回應家鄉雞po主:睇清網絡暴力可以去到咩地步

672 回覆
30 Like 1235 Dislike
個標題仲要開到懶係正義企哂道德高地咁,又瀨落網絡暴力到
原po有好多人懷疑緊係咪炒車, 而呢個po就間接證明左至少原po主講嘅事係有發生過,而C既老母亦真係有食過煙。
佢老母同個女咁既態度, 人地一開如唔係冇試過同你好好傾, 係你地冇理佢仲以為佢玩電話。 如果po主冇係連登po件事出嚟,你地會解block咩? 你地會回應咩? 仲係到扮弱者話人公審你

老實,如果去左司法程序就法庭見。

仲有人地唔想私了好正常,食煙雖然負面,但係著火既起因或者導致消防系統啟動既原因都係得個講字,仲有就係管理處既責任,內裡真係牽涉咁多野的話,我係個大陸女人,我都寧願上court喎。
佢唔爆facebook 同電話會重開到對話咩
煙就真係食過,錢又真係借過,態度都真係咁撚差喎
你而家屌人網絡公審恰鳩你個fd?
錯就錯在你個fd 投錯胎有個19 老母囉
喂我屌你老母臭閪咩
出黎駁啦柒頭

錯就錯在佢有班支那fd
收皮啦

錯就錯在佢有班支那fd

成班本身就係支那
我冇估錯既事主都應該係支那
人地幫過你一次架死仆街
唔係書都無得你讀啦
正一仆街冚家剷
你係咪聽電話嗰隻兵呀,個故事作得幾好吖
人地一開頭打嚟講到你 or 你個fd 個名,講埋你老母邊個,講到借學費單嘢
仲話當人詐騙玩9人
根本係真心玩9人
發生d咁既事,C阿媽真係會唔通知個女
而咁啱又會有貪玩同學經過恥笑人?
po主又唔係無同佢解釋
你咁講法牽強咗d喎
人地一開頭打嚟講到你 or 你個fd 個名,講埋你老母邊個,講到借學費單嘢
仲話當人詐騙玩9人
根本係真心玩9人

以為係詐騙電話都好正常,後邊先知道唔係。C原本就唔係好清楚呢件事,同埋呢件事發生係舊年,琴日聽到電話,正常都覺得係詐騙,又點怪得佢呢?
po主又唔係無同佢解釋
你咁講法牽強咗d喎

煙可以觸發灑水系統,管理處都可以搵唔到水制關閉,最後浸爛個電梯。好多媽媽發生啲事情都唔會同個仔女講,驚佢哋擔心,所以C唔清楚係真的,同埋貪玩同學唔係經過,係一齊參加工作坊嘅朋友。
po主又唔係無同佢解釋
你咁講法牽強咗d喎

煙可以觸發灑水系統,管理處都可以搵唔到水制關閉,最後浸爛個電梯,好多嘢都好巧合。好多媽媽發生啲事情都唔會同個仔女講,驚佢哋擔心,所以C唔清楚係真的,同埋貪玩同學唔係經過,係一齊參加工作坊嘅朋友。
人地幫過你一次架死仆街
唔係書都無得你讀啦
正一仆街冚家剷

唔係幫過一次,就要負一個不知係唔係自己嘅責任㗎嘛!係錯,就認,但係依家唔確定。我借三萬蚊俾你,跟住叫你攞十萬出黎,因為我幫過你,好似唔係好講得過去喔。

錯就錯在佢有班支那fd

成班本身就係支那
我冇估錯既事主都應該係支那

咁呢件事同支唔支那嘅關係又唔係好大。事情唔係發生係你身上,咁係點講都得了。
你係咪聽電話嗰隻兵呀,個故事作得幾好吖

一開始就講左,我係C嘅朋友
仲話當人詐騙玩9人
根本係真心玩9人

一年前嘅事情,依家先有人打電話過黎,一黎就問係唔係借左錢,人之常情。你可能無收到過詐騙電話。
喂我屌你老母臭閪咩
出黎駁啦柒頭

hi

錯就錯在佢有班支那fd

呢件事同係唔係支那又唔係有太大關係⋯
收皮啦

no

依家未知係唔係媽媽嘅錯,就算係,關個女咩事?唉

佢可以打多一次電話,唔好隱藏number,我個frd本身真係好善良,點都會願意同媽媽傾下
喂我屌你老母臭閪咩
出黎駁啦柒頭

咁呢件事同我老母又無關係嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞