都未識打
人地幫過你一次架死仆街
唔係書都無得你讀啦
正一仆街冚家剷

唔係幫過一次,就要負一個不知係唔係自己嘅責任㗎嘛!係錯,就認,但係依家唔確定。我借三萬蚊俾你,跟住叫你攞十萬出黎,因為我幫過你,好似唔係好講得過去喔。

攪笑 食煙引發問題 攪到咁都仲咁大聲馬撚咁串
就算連登仔唔玩你,個天一定會收你呢種人

無證明食煙令到起火嫁
亦無證明等個女人食煙

仲扮夠朋友未?定你朋友要翻牆先開到post?

唔係朋友,咁係咩?兵?

你既樣貌點收兵,唔好玩啦

po相出黎,我嘅frd唔一定樣衰過你
又唔係話你樣衰,唔好誤會

咁快就忍唔住做小學雞

你都知道你係小學雞?

你讀緊大學d對答仲係咁既質素,成熟d啦

屌呢條女講嘢真係on99

仲扮夠朋友未?定你朋友要翻牆先開到post?

唔係朋友,咁係咩?兵?

你既樣貌點收兵,唔好玩啦

po相出黎,我嘅frd唔一定樣衰過你
又唔係話你樣衰,唔好誤會

都唔知你做乜撚 柒下柒下咁

大家咁話

屌你係咪On9架
如果你係想上黎洗地既話態度就好D啦
仲係度上黎串嘴

On9當有趣
今舖真係屌你老母
如果唔係你哋賤格在先
人哋使擺你上枱?

正一支那賤種
系夠未啊
呢個post睇到一班人撞車真係正。原post 第2回
都已經係度估樓主係以美容做招牌,實質做邪骨,先至出左事又唔拎報告又冇證據,又唔唔法庭告佢。

係得呢一個由連登仔打段千字文出嚟。仲要唔知真假作準。
認真講句,如果樓主真係C你既朋友,C你又見到呢個留言

我勸你真係快D同呢隻蠢豬絕交
呢篇野到底係事主朋友打,定家鄉雞自編自導
即係認室內食煙啦

emmm⋯⋯咁其他人都會咁做嘅

其他人咁做,代唔代表你係岩呀?
事實依家係你地真係有室內食煙
搵你d 豬隊友上黎火上加油,笑撚死人
見到殘體字已經block撚左
屌睇完原post真係火都黎
接電話嗰度原樓主咁急一聽就知語氣認真都知唔係呃人玩野架啦
如果你係嗰條濕鳩男同學我希望你爛鳩生梅毒同cancer
臭閪 小心出街比人打啊 我認撚住你個嘜頭
人地好聲好氣你就撚尻人
除左抵死無野好講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞