回應家鄉雞po主:睇清網絡暴力可以去到咩地步

672 回覆
30 Like 1235 Dislike
成件事最好笑又係連登仔炒車 由高登思古井去到連登連環炒車 以為佢地會反思 呢件事睇怕好快又會變成思古井翻版 被報章網媒欺凌,最後原來屈錯人就一句sorry都冇就走左去

我冇屈錯人 我只係覺得佢個女冇份搞到咁 只係佢阿媽咁樣 最後佢肯出返黎傾返咁就算 我完全冇冤枉人

唔洗同我講,我係負責食花生笑鳩撞車嘅連登仔,希望聽日你真係解決到件事,唔好好似上面班人咁講你傾唔掂數又上嚟網路公審。

不過你話冇冤枉人,但又唔係法庭解決件事。而且棟商廈話幾錢就幾錢,你唔覺得好鬼?
成件事重點黎講就係 佢阿媽搞到咁 喱埋逃避責任 而家只係想搵返佢出黎傾 而家佢個女就應承左會聽日出黎傾 佢阿媽而家就unblk返唒我阿媽電話 不過岩岩佢老母打比我阿媽屌9我阿媽 話我侵犯佢私隱
但如果唔係佢一直哩埋唔上水 扮冇野 我又點會要做到呢步
我只係想幫我阿媽爭取返一個公道 唔可以要一個無辜白白幫你賠10萬

你可唔可以唔好咁林善,宜家係你地俾個八婆反鬧返你兩母子,你就話傷害到人,咩內疚,你咁諗,人地玩鳩你地屌鳩你地陰鳩你地之前有冇諗過會傷害你地 好心你就企硬啲,唔係就好難爭取返個十萬嫁啦 我知你係好人,但呢個世界,可能人善天不欺,但人善被人欺阿
成件事重點黎講就係 佢阿媽搞到咁 喱埋逃避責任 而家只係想搵返佢出黎傾 而家佢個女就應承左會聽日出黎傾 佢阿媽而家就unblk返唒我阿媽電話 不過岩岩佢老母打比我阿媽屌9我阿媽 話我侵犯佢私隱
我只係想幫我阿媽爭取返一個公道 唔可以要一個無辜白白幫你賠10萬

點解唔上court
court先還到雙方公道

因為我屋企真係冇錢請律師 自己又對法律咩都唔知 咩都唔清楚 淨係知就係冇物證可以證明到係佢老母搞到咁 但就有好多人證可以證明 因為當時得佢係到食煙 同埋間休息房係佢嘅 冇人會冇啦啦入去點煙放火下話?跟住佢事後有同我阿媽道歉 當佢發現原來係冇證據證明到係佢做之後 就一直勁串鬧我阿媽 最後我阿媽一直搵佢傾 佢就blk左我阿媽電話 就再搵唔到佢呢個人 係po完之後 佢先肯上返水
咁我阿媽就搵返食煙嗰個員工啦(大陸嘅 有個讀緊大學嘅女) 好聲好氣同佢傾 叫佢承擔返個責任 賠錢 點知佢死都唔賠都算仲要勁惡鬧我阿媽 最嬲係佢話:係我搞到咁呀!咁點呀?吹呀?你有證據告我咩? 跟住仲要鬧我阿媽:你個仔(姐係我)都唔知係你同邊個男人生出嚟嘅野種呀! 之後我阿媽再搵佢傾 佢都係唔賠 點知佢冇啦啦報警 話我阿媽恐嚇佢 但明明咩都冇做過

整係答我地一個問題夠
依句野係咪有講過先
態度差到咁仲想扮無辜
正常人見到都人神共憤
起佢地底一d都唔過份

有 認真
我都只係個中學雞 無謂作個咁長嘅故仔屈落個中大女仔同佢老母到 我只係想幫我媽攞返個公義 逼佢出黎承擔返個責任
呢D又要搶道德高地又要扮扮理性中立客觀持平又要扮大度又要講小半唔講大半想搏懵既垃圾我都見唔少
即係認室內食煙啦

emmm⋯⋯咁其他人都會咁做嘅

痴撚線
做錯事都要話其他人都有做
咁洗唔洗拉哂全世界有室內食煙既人
先可以鬧佢老母做錯事

上面D人最鐘意咁辯駁

算啦
盲到唔明人地講咩
人地講緊個個都係咁做 你點樣分係我支煙定其他人支煙呀懞撚

睇唔明就死返上支那懞撚

點解唔上court

因為我屋企真係冇錢請律師 自己又對法律咩都唔知 咩都唔清楚 淨係知就係冇物證可以證明到係佢老母搞到咁 但就有好多人證可以證明 因為當時得佢係到食煙 同埋間休息房係佢嘅 冇人會冇啦啦入去點煙放火下話?跟住佢事後有同我阿媽道歉 當佢發現原來係冇證據證明到係佢做之後 就一直勁串鬧我阿媽 最後我阿媽一直搵佢傾 佢就blk左我阿媽電話 就再搵唔到佢呢個人 係po完之後 佢先肯上返水

因為我屋企真係冇錢請律師 自己又對法律咩都唔知 咩都唔清楚 淨係知就係冇物證可以證明到係佢老母搞到咁就有好多人證可以證明 因為當時得佢係到食煙 同埋間休息房係佢嘅 冇人會冇啦啦入去點煙放火下話?跟住佢事後有同我阿媽道歉 當佢發現原來係冇證據證明到係佢做之後 就一直勁串鬧我阿媽 最後我阿媽一直搵佢傾 佢就blk左我阿媽電話 就再搵唔到佢呢個人 係po完之後 佢先肯上返

我係文盲。咁即係有證據定冇證據?

難怪人地會block左你對話啦!你一啲證據都冇但係又不停話係人地做 你一定係日日都去搵人講同一論點但又冇證據去煩鳩人。人地梗係block你啦!
成件事最好笑又係連登仔炒車 由高登思古井去到連登連環炒車 以為佢地會反思 呢件事睇怕好快又會變成思古井翻版 被報章網媒欺凌,最後原來屈錯人就一句sorry都冇就走左去

我冇屈錯人 我只係覺得佢個女冇份搞到咁 只係佢阿媽咁樣 最後佢肯出返黎傾返咁就算 我完全冇冤枉人

唔洗同我講,我係負責食花生笑鳩撞車嘅連登仔,希望聽日你真係解決到件事,唔好好似上面班人咁講你傾唔掂數又上嚟網路公審。

不過你話冇冤枉人,但又唔係法庭解決件事。而且棟商廈話幾錢就幾錢,你唔覺得好鬼?

原PO樓主死都唔肯講做咩行業 到依一刻都仲係諗住約出黎私了
就知唔係咩正經野啦
當高登仔係CONDOM 用完即棄 解決自己D私事

點解唔上court

因為我屋企真係冇錢請律師 自己又對法律咩都唔知 咩都唔清楚 淨係知就係冇物證可以證明到係佢老母搞到咁就有好多人證可以證明 因為當時得佢係到食煙 同埋間休息房係佢嘅 冇人會冇啦啦入去點煙放火下話?跟住佢事後有同我阿媽道歉 當佢發現原來係冇證據證明到係佢做之後 就一直勁串鬧我阿媽 最後我阿媽一直搵佢傾 佢就blk左我阿媽電話 就再搵唔到佢呢個人 係po完之後 佢先肯上返

我係文盲。咁即係有證據定冇證據?

難怪人地會block左你對話啦!你一啲證據都冇但係又不停話係人地做 你一定係日日都去搵人講同一論點但又冇證據去煩鳩人。人地梗係block你啦!

證據就係得人證

點解唔上court

根本唔係因為個post個中大生根唔會認真面對件事啦!
仲扮乜受害扮乜正義
我遲啲會開返個po澄清所有野.. 岩岩以為佢個女真係有心解決件事 點知突然態度變差 話咩而家去報警 我相信我係係正義呢邊 我唔會驚。 我係唔會比我阿媽冇啦啦幫你賠10萬嘅
仆街 打咁長篇野做乜9
我遲啲會開返個po澄清所有野.. 岩岩以為佢個女真係有心解決件事 點知突然態度變差 話咩而家去報警 我相信我係係正義呢邊 我唔會驚。 我係唔會比我阿媽冇啦啦幫你賠10萬嘅

咁依家po得錄音未?

嗱,都話左476樓講嘅野應驗左架啦 等變地底泥啦你,可以同你講你呢場官司輸硬。你得人證冇物證

死支那不得好死
死都唔認錯
樓豬都係支那雞
咁我阿媽就搵返食煙嗰個員工啦(大陸嘅 有個讀緊大學嘅女) 好聲好氣同佢傾 叫佢承擔返個責任 賠錢 點知佢死都唔賠都算仲要勁惡鬧我阿媽 最嬲係佢話:係我搞到咁呀!咁點呀?吹呀?你有證據告我咩? 跟住仲要鬧我阿媽:你個仔(姐係我)都唔知係你同邊個男人生出嚟嘅野種呀! 之後我阿媽再搵佢傾 佢都係唔賠 點知佢冇啦啦報警 話我阿媽恐嚇佢 但明明咩都冇做過

整係答我地一個問題夠
依句野係咪有講過先
態度差到咁仲想扮無辜
正常人見到都人神共憤
起佢地底一d都唔過份

單野搞左成年
當你比人煩左成年 你會唔會成年講既野無1句唔過底線?
傷及無辜?
咪撚玩啦

不嬲都係咁咖啦
你估自己犯錯就唔會累埋屋企人?

咪撚玩啦

前排蓮局長個仔死左
個個彈琴唱歌咁同蓮局長慶祝

又可唔可以話唔關屋企人事呀

將個大陸女人類比到菜若蓮
佢毒害左幾萬小朋友?
唔好show自己幾低智商

九唔撚搭八
依家講緊個人?
講緊件事呀傻閪
返去讀中文啦

咪就係exceptional case先可以及妻兒囉
即係認室內食煙啦

emmm⋯⋯咁其他人都會咁做嘅

痴撚線
做錯事都要話其他人都有做
咁洗唔洗拉哂全世界有室內食煙既人
先可以鬧佢老母做錯事

上面D人最鐘意咁辯駁

算啦
盲到唔明人地講咩
人地講緊個個都係咁做 你點樣分係我支煙定其他人支煙呀懞撚

睇唔明就死返上支那懞撚

似你唔明wo懞撚曲解人地
點解唔反駁上面巴打提出嘅
同一個電話number瘋狂打過來

無顯示來電嘅矛盾點?

依家解釋:

因為我唔係事主,無資格sd文章出來,所以係我打完之後,sd俾朋友睇左,佢將我理解錯嘅地方改下,就可能無改完整。

屌你一時一樣 又話自己無資格出文
解釋,但最後又出?比人發現到有bug就話可能無改完整。你未作撚完炸掛

點解唔上court

根本唔係因為個post個中大生根唔會認真面對件事啦!
仲扮乜受害扮乜正義

正常人都唔會肯比啦
又無證據又無專業d既report
事主老母對眼就係證據
銀碼就佢地9up幾多就幾多
警 消防 保險 法院 事主無一樣有/敢搵
咁還到公道咩?
如果唔係連登呢個condom好用 輿論易擺報
成單野真係晒9氣

點解唔上court

唔識法律
點解唔上連登問
爆人野就識上黎 問野又唔識
我而家真係心好累 學業方面好忙同時又要兼顧呢件事 希望各位巴打絲打比啲時間我組織返全部野 開個新po 我要搞掂左我學業方面嘅野先

點解唔上court

唔識法律
點解唔上連登問
爆人野就識上黎 問野又唔識

我啊媽嗰時就係唔想我擔心 拖左好耐先喊住同我講呢件事 嗰時已經簽唒話賠 我都好痛心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞